Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mkbla

    senior tag

    válasz fogtunder #19742 üzenetére

    Rendben, köszönöm. Akkor elmondom miről is van szó. :)

    Szóval mint említettem rendszer mérnök kollégát is keresnék aki tudna segíteni abban is hogy egyáltalán ez a NAS megoldja -e a problémánkat illetve beilleszkedik-e az általunk használt infrastruktúrába ami a következőképpen néz ki:
    Adott 2 db szerver, az egyik W2008 SBS, ezen fut AD, MS SQL 2008, valamint a vállalat irányítási rendszerünk. A másik W2003 SBS, ez tölti be jelenleg a fájlszerver szerepét, mivel a 2 SBS nem igazán akar kommunikálni egymással ezért csak megosztások vannak rajta. Kb ugy mint ha NAS lenne. Vannak felhasználók, csoportok létrehozva, ezekkel vannak felcsatolva a klienseknél a megosztott mappák. A mentéssel vannak itt még gondok, ugyanis az alap ntbackup-ot használjuk amiből vagy sikerül épp visszaállitani valamit vagy nem.
    Röviden ebbe a rendszerbe szeretnénk egy NAS-t betenni, hogy a fájlmegosztások ezen történjenek, legyen normális mentés visszaállitás funkció, esetleg naplózás ha valaki áthelyez töröl bármit tudjuk ki votl hova tette ilyesmik.
    A rendszerben kb 70-80 felhasználó van regisztrálva, ebből egyszerre dolgozik kb 40-50 akik folyamatosan hálózaton megosztott rajzokat szerkesztenek, excel táblákat írogatnak, adatokat rögzítenek, olvasnak fájlokat, megnyitogatnak, fájlokba írogatnak, vállalat irányítási rendszert használnak. Jelenleg a hálózaton megosztott mappák mérete összesen kb 1,5TB , egy nagyjából 10-12 megosztott mappa.

    A fő kérdés itt az lenne, hogy akkor itt a jelenleg meglévő rendszerbe megérné-e egy NASt telepíteni, hogy ellássa a fájlmegosztás funkciókat.Előbbre vagyunk -e vele? Ha igen akkor milyen? Vagy esetleg, dobjuk ki az egészet a fenébe, vegyünk egy új szervert ami már rendelkezik a megfelelő tárhellyel az adatok tárolásához, ezen futna természetesen ugyanúgy a jelenlegi program környezet AD, MS SQL, vállalat irányítási rendszer, FTP ...stb

    Ha esetleg lehagytam volna pár adatot vagy még van kérdésetek akkor megválaszolom.
    Köszönöm a segítséget és minden építő jellegű hozzászólást :R

    ''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''

Új hozzászólás Aktív témák