Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz MaCS_70 #85019 üzenetére

    Pontosan, ráadásul az AX vals sebességtöbbletet, távolságra/falakra/zavarokra sokkal kevésbé érzékeny az AC -nél.

    Ugye ott most van egy olyan router ami most 35K HUF. Nem tudom mennyiért vette annakidején, de akár ebből is ki lehet indulni, mint pl. keret. Ugyanilyen router -re AC -s alapokon ennyit nem költenék most. Ebben a nagyságrendben AX -ben gondolkodnék. Pl. egy AX73. Amennyiben kell az Asus kezelőfelület vagy funkciók, akkor meg AX58U. OK, ez már a 49K -s kategória, de el lehet dönteni, hogy a plusszok megérnek-e ekkora felárat.

    #85020

    Én meg a "torrent céleszköz" mivoltával vitatkoznék. Én úgy vagyok, hogy a router "routerkedésre" a NAS meg "NAS -kodásra" kell és ezen funkcionalitás terén hiányoznának azon erőforrások amiket a torrent zabálna fel.

    Úgy egyébként ez egy "ezerismeretlenes" egyenlet (ezt ugye korábban már részletesen fejtegettem). Ahogy írtam is - akinek ez kell az vesz olyan router/NAS eszközt amivel ezt tudja művelni és boldog.

    A "hálózati szakember" -ről eszembe jutott a "suszter meg a cipője" példázat ... :)

    @zsberecz ; #85017

    Nálunk meg ez úgy működött, hogy a boltok tetemes részében, ahol a Duo-Pack -ot akciózták ott ez drágább volt, mint ha külön vettél volna két darabot. Az egyes boltok közötti árkülönbségről nem is szólva. Azaz igen - ez nálunk odafigyelősebb volt.

    Egyébként javallt a kábeles backhaul. Sőt még azon gondolkodtam (csak nem írtam korábban), hogy ha már kábelezünk, akkor mehet kettő is - külön a csak vezetékes eszközöknek (switch -el osztva). A WiFI -s backhaul ezer dolog függvénye - de igen sarkos gyenge pontja tud lenni a két router közötti WiFi minősége és e mellett ugye osztódik is a WiFi erőforrások ezen kapcsolat meg a kliensek kapcsolatai között.

    Fő rueterként használva (ahova a net jön és a LAN elágazik) talán a gigabit -es LAN nem akkora probléma, de AP -ként használva (meg úgy egyébként is) elférhetett volna egy 2.5 Gbps -es LAN kapcsolat (nálam itthon ez utóbbi is van - imádom).

    "Gyerek sziv a jatekkal" témakör. E tekintetben is javasolt lenne a két LAN kábel (egyik AP -be - a másik vezetékes LAN -ra, ahogy fentebb írtam) - a gyaerek is nagyon örülne neki ... :)

    Egyébként akkor egy AX92U lesz vagy Duo-Pack?

Új hozzászólás Aktív témák