Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Bigemperor #90127 üzenetére

    A speedtest.net -es app jó lesz. Érdemes 'Multi Connection' -t választani és mondjuk az szervernek meg az Antenna Hungáriásat (azaz ne a mobilszolgáltatóét).

    A mobilnet sebessége abból a szempontból lényeges, hogy például adott-e a masszívan 100 Mbps feletti (letöltésre legalább) sebességre lehetőséged (szerk.: telefonnak is tudnia kell, ha releváns mérést szeretnénk). Pl. 250 Mbps körül ...

    A második kérdés, hogy igény is van-e rá? Értem ez alatt, hogy hamar jöhet a válasz, hogy "persze", de általában a 100 Mbps alatt tudó és a feletti (pl. 300 Mbps LTE) eszközök közötti masszív árkülönbség általában elég "lohasztó" hatással tud lenni az igények terén.

    WiFi kérdésköre. Olcsóbb eszközöknél N -es WiFi van. Már az AC 2x2 (pl. MR600) is elég jelentős felára van. Azaz egyáltalán nem mindegy, hogy van-e jelenleg olyan eszközöd - akár egy olcsó AC -s router mondjuk AP módban - ami a WiFi -ért felelhetne.

    LAN csatlakozók kérdése. Hasonló a WiFi -hez. Van-e NAS vagy egyéb háziszerver vagy például kliensek közötti másolgatás ami igényelné a gigabit -es sebességet. Amennyiben igen, akkor van-e gigabit -es switch -ünk - amennyiben nem, akkor ezt is bele kell kalkulálni a projektbe.

    Amennyiben viszont ahogy írod mindent egy eszközzel szeretnél (pl. gigabit -es LAN csatlakozók, legalább AC -s WiFI) - akkor értsd és mond kb. 50K HUF -nál fog elkezdődni a buli ... Na, ezért kérdezgetek ilyen "hülyéket", hogy ne legyünk a pénzed ellensége ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák