- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lizsó
csendes tag
válasz Chaser #65444 üzenetére
Köszi!
Igen, a Lenovokat nézegette ő is. De 110 és 120 ezer között is kidob a laptop.hu 8 db-ot. De mivel nem értünk hozzá, ezért kérdezek szakértőbbeket.
Van G500, G505, G575 és B590 széria, de ez nekem semmit sem mond.
Melyik a fontosabb? A Pentium 2020M helyett a Core i3, vagy a 4 giga RAM helyett 8 Giga?
Esetleg a videókártya? Intel HD Graphics 4000 vagy 1024 MB NVIDIA GF GT 705M?Ezeken elfut esetleg egy Call Of Duty játék? Nyilván nem a legújabb...
Nekem ez sajnos kínai ezért kérnék segítséget a választásban. please...
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz stratova #65453 üzenetére
Vagy, a Dell 3542 GT820M-mel, ami dGPU-t tekintve egy kategória, viszont van cserébe 3 év szervizgar, ami sokkal könnyebben érvényesíthető, mint a Lenvo garija.
Amennyi rémtörténtettel találkoztam manapság a Lenovo kapcsán... háttő', nem tudom mi lesz a vége.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
stratova
veterán
válasz runner 125 #65454 üzenetére
Az is jó választás, én most a fenti kínálatot szűrtem.
-
spiritex
veterán
válasz stratova #65450 üzenetére
Annak mi az oka, hogy a 2 magos 2020M a 193. a listán, míg a 4 magos Pentium N3520-as csak a 369. a listán?
Pentium 2020M: 1.92
Pentium N3520: 1.76CB R10 32 bit Single:
Pentium 2020M: 3299
Pentium N3520: 1252CB R10 32 bit Multi:
Pentium 2020M: 6312
Pentium N3520: 4327.5Nem értem az értékeket sem, hogy mitől jobb ennyivel a 2020M...
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
stratova
veterán
válasz spiritex #65456 üzenetére
Az oka annyi, hogy a Pentium N, Celeron N processzorok 2-4 magosok is lehetnek ugyan, de a jelenlegi Atom (Bay Trail) testvérei, inkább kis fogyasztásra optimalizálták őket mint a nagy teljesítményre.
Ezzel szemben Pentium 2020M Ivy Bridge alapú (i3-3110M-mel rokon, HT nélkül némileg butított IGP-vel).[ Szerkesztve ]
-
Zolly444
aktív tag
Őt néztem ki 150ezerbol jatekra.
www.notebook-alkatresz.hu/hu/ibm_lenovo/ideapad/ibm_lenovo-ideapad-g510/LENOVO_IdeaPad_G510_59_412585-4501
www.computerimperium.hu/images/Lenovo_IdeaPad_G510_59-412585.jpg
www.lenovo-shop.hu/lenovo/laptop/lenovo_ideapad_g510_laptop__2063.htm
www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_IdeaPad_G510_Intel_Core_i3_4000M_4GB_1TB_AMD_Free_DOS_Feket_59-412585_11821.html
Bocsi hogy csak igy linkeltem, telon vagyok.
Edit: #65400 ra van szuksegem bar kovetelmenybol lejjebb adtam. Valamelyik boltot ismeritek? Megbizhatoak??[ Szerkesztve ]
-
Zolly444
aktív tag
válasz runner 125 #65460 üzenetére
Köszönöm!
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Notebook-ot szeretnék használtan, max 40-45ezerért, gyerkőcnek, nyúzva-húzva lesz valószínűleg, valami masszívabb és hardveresen megbízható márka illetve konrkét típus érdekelne.
Kinéztem egy HP 6910p-t, ezen a helyen.
Jókat olvasok erről a típusról...
Vélemény?
A shop megbízható?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni, keret rá 130-150.000 HUF.
Új legyen, sokáig bírja az akksi wifi mellett (3-4-5 óra), főleg netezésre, emailezés, minimális office, 1-2 teniszmeccs megnézése online ne okozzon gondot. És ha lehet matt kijelző.
Ez lehetetlen?
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
stratova
veterán
válasz Chaser #65465 üzenetére
Drágábbak és nem vagyok biztos benne, hogy megérik a felárat, de a változatosság kedvéért bedobom a kalapba a kifutó Lenovo Thinkpad Edge E531-et és a Fujitsu Lifebook A544-et.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Errol mi a velemenyetek? Asus VivoBoo S200e
Egy ismerosnek lenne, masodlagos gepnek. Elvarasa: Youtube HD vigye, HD filmrket jatszon le es bongeszes. Szoval semmi komoly.Igazabol a proci a gyenge keresztmetszet, szerintetek mennyire gyenge?
Masik kerdes, hogy ebbe megerne egy SSD-t rakni? Nagyobb iras/olvasas sebbeseg, de ez erzodne a gyenge proci mellet?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
-
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
alap játékra, netezésre Toshiba Satellite C55-A-1H9 laptop-ot néztem ki.
Szerintetek megfelel?Ellenjavaslatokat is szívesen fogadok.
Köszönöm!
-
Handball94
aktív tag
válasz Rabbitf_24 #65474 üzenetére
Nem, töltsd ki a téma összefoglalót, vagy legalább mondj egy keretösszeget.
-
Chaser
legenda
válasz stratova #65466 üzenetére
A fuji biztos jó, csak igazából felesleges pénzkidobás olyanokra amire neki kell. Akkuidő valszeg még jobb ott, igp is. De ha Pentiumos B590-be dob SSD-t akkuidő ott is jobb lesz, vagy akár az i3-masba. És mivel egyikben sem butított cpu van még kraft is lesz.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Handball94 #65475 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A héten.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 160.000 Ft.
(3) Felhasználási kör? Netezés, játék, office)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Skyrim, Gothic, Risen. Low-Medium
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Ha belefér a keretösszegbe, akkor igen.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15"-os átmérőre a szokásos felbontás. Fényes v matt mind1.
(8) Notebook tömege? Mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 4G ram minimum, 750G tárhely min., optikai nem fontos.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI kell.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Új. -
Shade45
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Néhány hónap múlva, szeptember-október. De az is lehet, hogy december lesz belőle. (Átmeneti megoldás lenne, amíg nem tudok egy jobb gépre költeni 250-300-ért)
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Max 150e.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Net, film, office, játék (Left 4 Dead 2, CSGO,)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Left 4 Dead 2, CSGO, Payday 1-2, Killing Floor, stb... Low-medium
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Is-is.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15, ha lehet inkább matt.
(8) Notebook tömege?
Mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD: 500-1TB
Ram: 4-8 GB
Optikai meghajtó nem hátrány, de nem létszükség!(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Lásd a 3-as, 4-es pontokat.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Az itteni ajánlások alapján: (B590)
http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/lenovo#pid_11459Természetesen várom a további ajánlásokat is ebben az árkategóriában.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Használt is lehet.
-------------------------------------------------------------------------------------
Nem tudom, hogy a fentebb linkelt gép mennyire éri meg a +20 ezer forintos felárat az 1 terás vinyóért, és a 720m-ért... Illetve ha jól értelmezem a bolt leírását, 3 év garanciát adnak a készülékre, ha évente beküldöm egy átvizsgálásra és tisztításra?
[ Szerkesztve ]
-
Strike111
csendes tag
Sziasztok!!
Szeretném a segítségeteket kérni
1. most június. 20
2. 160 000 Ft
3. videoszerkesztés, hangvágás, photoshop, office, net,
4. nem
5. mindkettő fontos
6. nem
7. 15,6" vagy 14" vagy 13,3" matt
8. közepes
9. op. rendszerrel
10. HDD: 500GB-1000GB
memória: 4GB-8GB
legyen benne optikai meghajtó11. webkamera, 2db USB3, 2db USB2 ű
12. igen
14. igen, de inkább új
-
soultrapp
senior tag
hello!
szerintetek többet èr 15000el egy olyan lenovo amiben van egy radeon hd 8570m 2gbos videókari 1tb hdd 2020m cpu ?? 115ezer Ft.másikban nincs dgpu 500gb vinyó 2020m cpu.99000Ft.
mèg egy kèrdès:
mièrt îrják oda ezeknèl hogy win8 kompatibilis?
ami win7el megy megy azzal is nem??[ Szerkesztve ]
-
Fortian
tag
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Rabbitf_24 #65477 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Troll56
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Erről mi a véleményetek hp pro book 450 g1 ?Troll56 felhasználónak 2 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
btudos
nagyúr
válasz Rabbitf_24 #65488 üzenetére
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
spiritex
veterán
Pár kérdésem lenne ezzel a laptoppal kapcsolatban: [link]
- lehet-e rá win7-et rakni? (ha nem, van-e hasonló képességű modell, amire lehet?)
- fényes-e a kijelzője? (ha nem, van-e hasonló képességű modell fényes kijelzővel?)
- hozzá lehet-e olcsóbban jutni? (ha igen, hol?)
Köszi előre is!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Chaser
legenda
válasz spiritex #65492 üzenetére
Matt, szerencsére. Ha csilli kell G500, 505. Végül is akkor már borotválkkozó tükörre nem kell költeni Lehet ennél olcsóbban, ha valaki megveszi és pénzhiány miatt eladja pár ezer ft-tal olcsóbban.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
spiritex
veterán
Igen, az vagyok. A munkahelyemen egy 300e Ft-os Eizo monitor-on dolgozom, ami matt, van egy Dell U2211H monitorom,ami szintén matt, emellett van egy fényes kijelzőjű HP Compaq Presario CQ61-410SH laptop-om és egy fényes kijelzőjű DELL S2340L monitorom, de sok évnyi tapasztalat és használat után, nem tudok megbarátkozni a matt kijelzőkkel, mert egyrészt zavar a zizis bevonat rajta, zavar, hogy nem elég élénkek a színek és a kontrasztok, és az is zavar, hogy nem tudok dolgozni a munkahelyemen, ha nem húzom be mellettem a függönyt, mert úgy kifakul az Eizo a fénytől, hogy nem látok rajta semmit. Tudom, hogy ez egy "trigger" gomb sokaknál, mint a fújj Macintosh, de én így gondolom és soha nem tudnék megszeretni egy matt kijelzőt, max. elviselni.
+ Köszi mindenkinek a válaszokat!
(#65496) Zolly444
Win7-et azért nem lehet pl., amiről az ipon cikke pár hónapja szólt, hogy vannak modellek, amikre már nem lehet win7-et tenni, driverhiány miatt.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Tikakukac
titán
válasz spiritex #65498 üzenetére
Fényes kijelző mellett nem kell behúzni a függönyt, tehát ez például nem terheli a szemed és késztet arra, hogy a kukába vágd? Érdekes, ilyet még pont nem hallottam
Mellesleg van Mac-em is és fényes kijelzős gépem is, megelőzvén Csak nem tudom hogyan lehet ezt a tükröt jobban viselni, mint egy félfényest vagy mattot.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
spiritex
veterán
válasz Tikakukac #65499 üzenetére
Be kell húzni, de ha mondjuk éppen nem húzom be, akkor nem az van, mint a matt-nál, hogy beszürkül, bamattul minden és emiatt nem látok semmit, hanem az van, hogy a monitor tartalma mögött látom magam. Nem jó ez sem, de nekem jobb, mint a szürkeség.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest