Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Vismajor01 #17708 üzenetére

    Önbecsapás azt hinni, hogy ennél a mennyiségnél számít az, ha a nyomtató maga fordítja meg a papírt. Mégis az életed más területén (papírzsebkendő, WC-papír, konyhai törlőkendő, kéztörlő, stb.) mennyi papír fogy, és itt mennyivel többet lehetne megfogni? Mennyi idő alatt fogy el 1 csomag A4-es papírlap?

    3 oldalas dokumentum esetén 3 lapból 2-t csinálsz. Minimális az előrelépés, ne foglalkozz vele!

    50 oldalas dokumentumnál meg nyomtasd ki először a páratlan oldalakat, aztán amilyen sorrendben kijöttek tedd vissza a kupacot, és nyomtasd a túloldalára a páros oldalakat. Nem kell sokat agyalni rajta.

    Ezzel a kétoldalas nyomtató kérdéssel rendkívül leszűkíted a lehetőségeket, a drágább, multifunkciós készülékek irányába tereled magad, ahol könnyebb elfogadtatni a vevővel a magas árat. Nagyjából 10.000 Ft-tal kerül többe egy duplexes nyomtató. Kiszámoltad már hány oldalt kell kinyomtatni hozzá, hogy ennek a költsége visszajöjjön? Nagyon sokat (és ne feledd a fent példát, a 3 oldalas dokumentum esetén csak 1 oldalt lehet megspórolni) Környezetvédelmi jelentősége szintén közel zéró.

    Önámítás azt írni ennek eredménye az "élhető környezet". Kontraproduktív, mert pont a lényeges dolgokról veszi el a figyelmet.

    Az általad belinkelt nyomtatókba, meg úgy általában a HP-kba a konstrukciós megoldás miatt rendkívül drága a gyári toner, ezért utángyártottat szokás használni, vagy házilag töltögetni. Nos az tud igazán egészségkárosító lenni, nem a papír.

Új hozzászólás Aktív témák