- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz Balage76 #12150 üzenetére
Igen, erre gondoltam.
A TurboWrite-al az a bajom, hogy igaz, hogy SLC (ill. MLC, ami SLC módban megy) , de ha mindent először oda ír az SSD, akkor durva használatnak lesz kitéve, pláne, ha stimmel, amit a linken írtak és a 9 GB csak 3GB adatot tárol el.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Balage76
senior tag
válasz worxland #12151 üzenetére
Stimmel amit a linken írtak, mivel összesen 9GB adatmennyiséghez szükséges, 3bit tárolására képes cellát használ puffernek. Ha ezeket 1 bites tárolásra használod, akkor 3GB kapacitást kapsz. Ez a puffer. Csakhogy ezt nem egy adott/meghatározott cellahalmazon végzi, hanem folyamatosan változik, hogy melyik cellákat használja erre az összes elérhető cellák közül. Így nem egy adott cella kap durva írásterhelést.
Másrészt ugyanaz a felépítésű cella SLC módban 100 000x, 2bit MLC módban 10 000x, 3bit MLC (TLC) módban kb 3000x programozható. Ebből látható, hogy ha egy adott cellát puffernek (SLC módban) használva 100x programozol, akkor az olyan mintha normál (TLC módban) 3x programoztad volna.
A puffer logika miatt, a kontroller gyakorlatilag (szinte) minden adatot kétszer ír, de ez az előbbi gondolatmenet miatt nem azt jelenti, hogy a felhasználó szempontjából a cellák programozhatósági száma 3000-ről 1500-ra csökkenne. A tesztek szerint emiatt a pufferelés miatt 3000-ről 2500-ra csökken a programozhatósági szám, ami elenyésző a háromszoros (120GB) / kétszeres (250GB) sebességnövekedés előnyével szemben. -
tisn
addikt
Mivel doglodik a regi 30gb-os corsair force ssdm, vennek egy ujat.
Munkara kell.120gb, kingston v300 v. samu 840 legyen?
varhato tartalom: oprendszer, 60gb-os virtualgep (azon visual studio + forraskodok (apro, jol tomoritheto szoveg fajlok))
TLCtol kicsit felek, inkabb MLC-t vennek
-
Balage76
senior tag
válasz worxland #12153 üzenetére
Hivatalos, publikus még nincs. Kb jövőhétvégétől jönnek majd a tesztek elsősorban külföldi oldalakon, ott talán hasonlóan vagy még részletesebben leírják majd. Addig ez van:
Samsung SSD 840 EVO range launched, featuring "TurboWrite" -
Tomocso
tag
Sziasztok!
Egy Dell E5430-as laptopba szeretnék egy SSD-t venni az ODD helyére, 64 vagy 128 gigás elég lesz!
Mi kell hozzá? Beépítőkeret?
És milyen SSD-t ajánlanátok? Max 30e körül szánnék rá, de nem baj ha olcsóbb!Köszi
Üdv.:
Tomi-
-
erikjoee
tag
Sziasztok! Most vettem egy samsung 840 pro ssd-t! Be kell állítsak valamiket, hogy jól működjön?
Az adatok ezek Sequential Read(Mb/s)=540
Sequential Write=352
Random read(IOPS)=93571
Random Write=47824 -
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Kb egy éve - lehet több is - boldog tulajdonosa vagyok egy OCZ Vertex 3-nak. Nem vagyok egy nagy SSD guru, itt olvasgattam, kaptam tanácsot és megvettem. A mai napig semmi gondom nincsen vele, ma volt az első firmware upgrade-em (2.2 > 2.25), hibátlanul megy. Az ok amiért írok, hogy édesapám is szeretné egy kicsit megújítani a gépét, egy SSD személyében. Nem egy nagy gép egy régebbi P IV, Sata II, ha jól emlékszem. Oprendszer W7, AutoCADen kívül max csak böngészőt használ.
A problémám ott kezdődik, hogy próbáltam neki is egy - az enyémhez hasonló - Vertex-et nézni, 120 Gb bőven elég. Árban viszonyt egyáltalán nem találtam jókat - emlékeim szerint én 25.000 Ft körül vettem, most meg Vertex 3-ast 33-35.000 Ft körül látok -. Árgépen nézve a 20-25.000 Ft-os kategóriában Samsung SSD 840 van, ami - ha jól olvastam TLCs, tehát kevesebbet bír -, illetve Kingstone V300 van, ami pedig nincs az ajánlottak között (illetve félig ott van).
A fentieket figyelembe véve tudnátok javasolni egy olyan változatot, amit nem feltétlenül kell firmware frissítéssel kezdeni? Kétlem, hogy édesapám grafikonokat nézegetne, hogy milyen teszten milyen sebességet érne el, azt sokkal jobban értékelné, ha kibírná a 3 (vagy több) évet, probléma nélkül. Ezért is próbálnék MLCs változatot keresni, nem pedig TLCset.
A segítséget előre is köszönöm.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Qru
MODERÁTOR
-
andree04
aktív tag
Tanácsot kérnék.SSD 120GB lehetne a rendszeren kívül adattárolásra is használni,ez mennyire befolyásolná az élettartalmát?Kb 30-40GB adat lenne rajta pluszba,kép,videó,zene.Köszönöm.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Melyiket lenne érdemesebb?
SanDisk 128GB SATA3 (SDSSDP-128G-G25)
KINGSTON V300 120GB SATA3 (SV300S37A/60G)Rendszervinyónak lenne, tehát a nagy fájlok, iso-k videók írási/olvasási sebessége nem annyira lényeges. Inkább az OS, progik fussanak jelentősen gyorsabban, mint hdd-ről.
Köszi!
-
nodar86
csendes tag
Szép napot!
Van egy FX-8320-as gépem egy ASUS M5A97 EVO R2.0 (AMD AM3+) lappal. SSDt keresek olyan 20-30ks keretből. Fontos, hogy 4-5 évet kibírjon windows 7 alatt.
A beruházás célja, hogy ne az IOPS legyen a szűk keresztmetszet vagy legalább is ne fogja vissza annyira mint a mostani WD Greenem teszi.
Méret: Windows installáció + olyan 20-30Gbnyi programA válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz nodar86 #12166 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy 5 évet kibírjon, de addig legyen is rá garancia, akkor 30 alatt 5 év garanciával ez szerintem elég jó vétel, illetve kicsit drágábban, a már ajánlott Samsung 840 pro.
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Van egy Dell Latitude D420-as subnotebookom, amibe ugye 1.8" PATA/IDE lemez való. Ebbe szeretnék SSD meghajtót venni, a jelenlegi 60GB HDD helyett egy 64GB SSD bőségesen elég volna. Mit tudnátok ajánlani?
Köszi!!!
Artengo TR 990 Pro
-
glocker
tag
sziasztok!
van egy ilyen gépem:
Dell Latitude D630
- Intel® Core™2 Duo Processor T9300 (2.5 GHz, 6M Cache, 800 MHz FSB)
- 4GB DDR2 RAM
- 320GB HDD 7200rpm HD Sentinel 100/100
- NVidia Quadro NVS135
- Broadcom NetXtreme Gigabit Controller
- Intel Pro 3945ABG WIFiJelenleg Windows 7 Ultimate x64 fut rajta
Főleg tanuláshoz, szoftver fejlesztéshez szakmai fejlődéshez használom, most épp virtualizálni szeretnék (windows server 2008 r2-t, win7, win8 klienst)
- tartok a használttó (ezért elsősorban újban gondolkodom)
- kb. min 64GB, max 128GB
- tudom hogy a feltüntetett írás olvasási adatok szekvenciális RW-ra vonatkoznakMilyen SSD-t javasoltok és mire érdemes figyelni?
előre is kösz
[ Szerkesztve ]
bocs a béna kérdéseket :-(
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Erről a KINGMAX 120GB SMP35-ről miért nem lehet semmit tudni?
A samu 840 ennyire jó?[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Csak engem tántorít el a Samsung esetében a TLC? Meg amúgy a kingstonhoz hasonlítva nem, hogy lasabb az írás? Így viszont pláne nem értem miért érné meg a felárat a Kingstonhoz képest.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz r3dsnake #12173 üzenetére
Pont ezért vettem V300-at ma 840 helyett.
Objektíven nézve egyébként kb azonos írási mennyiséget bírnak a celláik, mert hiába TLC-s, 21nm-es a V300 meg csak 19nm-es. Ugye minnél kisebb csíkszélességen készül annál kevesebb írást bír ki egy-egy cella. Szóval kb pariban vanank vagy talán picivel kevesebbet bír a sima 840 mint a V300.
Írási sebesség: jogos, azért az nagyon nem mindegy.
Ár: Vedd figyelembe, hogy a Samsungnál a márkát is meg kell fizetned, jobban csengő név, drágábban el lehet adni.
#nincsbennetarcsi
-
ADAM1337
nagyúr
20k környékén 120gb-s ssd-t keresek mik az alternatívák illetve ajánlott márkák os-nek lenne.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Pety99
csendes tag
Sziasztok.
Szerintetek van e lehetőség arra, hogy jobban ki tudjam használni az SSD sebességét? A gond az, hogy az alaplapon csak SATA2-es csatlakozó van az SSD pedig akár 550 MB/s olvasást is tudna. Megoldható hogy az SSD-t USB3-as porton csatlakoztatom a számítógéphez és onnan bootolok? Milyen kábel kell hozzá és egyáltalán gyorsabban működne a rendszer?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
hatter
tag
Sziasztok!
SSD meghajtót szeretnék vásárolni. DDR2-es a rendszerem, egy Asus P5Q lappal,(sata2-es) szóval nem kéne csúcs kategória csak ami megbízható és szép gyorsaságot ad ettől a sima HDD meghajtótól (aminek már am is behalt a S.M.A.R.T.-ja)
Köszönöm!
-
Cthulhu Dawn
őstag
Sziasztok!
120 gigás ssd-t keresek rendszer/programok/játékok alá. Kérdésem, hogy a Samu 840, vagy V300 közül melyiket érdemesebb, illetve gyorsabbak e a magasabb árkategóriájú (30k+) ssd-k, hogy megérje a felárat. 5%-al gyorsabb ssd-ért nem fizetnék 10k-val többet ."There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Bodor
veterán
válasz Cthulhu Dawn #12189 üzenetére
Van amiben jobb a V300,szóval szerintem inkább azt vedd. Nem gyorsabbak rendszer alatt a drágább SSD-k sem, csak van amelyik 3 helyett 5 év garanciával rendelkezik, összefoglalóban van konkrét ajánlás.
-
Bodor
veterán
válasz Cthulhu Dawn #12192 üzenetére
Mindkettő nagyon bevált típus, attól függ, hogy mennyi írás van rajta, és inkább az a fontos, hogy mennyi a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz Cthulhu Dawn #12192 üzenetére
830.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Bodor
veterán
válasz Cthulhu Dawn #12195 üzenetére
Szerintem nagyon jó vétel lenne!
-
Bodor
veterán
válasz Cthulhu Dawn #12197 üzenetére
Még úgy is. . .
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok, valószínűleg bénaságom miatt nem találom a lényeges különbséget a következő két Intel ssd között:
Mivel a témában kezdő vagyok, van-e valami lényeges (felhasználói) különbség a kettő között (valami csak lehet az árkülönbség miatt).
"in medias res"
-
r3dsnake
nagyúr
Oprendszer/progik/sok apro fajl eseteben a v300 vagy a 840 lenne idealisabb valasztas iras/olvasas szempontjabol?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest