- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz matyasjanos2 #7091 üzenetére
Beszéltél velük, hogy lehet is ezt kapni vagy csak árlistán van?
szerk: Nemsoká jönnek a SaB-es xps-ek is, L502x néven gt540m v gt525m vga-val, már csak az ár kérdéses.
szerk: Kinti dellnél 1000$-ért van a legolcsóbb, ott mondjuk még core7 van feltüntetve legkisebb cpu-nak meg van W7 is, szóval úgy néz ki egész emberi áron lesz egy i3-as vagy 5-ös
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz bajnokpityu #7102 üzenetére
Core i 2. generáció. Kisebb fogyasztású az elődnél, c2c gyorsabb, sokkal erősebb igp. És kivételesen ez nem marketing duma A sata vezérlőt alulméretezték, ezért visszavontak minden lapot és noteszt amit érinthet, hosszú távon állítólag meghibásodott volna ettől a sata vezérlő. Már lecsengőben van.
-
Crias
senior tag
bocsi nem tudtam már szerkeszteni az előzőt
De már látom itt azt írják hogy lesz olyan is.
Mondjuk arról nem hallottam túl jókat bár csak a htpc-ket érinti elvileg (40 másodpercenként kétszer lesz kirakva egy képkocka), de gyakorlati tapasztalatokat még nem tudok asztali pc-ről mondani..., laptopokban meg szerintem még ennyire se érinti a felhasználókat de azért érdemes vétel előtt kipróbálni szerintemMi meg úgy döntöttünk végül hogy mégis rászánunk 200k-t és akkor lesz egy normális laptopunk, szerintetek az elődje jó vétel ennyiért, Dell XPS L501x, vagy a beajánlott HP 6550b vagy 6555b lenne a jobb választás?
Crias
-
Z86
őstag
-
Crias
senior tag
fix 200k lenne rá +- 2-3k, játék nem nagyon megy majd rajta, inkább az lenne a lényeg hogy ne gagyi anyagból készüljön, mert hurcolva is lesz és jó ha bírja a strapát, szóval főleg az érdekelne hogy ez a dell mennyire minőségi (pl olyasmit olvastam hogy a telejét nem lehet lezárni viszont a zsanérjai nem engedik kinyilni, ez egy kicsit megijesztett)
"A fedő és hátlapot semmilyen mechanikus vagy mágneses zár nem tartja egyben szállításnál, viszont az erős zsanérnak köszönhetően az összecsukáskor tapasztalható holtjáték egészen minimális – remélhetőleg ilyen lesz egy év múlva is." ez aggaszt kicsit engem is.Üzleti modelleket ajánlottatok de dellből azt mondtátok hogy a vostro helyett inkább xps-t éri meg venni a dell élvez prioritást de csak akkor ha tényleg jó minőségű és bírja a strapát, vagy esetleg kb ennyiért te mit mondanál?
Crias
-
trollreign
tag
Ez a leírás itt dícséret.
Azt jelenti, hogy nincsen rajta kattanós zár vagy mágnes, ennek ellenére mégsem lötyög összezárva, hanem korrektül zárva marad, amíg ki nem nyitod újra. Ez szállításnál előnyös, illetve ha lötyög a gép összecsukott állapotban, az igénytelenségre utal, de itt épp azt írja, hogy ezzel nincsen gond.
Hogy ilyen marad-e? hát azt nem lehet megjósolni...[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
Így, hogy nem nagyon akarsz játszani rajta én mégiscsak belevenném a körbe a vostrokat is.
Itt elég sok szempont játszik szerepet, ezek közt neked kell megmondani, melyik fontosabb.
Én pl. a matt kijelzőt preferálom és a dell 3 éves helyszíni garanciája is nagyon csábító, így ebben az esetben a vostro 3500-at választanám.
szerk: Amúgy szerintem érdemes lenne megnézni valahol élőben és magtapogatni.[ Szerkesztve ]
-
mclane_
aktív tag
Sziasztok!
Hőn szeretett Compaq n610c laptopom sajnos csereérett lett. Szeretnék egy hasonló
funkcióra alkalmas gépet max 130e HUFért. Amire használnám az net, MS Office, játszani
nem nagyon csak póker. Legyen könnyű, bírja jól az akksi, ne melegedjen nagyon.
Matt kijelző és 14" előny, bár tudom, hogy ez utóbbi két kritérium 130k-n kívül van,
szóval ez csak opció.
Amiket kinéztem az a Dell Inspiron N5010 AMD V series procival(nem ismerem ez utóbbit)
vagy Intel P6100-al. Illetve nézegettem Lenovo Ideapade-ket ebben a kategóriában, de
nem tudom eldönteni.
Előre is köszönöm a tippeket.
Üdv -
Romvr
őstag
Sziasztok.
Mivel nem találtam vonatkozó topikot ezért itt kérdezem meg, mert még ez áll a témához legközelebb: El szeretném adni a notebook-omat.
Egy Acer Extensa 5630G-642G25MN LX.EBN0C.005 notebook-ról van szó.
2009 júniusban vásároltam, e körüli áron, de 2012 júniusig még kiemelt garancia van rajta (Tehát 16 hónap).
A paraméterei a link szerintiek, nem volt bővítve benne semmi.
Pár tőmondatban a képességei/tulajdonságai:
- Adobe Premiere és 3DSMax -ot használtam rajta, meglepően jól futottak.
- HL2/DarkMessiah/Batman A.A., Maximális grafikán, natív felbontásban, stabilan és folyamatosan fut rajta, W7 32bit. Prof. oprendszer alatt.
- Akkumulátora W7, energiatakarékos beállításokon, wifi és max fényerő mellett 1 óra 30 percet kibír. Wifi nélkül, Minimum fényerővel akár 2 órát is.
- A készülék borításán, néhány karc található csak. Rendeltetés szerű használatból ered.
- Adom hozzá a számlát, illetve a garancia papírokat. Igény esetén egy hosszú-farkú Acer egeret isKérdésem meg az hogy mennyiért lehetne túladni ezen a gépen?
Köszönöm a segítséget előre is!
Romvr
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy olyan 180-190K-ig mik az ajánlott notebookok, ha ezek a szempontok:
-13-15,4"
- cpu i3 v. i5
- 3v4 Gb RAM
vga akár integrált is lehet,nem fogok rajta játszani csak "irodai" munkára,netezésre és filmnézésre használnám
-minél könnyebb legyen,mert hurcibálnám az egyetemre
-ami nagyon fontos, hogy minőségi anyagból legyenHa az árba belefér ,hogy HDD helyett SSD legyen benne akkor az pluszpont üdv
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ahogy elnézem, akkor inkább i5 felé húznál.
DELL Inspiron N5010-125464 Mars Black
DELL Inspiron N5010-125468 Mars Black
Pacard Bell EasyNote TM85-JN-642HGToshiba-ból most hirtelen nem találtam i5-öt, vagyis találtam, de azok jóval drágábbak. Sztem a 2 Dell jó gépnek tűnik. Bár a PB sem rossz annyiért, szerintem.
Esetleg még:
ASUS K52JE-EX232V - Ez i3-as gép.
ASUS K52JE-EX152D[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
xmad
őstag
van valakinek tapasztalata erről a notiról?
szerintetek megéri az árát?[link] -
addikt
Ennyiért már a fentebb említett Fujitsu A530 illetve a Dell N5010.
MOD: ATi Mobil RadeOn HD545V integrált videókártyával akkor mi is a kérdés ?
ilyen áron meg nem fogsz játszani az 1-2 éves játékokkal[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
Elég régi konstrukció az az MSI. Az 545v helyett inkább 5740-el szerelt gépet nézz, ugyan az a teljesítmény, de modernebb kialakítás (kevésbé fűt).
Ami 130k környékén szóba jöhetne, az a HP G62, bár szerintem ez a HP 4525s megérné a felárat, ha esetleg kicsit többet is költenél rá.(#7133) tope:
Annyiban integrált, hogy rá van forrasztva az alaplapra, tehát nem lehet cserélni, de egyébként van saját memóriája.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Dehogynem lesz, ha akuról használod átválthatsz kvesebbet fogyasztó igp-re, vagy akár desktop használat közben is mondjuk ha csak filmezel. Persze nem minden gépnél, az xps-nél pl igen, nv optimus technológiának hívják. Egyébként az xps-re is 3 év helyszíni garancia van, és hát azt kell mondjam mindenütt jobbakat írnak róla mint a vostrok-ról. A vostro előnye hogy matt, meg van belőle blacklit bill-es, de az meg nem 200k.
bajnokpityu: Nem tudom mire gondolsz.
-=Libria=-: Itthoni megjelenésről semmit nem tudok. Usa-ban sztem már kapható, mert ott volt az ár is. 1600x900-es verziókja nem lesz. HD v FHFD, mint az 501-nél. Nagyon remélem kitolják az 501-eseket és azok árán jönnek majd az 502-esek. És talán megtisztelik a csekély magyar közönséget is blacklit bill-el.
-
Samus
addikt
Kérdésem lenne (mily meglepő):
Ajánlatot szeretnék kérni. Egy olyan notesz kellene, ami teljesíti a következő feltételeket:
-Lehessen játékra használni. Nem high-end gép kell, egy GF 320 szintje már elég (ATI/AMD is jöhet), de lehetőség szerint Intel CPU legyen benne (egy i5 körüli már mehet, vagy valami erősebb C2D (T7xxx széria felett) (amit eddig AMD-ből láttam, azt mind fűtött, mint egy kazán). 2 MB+ cache és 512 MB+ dedikált videomemória, 3 GB rendszermemória (e felett felesleges, 32 bites rendszer megy rá, így egy 1 GB-s VGA és 3 GB rendszermemória még belefér.
-Nem kell FullHD felbontású kijelző, de HDMI port igen (mivel DVI-t nem láttam még noteszen, bár lehet van), idővel TV-re kötném, ahová kell a nagyfelbontás.
-Akku üzemidő nem lényeges, nagyrészt kábelen lesz.
-Apróságok, mint Firewire, webcam, mikrofon, kártyaolvasó (SDHC és XD a fontos) ebben a kategóriában alap, akárcsak a nagy (320GB felett) háttértár, előny, ha Optiarc (NEC) író van benne.
-HP gépre gondoltam (de mást is meghallgatok)
-Ára 200 000 JMF, alatta lehet (bár ilyen feltételek mellett örülök, ha ennyiért kapok), felette max. 10%.
Köszönet.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Jim-Y
veterán
válasz hackeeeee #7126 üzenetére
Köszi, megnéztem őket, a PB tetszik, Dell Vostro már volt a kezemben, de még nem tudtam eldönteni hogy tetszik, vagy sem
Később linkeltek 13,3 colosokat na azok tetszenek igazán VGA kell ha én csak filmezni meg irodai munkát végezni akarok rajta? Filmezésre elég az integrált is? üdv
-
-
Z86
őstag
Elég gáz, de a Firewire mostanában már elég ritka, csak a régebbi gépeken találtam ebbe az árkategóriában.
Mondok két tippet: Dell L501x, Fujitsu AH530
Kevesebb garanciával Lenovo y560, Toshiba L650 -
Z86
őstag
Gyengébb, bár ha nem CPU igényes alkalmazásokat futtat nem fogja észrevenni. A játékokhoz meg VGA kell.
Egyébként ha intel kell, van ebben az árban Asus K52 radeon 4570-nel.
De a Sims 3 elvileg elfut az integrált intel GPU-n is, így esetleg nem is kellene dedikált VGA. Akkor meg ez. -
Mans20
addikt
Estét
Tudtok olyan megbízható helyet mondani ahol tudok venni 50000ft körül használt asztali laptopot?ha ide nem akkor privibe,valamilyen 1 magos pentuimra gondoltam,2 magos már drágább,,pár típust is írhattok,wordre meg netezni kéne.
-
ImI87
őstag
Most már tényleg aktuális a laptop vásárlás, és kérnék szépen konkrét ajánlott típusokat.
Az elvárásaim:
- 17"-os méret (ha lehet, akkor matt kijelző)
- i3 proci (esetleg i5, de nem muszáj)
- 4giga ram
- különálló (nem integrált) VGA, de nem kell erős, csak annyi, hogy simán vigye a fullHD filmeket, amiket TV-re kikötve néznék
- HDMI
- eSATA
- webcam, mikrofon
- min 2év gari
- jó lenne S/PDIF csati is, de erről lassan lemondok, mert amiket találtam, azok nagyon drágák.........
- nagy előny lenne, ha az optikai meghajtó kiszedése nélkül lehetne belerakni később egy második HDD-t, vagy inkább már SSD-tA keret maximum 200K !!!
És nem igazán hordoznám, inkább csak a korábbi asztali gépem helyett lenne. Netezés, mozi, zene, irodai alkalmazások, ilyesmi felhasználásra.
És pár számomra fontos kérdés:
HDMI-n keresztül pontosan milyen hangformátumokat lehet kiküldeni? Fontos lenne a Dolby és DTS.
A mostanában legtöbbször alkalmazott Intel HM55 chipset támogat AHCI módot? Ez a jövőben kéne az SSD jó működéséhez.Eddig ezt találtam, ami talán megfelelne: Dell N7010
Van ennek jelentős hiányossága, vagy negatívuma? Ajánlott/nem ajánlott?
Tudtok adni egy konkrét típusleírást, ami megbízható? Mert a leírással ellentétben látok rajta HDMI, meg eSATA csatit. (Dell honlaján kerestem, de nem találtam ilyet.)
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Asus Tuf Gaming F15 FX506LU Gamer Notebook
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- 984 Eladó Hp 15-DA0035NH i3 7 gen laptop 128SSD 1TB HDD 8GB RAM Akku csrés
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 - i7 - GTX 1650Ti - IPS 120hz kijelző
- MSI Óráslaptop izom i7es processzorral
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest