- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz Repsol600 #49352 üzenetére
Mivel a többi karit is lehet tuningolni....ezért nem célszerű a tuningot a kategóriaváltásba belekavarni. Ezzel az erővel a 7870-ek is alapfeszen 1200MHz-et mennek, ami már 7950 szint...és így tovább..... Tehát, ha 6950-et váltasz, akkor csak nagyon minimális ráfordítással tedd meg 7850-re....talán +5K-t megér, ha másért nem a fogyasztás és az újabb felépítés miatt.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sutyesz96 #49355 üzenetére
Mivel nem procifüggetlen a dolog, sajnos nem tudlak kecsegtetni..a beszakadó FPSek általában megmaradnak. Persze felbontásfüggő is..de gondolom nem FullHDban használod..én a helyedben a többi cucc korszerűsítésére áldoznék, a jelenlegi VGA mellett is érdemibb gyorsulást tapasztalnál, egy mezei C2D rendszerrel is, ami filléres téma.
Ha jól látom, mATX a lapod, egy G31 alig 6k..bele egy E2180/E4400/E5300 kb. ugyanannyi..és körberöhögi a jelenlegi "pénégyedet", főleg, ha ki van használva a tuning is, mert abban nagyon jók ezek a procik..3GHz környékén mind megy és ott már korrektül meghajtanak komolyabb vidkarikat is (mármint a 4650edhez képest komolyabbakat..5770/1GB-460/768MB pl.).
Aztán ha megvan az új motyó, a régit még mindig eladhatod a VGAval együtt és vehetsz értelmesebb VGAt is..és ugye ekkor már lesz értelme jobbat venni.[ Szerkesztve ]
-
Comes
tag
Sziasztok!
Jelenleg VGA kártya vásárlása előtt állok, ezért fordulok hozzátok, hiszen biztosan akad közöttetek "szakértő"
A jelenlegi konfigurációm lehet, hogy már idejemúlt, de nem szeretném más alkatrészekre, vagy új konfigot összeállítani.
Elsősorban játékra (FPS) valamint HD-minőségű filmek nézésére, illetve nem utolsó sorban hosszú távra "fókuszálnék".
A ráfordított "kredit" max. 40e lenne.
Jelenlegi konfigom:
ASUS M2A-VM alaplap (400W táp)
AMD 5200+ (2.7 GHZ) 64bit 2magos CPU
320GB Western Digital HDD (7200rpm, 8mb cache)
4 GB DDRII 800 Mhz RAM
WIN7 32-bit (mindenképpen 64-bitest telepítenék a számítógépemre)
Válaszotokat előre is köszönömASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
-
Comes
tag
Elfelejtettem leírni, hogy a monitorom felbontása 1680x1050. Fontos lenne, hogy ne pénzkidobás legyen az egész, hanem olyan VGA, amit ki tudod használni, főleg a DX 11-et élvezhetően játékok terén.
ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sutyesz96 #49358 üzenetére
Mivel a chipset miatt maximum órajelben mehetnél feljebb P4 vonalon, maximálisan lebeszélnélek az effajta gondolatokról..kidobott pénz lenne, alig érzékelhető gyorsulásért cserébe..persze ha csak költeni akarsz, nem fejleszteni, akkor nem szóltam ;p
Amit az előbb leírtam, azt meg tudod lépni a VGAcserére szánt keretből kb., utána a jelenlegi motyót eladva simán újíthatsz VGA fronton is egy 5750et pl...nem lenne jobb egy korszerűbb, procioldalon bő 2Xes teljesítményű alapra építkezni? -
bea[R]
csendes tag
Szerbusztok!
Új gépet szeretnék építeni, és ehhez szeretném a segítségetek kérni, ugyanis még új vagyok ezen a téren! Idáig:
Alaplap: ASRock Z77 Extreme3
Processzor: Intel Core i5 2500k
RAM: G.Skill Ripjaw 16Gb 1600MHzVélemények, tanácsok, hogy milyen videokártya illene be a sorba? Előre is köszönöm!
Build muscle, burn fat, KILL ZOMBIES!!
-
bea[R]
csendes tag
válasz csucsbicep #49366 üzenetére
HD-s monitorhoz lenne! Ilyen videókari volt eddig: GIGABYTE GeForce GTS 250, ettől azért jobb legyen, de lehetőleg magyar pénztárcához igazítva árban!
-
bea[R]
csendes tag
válasz csucsbicep #49368 üzenetére
Nem tudom az árakat, azért kérdezem én is! 30-35k elég lenne?
-
bea[R]
csendes tag
válasz csucsbicep #49370 üzenetére
Igazából nem játékra kellene a gép! Illetve nem főként! HD video vágásra és utómunkára lenne használva.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bea[R] #49367 üzenetére
HD v. FullHD? HDra elég egy ~30ks megoldás (460/560/6850/7770 pl.), FullHDra ~60kig zsebbe kell nyúlni (HD7850/GTX660/HD7870 mostanában a "sláger").
Videós melóra talán optimálisabb nV oldalon nézelődni, ha CUDA támogatás van az adott programban..utoljára akkor próbálgattam, mikor 460am (1GB/256bit) volt, az szerintem elég korrekt kártya a mai napig..és ~30ból megvan.#49373
Csak ha játék a cél, kompromisszummentesen. Kompromisszumokkal már a 30-35ks sávban lévő karikkal is el lehet lenni..melóra attól még simán jók lehetnek.[ Szerkesztve ]
-
compifan12
csendes tag
sziasztok!Új gépet szeretnék venni.ehez kellene vga:asus seabertooth z77
intel core i7 3770k
kingmax hiperX 8gb 1600mhz
fsp raider 750w,assasin's creed 3 jöjjön már!,asrock extreme 4,intel core i5 3570k,sapphire hd 7970,kingston 16gb 1600mhz,seatage 1tb 7200rpm,samsung ssd 830 128gb,zalman z11 plus,chiethef ctg-500
-
93.Szabi
aktív tag
válasz compifan12 #49374 üzenetére
És menyit szeretnél rásszáni a VGA-ra és újba vagy pedig használtba gondolkozol ?
[ Szerkesztve ]
->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
daresz
csendes tag
Sziasztok
Ma megjött a GIGYBYTE GV-N630 1GI vga.(16.700 volt postával együtt)
Azt kérdezném töletek a dobozban minek kell lenni?
Elég hiányosnak gondolom:
vga, telepítő lemez, valami papir és vége -
93.Szabi
aktív tag
válasz compifan12 #49377 üzenetére
Hát ha találsz jó áron akkor teljesítmény terén nem lesz semmi baj az biztos meg ha a fogyasztás sem nagyon számít mert olyan 380W-körtyékén kajál.Gyártók terén sapphire tudnék hozzá ajánlani.
120k-kártyák közül nem nagyon találnál erősebbet.->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz daresz #49376 üzenetére
Rá van írva a dobozra, ill. lehet kézikönyv elején is a tartalom..de amúgy mit vártál egy belépőszintű kari mell, teljes játékot meg ilyesmiket? Mostanában a bundle kimerül pár átalakítóban (mHDMI-yHDMI vagy DVI->DSub, adott esetben molex->PCIe) általában.
compifan12
Én a helyedben annyi pénzért olyan kártyát vennék, ami konstans ütős teljesítményt nyújt, nem csak akkor, ha szerencsések a körülmények (driver, skálázódás, stb.). HD7970/GTX(670OC)680, mind hasonló szint, de csak 1 GPU, sokkal zökkenőmentesebb a használatuk.[ Szerkesztve ]
-
daresz
csendes tag
kézikönyv se, kábelek se voltak azért kérdezem
-
Pilács
senior tag
válasz Alpachino #49329 üzenetére
Köszi a segítséget!
..és neked is KAMELOT!
HD7770 lesz, csak nem tudom melyik, nekem extrém halk cucc kell, a gépnek semmi hangja, ezt úgy értsd, hogy este süketben alig hallani a venlilátorokat.... mindennek leejve a fordulata. Jó lenne haa videókari is így dolgozna, hogy idle-ben alig melegedne/pörögne a venti.
Esetleg erre ötlete valakinek?
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
sutyesz96
őstag
válasz Speed® #49356 üzenetére
Igen, gondoltam!
Akkor ebből új gép építés lesz...
De akkor ha most vennék ehhez a sz@r p4-eshez mondjuk egy 4850-est akkor EGYÁLTALÁN nem lenne javulás játékok terén?Bocs h ennyit szenvedek, de szeretném minél egyszerűbben megúszni
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sutyesz96 #49383 üzenetére
Kollégának építettem netezős gépet, G31 lapba került Celeron 430, Conroe alapú ugye, alap 1.8GHz, felpakoltam alapfeszen 3Gre és hát hadd ne mondjam, sírnál, ha látnád mit produkál a 630ad ellenében..ja, 2k volt a proci
Ugyanez C2D/PentiumDC vonalon hatványozottan igaz..a P4 ma már őslelet..4850el annyit érnél el, hogy bekapcsolhatnál minden képjavítót (AA/AF/stb.) és akkorsem esne vissza a tempó az alapon tapasztalthoz képest..de sovány vígasz ez, miközben tudod, hogy a kártya félgázon üzemel..teljesen felesleges vétel lenne szvsz.
Szedd össze a lelki erőd, ne légy rest, nem nagy meló egy alaplap/procicsere meg egy friss OS..ha rá is megy fél napod, a végeredmény sokkal jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
I5 2300 mellé keresek VGA-t, felbontás fullhd. Amit kinéztem az 7850, de nem tudom melyik gyártót válasszam, amit szeretek az a Sapphire, de ha jól láttam csak 2 év garancia van rá..
-
trickyy
senior tag
Gigabyte-ról mi a vélemény?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz trickyy #49391 üzenetére
Volt némi probléma a hűtéssel/burkolattal, kellemetlen rezonancia..vagy kifogod, vagy nem..részemről kitartanék a Sapphire voks mellett, nekem is az van (7850 OC /860 helyett 920 gyárilag, de simán megy 1200at../), nagyon korrekt darab
ASUSék DCU2je igazán a 70es tesó V2 verzióján sikerült jól, 7850ek közt nem kiemelkedő, max a méretével..elég otromba jószág szerintem..persze ha a gari miatt szimpibb, sok bajod azzal sem lesz valószínűleg..az árán kívül. -
KAMELOT
titán
válasz Pilács #49382 üzenetére
asus vagy sapphire HD7770 mehet. nem fogod hallani még maxon terhelve sem és főleg alig melegszik a gpu. furmark mellett 60fok. Játékok közben 45 körüli.
(#49393) trickyy: nyugodtan vehetsz gigabyte-t is. Nálunk 10 kártyából 5 giga pont az alacsony ára és a 3 év gari végett. Főleg a hűtésük nagyon jó és halk. pl. egy GIGABYTE R797OC-3GD ami alapon 1000mhz 370euro. Szerintem ennyit egy HC vga megér.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
KAMELOT
titán
Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest