- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nnobi
tag
Sziasztok!
beleolvastam a frigoo kérdésébe és nekem is lenne kérdésem, az archer routerek között mi a különbség mondjuk a c5 és d5 vagy a c7 és d7 jelűek között? ,mert ahogy olvastam én nem találtam semmi extrát vagy elvesztem a sok adatban . és az áruk között van kb 7-9 ezer ft különbség.Köszi a segítséget előre is
ui egyébként és is hasonló cipőben járok mint frigoo ,csak nálam a a jelenlegi wr1043 v1 lenne a második router és ez mellé keresek ac-st , és a 1043 lenne a tv-vel kábelen összekötve ,de wifin kapná a netet az ac routertől
üdv: Norbi
-
jeni
félisten
Hello
D-re meg nem találtam semmit a gyártó oldalán,az valami egybe épített modemmel használható cucc.
Amúgy a C5 és a C7 között a wifi gyorsasága az amiben eltérnek egymástól.
A C5 AC1200=2,4Ghz 300Mbps+5Ghz 867Mbps
A C7 AC1750=2,4Ghz 450Mbps+5Ghz 1300MbpsJelentősen hardveres újítás a C9-s kapott !
Új házat,USB 3.0 és DUAL procit 2,4Ghz 600Mbps+5Ghz 1300Mbps
Viszont árban horror áron lesz,akkor már az Asus a jobb vétel!A C8 csak új házat + egy USB 3.0 kapott ami ezeket leszámítva azonos az a C7-el.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
-
jeni
félisten
az aprón van eladó 2-is egy Asus RT-N66U ami még jobb vétel lenne. Teljesítményben,minőségileg jobban járnál vele.
a TP-Link routerknél gyakorta buherálnak szoftvert rajta otthon,mert a gyári nem az igazi és ott lehetnek korlátozások. Lásd egyel lejjebb.
[ Szerkesztve ]
-
Nnobi
tag
értem köszi .
olvastam másik topikban hogy a különböző gyártok routerei nem mindig értik meg egymást ..... a mostanit nem szeretném kidobni ez egy TP-link wr1043nd v1 változat. ami miatt venném az újat, hogy a net a ház egyik végében jön be ott lenne a c5 vagy c7 és ahhoz valahol a ház közepe körül wifin csatlakozna a mostani 1043-as amihez tv-t kötném apple tv-n keresztül kábelon. és ház távolabbi részén talán jobb lenne így a vétel wifin remélem ez így kivitelezhető lesz....
van két ac szabványt támogató eszközöm egy mac, ill iphone 6 ezek lennének a ac szabványon használva a többi kliens maradna n szabványon de 5 ghz, van hálós rendszerű nyomtató is ami szintén wifin van ,
plusz van olyan telo ami csa 2.4 ghz mükszik azok továbbra is a régi 1043 os csatlakoznának wifin ...... de lehet kicsit túl gondoltam a dolgot majd elválik mennyire kivitelezhető[ Szerkesztve ]
üdv: Norbi
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Boldog Új Évet Kívánok!
Lenne egy gyors kérdésem.
Sógoréknál van pár N-es mobil és szeretnék egy routert ami kiszolgálja ezeket.
Itthon igaz nem nagyon használjuk ezeket és nem is a leggyorsabb technika van itthon (Asus 520GC), ezért inkább megkérdezlek titeket.
Telefonról szeretnének böngészni, skypeolni, stb Milyen routert vegyenek 50/30-as net mögé?
Nincs se torrent, se más hókuszpók, csak egy gépre lenne kábellel rákötve illetve a fenti Wifi-s igény.
Falak nem acélosak szerencsére (tömbház, de téglaépület) a válaszfalak 8cm-esek, a lakás kb 25nm kb 6-7m-t kellene wifin beszórnia. Nem hátrány, ha van rajta wifi gomb, de a hiányától nem megyek a falnak.
Nem tudom hogy jó-e erre a célra pl a Tplink-841N vagy feljebb nézegessek esetleg Asus-t válasszanak?
Nem tudom milyen adatforgalom kell a skype, illetve pl youtube-hoz, gondolom a sima G-sek kevesek ide.
Válaszokat előre is köszönöm! -
kory24
őstag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a routert: Asus RT-N12 D1
A leírásban olvasható:
"30.000 munkamenet a stabil P2P letöltéshez"
"Az ASUS által kifejlesztett egyedi EZQoS programmal a felhasználók egyszerűen kioszthatják az igényeiknek megfelelő sávszélességet, ha a rendelkezésre álló gombokra kattintanak (pl. hang vagy játék), majd kiosztják a nagyobb vagy kisebb sávszélességet több egyidejű hálózati tevékenység (pl. FTP, játékok, P2P) egyidejű zavartalan használatához."
Ha nálam mindig megy a torrent (letöltés csak éjjel), és nappal online játék, akkor ezzel a routerrel lehetne játszani online játékokkal (pl wow, lol stb) úgy hogy megy mellette torrent (legalább feltöltés) és esetleg még böngészni is lehet?
Jelenleg egy ősrégi TP Link WR541G routerem van.
Megérné lecserélnem ilyen célból?
-
Scooter
tag
válasz kory24 #39665 üzenetére
Szia
Nekem egy Tplink 841N-em van, de még senki nem panaszkodott hogy valami gond lenne, miközben töltök lefele full gázzal. Pedig van hogy 4gép is használja és közben böngészés meg skype és online játék is fut. Amit kinéztél Asust, az hasonló kategória mint ami nekem van(no offense )
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kory24 #39665 üzenetére
Szia!
Nem kell mindent elhinni amit a marketing szövegek tartalmaznak! Olyan router nincsen, még a 100000-es kategóriában se, amivel korlátozás nélküli lefelé sávszélességgel sok-sok szálon torrentezve 5ms pinggel fogsz játszani! Ha jó pinget akarsz, akkor bizony a torrentet le kell állítani, de legalábbis brutálisan be kell korlátozni!
Egyébként az ASUS RT-N12 D1, 60-70Mbps netsebességig jó választás!
-
kezdő
senior tag
Bocs, de az általad írtak a C8-ról köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.
Messze nem a C7 rokona lesz, sokkal inkább a C9-é, kb. mint most a C5 vs C7
Teszt róla:[link]
Lényeg:
BCM4708 CPU ez már 2 magos, illetve a gyártóból kiindulva (Broadcom) nem várható rá OpenWRT támogatás, akárcsak a C9-re, bár ettől még lehet nagyon jó router.C8 már itthon is kapható 34e Ft-tól, ennyiért meglátásom szerint nagyon erős ajánlat lehet.
-
kapi12
tag
válasz proradeon #39618 üzenetére
Szia. 5-en megyek ujra a lakasba, akkor megnezem pontosan, hogy mi lett beallitva illetve, milyen zavaro eszkozok vannak. Probaltuk tobb helyre is elhelyezni a routert de vlhol mindig szopo volt a net. 10 emeletes panel emeletenkent 4 lakassal. Sajnos rengeteg wifit lattam amikor allitgattuk. Savszelesseg kb 1-3 mbit/sec a szoba tavolabb eso reszeiben.
-
Spuri2000
senior tag
válasz Intruder2k5 #39667 üzenetére
A WiFi-je nem egy izompacsirta. Jobban jársz ha nézel egy olcsó 3 antennás gépet.
-
MODERÁTOR
-
alfa20
senior tag
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
Spuri2000
senior tag
válasz Intruder2k5 #39672 üzenetére
Nem rád gondoltam, amikor írtam, csak rossz hozzászóláshoz sikerült...
-
radgyulaba
tag
Sziasztok,Boldog Uj Évet Mindenkinek.Volna egy kérdésem,most van egy routerem ami 150 mbps WirelessN,a jővő héten a sebeségje a netemnek 200 Mbps lesz,és csatlakozik hozzá1 asztali gép,2 laptop,3 Led Smart Tv,igy ki kell majd cseréljem ezt a routert,mit ajánlotok hogy vegyek,előre is kősz.
Ford Mondeo 1995
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Tp-link 3600-ot érdemes lecserélni egy archer c7-re? Szeretnék ac-re átállni, htpc-be már vettem egy ZyXEL NWD-6605 sticket [link].
USB nem érdekel, nem dugok rá semmit, NAS-on fut a torrent,onnan nézem a filmeket XBMC-vel. Most akcióban az archer c7 20K kb. -
csombok
újonc
Sziasztok,
küzdök egy TP-Link Archer C9 routerrel, mert a belső hálóról csak a belső IP címet beírva látja pl a NAS-t. Ha a DynDNS-en keresztül próbálom, egyszerűen nem látja. Éredekes módon a Archer C7 látta és próbaképpen vissza tettem és most is látja. A beállítások ugyan azok. Igazándiból csak azért cseréltem volna, hogy egy "modernebb" router legyen a rendszerben. Régebben is találkoztam ezzel a jelenséggel, akkor egy Linksys AE 6500 (vagy 6700???) játszotta el ugyan ezt. Akkor sem tudtam megoldást. A fiam utána olvasott és szerinte biztonsági megfontolásból direkt így működik a router. Erre volt akkoriban megoldás a TP-Link Archer C7, amiben nem tiltották le ezt a lehetőséget. Kérdésem: Ez valóban így van, vagy én vagyok béna. Ha így van, van rá megoldás?
Köszi ha valaki tudna segíteni...
Üdv
Józsi
-
frigoo
aktív tag
válasz Avicularia #39677 üzenetére
MegtudMegtudhatnám, hogy hol akciós a c7? 20kért én is rendelek.
-
alfa20
senior tag
10-15e -ért milyen routert érdemes venni DIGINET 50-hez?
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
frigoo
aktív tag
válasz Avicularia #39680 üzenetére
Ok, köszi.
-
őstag
válasz alfa20 #39681 üzenetére
Szia!
Diginet 50-hez egy TP-Link TL-WR841N is elég, de ha előre akarsz tervezni egy esetleges jövőbeli nagyobb csomagra váltásra, akkor inkább érdemes egy TP-Link TL-WR1043ND v2.x-be befektetned.
(#39676) radgyulaba: TP-Link TL-WR1043ND v2.x vagy Asus RT-N18U.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
SztiviVander
őstag
válasz csombok #39678 üzenetére
ne haragudj de ez így teljesen érthetetlen amit leírtál.
"TP-Link Archer C9 routerrel, mert a belső hálóról csak a belső IP címet beírva látja pl a NAS-t"
mit kell a routernek látnia NAS-ból? nem neked kell látnid egy PC-ről vagy bármiről a NAS tartalmát?"Ha a DynDNS-en keresztül próbálom, egyszerűen nem látja. Éredekes módon a Archer C7 látta és próbaképpen vissza tettem és most is látja."
mit értesz az alatt hogy dyndns-en keresztül? mi az amit látni kellen? és honnan? és milyen eszközről?nem tudom mit és hol olvasott a fiad, de azt erősen kétlem hogy a c9-ben bármi olyan biztonsági beállítás lenne ami miatt egy NAS elérhetetlen, főleg a belső hálózaton. hogy kívülről mi és hogy érthető el az meg a routerben beállított port forwardokon múlik.
-
Spuri2000
senior tag
válasz csombok #39678 üzenetére
Valószínűleg működik, csak ne a belső hálózatból próbáld ki, hanem valahonnan máshonnan kívülről! Nálam is ugyanez a helyzet! A szolgáltató beállított egy ip-t és arra irányította az összes bejövő adatforgalmat (minden portot), de valami oknál fogva a xyz.dyndns.org-gal belülről nem tudtam elérni, de kívülről tökéletesen működik. Itt valami beállítási probléma lehet, de már nem akarom bolygatni, mert működik. Belülről a 192.168.x.y ipvel érem el az eszközeimet, kívülről meg az xyz.dyndns.org-gal!
-
lacko0123
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy wifi routert.
A gond annyi, hogy ahol lakom csak mobil internet van. A mobilnet stickje pedig USB-s, ha veszek egy olyan routert, amin van USB akkor ha bedugom a routerbe a sticket lesz internet ha utána a routert géphez csatlakoztatom?
Tehát ezt úgy értem, hogy nincs kábeles netem, hanem a kábel helyett a stick lenne.Ui.öszi a segítséget előre is.
OFF: Kicsit zavaros a sztori, de remélem, hogy értitek. -
legenda
válasz radgyulaba #39686 üzenetére
szia,
szorítsd bele a tl-wr1043nd v2 típust, hogy a neted teljes sebessége átférjen kábelen.
lacko0123; szia, az usb megléte alapban még nem jelenti azt, hogy a router kezeli a 3g/4g mobilinternetet, vannak olyan típusok, amik már gyártói firmware verzióval is tudják, mások meg alapban nem, hanem csak moddolt firmware alatt.
olcsóbb kategóriában ez már alapban tudja; link
amennyiben ettől eltérő elvárásaid vannak, például gigabit képesség, dual band, netán ac wifi...stb., úgy azokat leírod, valamint jó lenne tudni, hogy mennyit szánsz az eszközre, és akkor több/jobb tippet is kaphatsz.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
pkocsis
tag
Sziasztok. TP-LINK AC1750-nél tudom másik eszköz vásárlása nélkül növelni a wifi hatótávot?
( pl antenna csere vagy szofveres állítás? )
A válaszokat előre is köszönöm. -
legenda
válasz lacko0123 #39690 üzenetére
a korábban írt mellett, az rt-n14u is bőven belefér, az is alapban 3g/4g megosztásra képes.
pkocsis; szia, a dual band megtartása mellett, nem igazán sokat segít(ene) az antennák cseréje, legalábbis nehéz megfelelőt találni, a neten eladásra hirdetett, nagy dBi értékűnek írt, de feltűnően olcsó antennák a töredékét tudják csak a hazudott értéknek, sokszor még a gyárilag a routeren lévő szintjét sem tudják.
szoftveresen annyit kell tenni, hogy megfelelően beállítod az eszközt, wifi esetén különös tekintettel a környezeti tényezőkre; megfelelő csatornák...stb.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
crissprivat
senior tag
válasz pkocsis #39691 üzenetére
Antenna cserével semmit nem fogsz elérni. Az 5dBi-s antennánál nem kell több. Hiába veszel rá nagyobbat,a gép akkor sem fog jobban sugározni hasznos információt.
A gyári firmwareben ha maxon van a wifi ereje 100mW,akkor mást nem nagyon tudsz állítani rajta. Ha nem gyári a firmware van rajta pl. DDWRT,akkor viszont engedi nagyobbra is állítani a gyári határt. Aszem egész 250mW-ig. De az engedélyezett erösség nálunk 100mW. Szóval annak böven elégnek kellene lenni.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
btz
addikt
válasz crissprivat #39693 üzenetére
Gyárinál is be lehet állítani más országot a wifihez és akkor feljebb lehet tenni gyárin is
ⓑⓣⓩ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest