- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee
őstag
Néhány hónapja ajánlottátok itt! TP-LINK TL-WR1043ND V2.1 most vettem meg 3 hete.
Köszönöm szépen! Eddig azt gondoltam semmit nem számít a routerD-day 2002-01-04 01:54
-
őstag
Szia!
Asus RT-N18U vagy TP-Link TL-WR1043ND v2.x.
Asztali gépbe adapternek pedig:
PCI-E esetén: TP-Link TL-WDN4800
Ha nincs PCI-E foglalat, akkor: TP-Link TL-WN951NAmi működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok,
Van 39 000 forintnyi sport és kultúra utalványom. Azt mondta a 3. kerületben a Media Markt, hogy ott bármire felhasználhatom. Gondoltam akkor veszek egy routert... A következőket találtam a MM-nál:
Tp-Link Archer c7
Asus RT-AC56U
Asus RT-AC66U
Asus RT-N66U
ZyXEL NBG6716A cél az lenne, hogy valahogy kihasználjam a 120-as UPC netet. Wifi gondolom nem nagyon jöhet szóba... Bár az lenne a legjobb.
Köszönöm a segítséget!
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
atee
őstag
válasz Shingen #39552 üzenetére
Igazából nem használom ki. Bedugom és használom. Ami miatt cseréltem az a hatótáv növelése.
Ebben a tekintetben lényegesen jobb lett. Eddig a konyhában is szenvedés volt a wifi meg meg szakad..úgy, hogy gyakorlatilag 5 méter és max gipszkarton fal volt közötte.
Most már az utcán is fullos a második elemeltről.
Ócska netem van, de mintha stabilabb is lenne az egész egyelőre.
Semmi extra funkciót nem használok ki rajta egyébként, de 12 ezresért megérte a plusz költséget nekem.D-day 2002-01-04 01:54
-
Gézengúz
addikt
A 340-et ne sajnáld egyébként is kukába való, ha a neted sebessége nem éri el a 100Mbitet akkor bőven jól jársz egy 841N-el is...4500-5000 környéke..
Ha USB-s wifi sticket veszel azt valószínűleg jobban el tudod helyezni mint a gépbe ültetettet!
Mondjuk ezt!
[ Szerkesztve ]
-
ocsi19
senior tag
válasz kisbalazs83 #39531 üzenetére
Nekem elég lenne az usb 2.0 is, TP-Link WR1043ND nem felelne meg? Van 7k különbség a kettő között.
-
őstag
Szia!
Attól függ. Azt írtad, hogy 20 mbps-os sávszélességet mértél a Digi internetkapcsolatodra. Én ezt annak tudtam be, hogy TL-WR340GD ennyit volt képes átengedi az egyébként nagyobb sávszélességből, mivel a leglassabb Digi net is 50 mbps sávszélességű. Érdemes lenne a bejövő Digi UTP-t közvetlenül rákötnöd gépre, és lemérni úgy a sávszélességet. Ha kevesebb, mint 100 mbps, és nem is tervezel a közeljövőben 100 mbps-nál nagyobb sávszélességű csomagra váltani, akkor akkor egy pár ezer forintos TP-Link TL-WR841N is megfelel.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
válasz Bernyó84 #39555 üzenetére
Szia!
A felsoroltak közül ajánlott a célra az RT-AC66U, az RT-AC56U, és az Archer C7. Ezek közül ár-érték arányban a RT-AC56U a legjobb. (Media Markt-os árakat figyelembe véve.)
Ahhoz, hogy WiFi-n ki tudd használni a 120 mbps-os sávszélességet, szükség van egy AC-s WiFi stick-re. Ez sajnos nem olcsó. Ezek közül bármelyik megfelel:
D-Link DWA-182
Asus USB-AC53
Asus USB-AC56Ahhoz persze, hogy menjen a 120 mbps WiFi-n, még egyéb körülmények is szükségesek (pl. 1 falnál ne nagyon legyen több a router és a kliens között), de ideális körülmények esetén gond nélkül mennie kell.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz proradeon #39561 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget! Egyetlen egy fal lenne útban. A távolság pedig 10-12 méter. Remélem sikerül beszerezni mindkét eszközt
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
őstag
válasz ocsi19 #39563 üzenetére
Szia!
TP-Link TL-WR1043ND v2.x vagy Asus RT-N18U tökéletesen megfelel számodra. Mindkettőn csak 1 db USB csatlakozó van, de ez kiküszöbölhető, ha veszel egy USB HUB-ot. (Ha külső táp nélküli HDD-t akarsz rákötni, akkor aktív USB hub ajánlott!)
Mire használnád a két db USB port-ot?
-
Nnobi
tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni:
jelenleg egy tp-link wr1043 v1. tipusu routerem van amivel meg is lennék elégedve , de gondolkozom egy dual bandos router vásárlásán.
20mb/3 neten van vidék. beállítva a jelenlegi router is tudja ezt wifin. kertes ház közelben nem nagyon van más hálózat , fal tégla asszem hatótávnak kellene 15-20 méternek is lenni e a jelenlegi ezt nem tudja kertben nagyon nincsen wifi máramit vennék tp-link :TP-LINK TL-AC1200 Archer C5 kérdés a c5 és a d5 jelű között mi a különbség mert árban kb 9 ezer ft , vagy esetleg már a 30-33 ezer ft nál érdemesebb lenne a c7 változatot venni?
a jelenlegi routert a tv hez tenném kábelel switcherként amennyiben belehet állítani ennek még nem néztem utánna .
az új router későbbiekben kezelne még Nas-t is és Apple tv-t is.
Ami lenne rajta használva 2 ipad, mcbook pro retina2014, iphone 6, és 2 db iphone 5
ebből a mac és iphone 6 kezeli a dual bandot is, ha jól tudom.
Esetleg ti mit javasolnátok új router ként árban max 35 ezerig mennék el de a fent emlitet c5 24 ezer ft
[ Szerkesztve ]
üdv: Norbi
-
-
btz
addikt
-
herhi
tag
válasz proradeon #39559 üzenetére
Hát emberek, ez durva az eddigi 8-16 helyett, kábelen 54 jött, új laptopon routerrel 34 mbps...az úgy viselhető veszteség? :S egyébként finoman szólva is a régi router volt a hibás minden bűnértbajért :S
ledobás, lassúság, most a jelerősség is jobb....
köszi még egyszer BÚÉK
(ja, amúgy a 841N es tp link lett a vétel)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szia!
35 ezer forintig dual-band router-ek közül ajánlottak számodra:
Asus RT-AC56U
TP-Link Archer C7
Asus RT-N65U
Asus RT-N56UA TP-Link Archer C5-ről még semmi tapasztalat nincs. A benne lévő hardver rendben van, de ajánlani nem fogom, mert mint írtam, nincs vele tapasztalat.
(#39566) Bernyó84: Mindkettő router képes átvinni WiFi-n a 120 mbps-ot. A TP-Link-nek külső antennái vannak, így elvileg nagyobb területet tud lefedni WiFi-vel.
Ha nem 100+ négyzetméteres területet kívánsz lefedni, nem éri meg a +4000 Ft-ot a TP-Link. Ha viszont nagy területről van szó, akkor érdemesebb azzal próbálkozni.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz proradeon #39572 üzenetére
Köszi a választ. Egy 42nm-es lakást próbálok vele lefedni. Annyi, hogy a router az egyik sarokban a gép pedig a másik sarokban lesz.
(#39569) Gézengúz
Igen, arra gondoltam, kösziGigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
őstag
válasz ocsi19 #39574 üzenetére
Nem kizárt, de igen nagy rá a valószínűség, hogy ha még el is indul aktív hub nélkül, akkor néha meg-meg szakad a HDD-vel a kapcsolat, mert éppen hogy csak el tudja látni árammal a router.
Szóval én javaslom, hogy egyből egy aktív USB HUB-bal próbálkozz.[ Szerkesztve ]
-
Nnobi
tag
Szia!
a laptopon is megtudod elvileg csinálni , hogy szinte veszteség mentesen jöjjön a net.....
nekem a wr 1043 ason állitás nélkül a 20 m net 5-8 mval jött majd olvasgattam és most 18-19.5m val dolgozik.
amit én elkövettem az ügyben csak annyi volt , hogy a csatorna választást automatikusról beállítottam egy fix csatornára nálam a 7 volt a nyerő de egyébként érdemes programmal megnézni a környezetedben lévő wifi-k melyiket használják legkevésbé és arra állítani, továbbá a b,g,n szabványból én csak az n-st engedem használni ,mert nálunk nincsen mást használó eszköz ésígy a 11mixed változatból csak át állítottam n-re és így produkálja a majdnem kábeles sebességet.
üdv: Norbi
-
Schuby
aktív tag
válasz Intruder2k5 #39543 üzenetére
Biztos igazatok, van, mindenhol meg tudtam csinálni csak a sajátomat nem. Hiába forwardolom a megfelelő portot a net felől nem lehet elérni a nast. ha dmz be teszem sima ügy.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Schuby
aktív tag
válasz Multibit #39591 üzenetére
Nincs eszköz, DIGI net, csak az UTP jön be. Ez egy több éves probléma sok kört lefutottam vele, valószínűleg egyedi gond. Ha jól emlékszem még az előző NAS-nál egy ideig működött, aztán egy alkalommal, talán firmware frissítés után már nem működik.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Richvargas
tag
Valaki tudna abban segíteni, hogy érdemes-e Netgear routert venni, az AC1450-R6200-R6300 pl jó?
A felülete a Netgear Genie-vel érhető el, ahogy olvastam, ez megy simán IP-ről is LAN-on, vagy ugyanolyan felhős megodás, mint a Linksys-nél, hogy csak neten keresztűl lehet configolni? Lehet, hogy valamit férreolvastam.
Köszi előre is! -
rattilaa
csendes tag
Hali, nekem egy olyan problémám van hogyha a húgom fel megy az ájfónjával (4s) a wifi-re oly szinten elkezd laggolni az internet hogy a google-t is fél perc alatt tölti be, konkrétan lefoglalja az egész sávszélességet.Az lehet hogy vírusos a telefon? mert amikor éppen nem használja csak le van zárva de wifin fent van és nem fut semmilyen app akkor szokott ilyen 500-1000 közötti pinget/ms-t csinálni és már azon agyaltam hogy szétverem baltával a telefonját...ha valakinek vana valami ötlete az legyenszíves és segítsen.köszönöm előre is.ui.:1.:nem fogom letiltani a wifiről mert közös az internet 2.: a router jól be van állítva (elméletileg)
itt egy kép a router beállításokról
[ Szerkesztve ]
Udv.: Attila
-
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK TL-WR841ND tipusú routerem.
A kérdésem az lenne, hogy ehhez a routerhez milyen antennát lehet használni. Mi a max. amit tud? Sok különbség van egy 5dbi és egy 8dbi-s antenna között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ford topik
- Asszociációs játék. :)
- Hogwarts Legacy teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest