Új hozzászólás Aktív témák
-
Mag__
tag
Köszönöm szépen mindkettötöknek a linkeket!
[20:21:00] <.[VIP]Viky> miért van az, hogy oda van egy film mögé írva hogy avi és közbe angol?????????????????????
-
Osibaa
senior tag
A Silverstone SG02 lemaradt a listáról, pedig minőségben és árban is jó. [link]
A Sharkoon Temptationt viszont nem ajánlom senkinek, elcseszett egy ház. Brutálisan és feleslegesen nagy, rossz az anyagminősége és az elrendezése is (pl. 5 merevlemez hely van elől, de venti nincsen, hátul pedig van 2 db 12 cm-es venti + a táp, csak tudnám minek).
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
A jelenlegi cuccom mATX-re szeretném alakítani! Szeretem a kis méretű PC-ket, mióta építettem egy mini ITX forma vasat.Amim most van, az egy ATX lapban üzemelő E8400 rendszer HD5850 1GB VGA-val.
A tápom normál ATX Chieftec, amit nem szeretnék cserélni, ugyancsak költözne a HD5850 is.A tervem, hogy vennék egy mATX lapot és egy olyan forma házikót, mint a fentebb említett Aspire X-QPACK. (sajnos már nem kapható)
Tudnátok nekem lapot és házikót ajánlani elfogadható ár/érték arányban a fentiek figyelembevételével?
Köszi,
Fecó -
oneiros
tag
Szia!
Kockaházból szerintem az Aerocool QX-2000 lenne a legjobb választás, mert elöl-hátul szellőzik(elöl 12-es, hátil 2x8-as venti), és ez rendesen kapja a levegőt, mert nem takarják el az elejét műanyag meg aluminium borítással, mint a többi kocka háznál, ahol a ventihely megvan, de nem tudja honnan szívni a levegőt.
[link]
Ha ezt a házat választod lehet, hogy a Hyper TX2-t le kell cseréni kisebbre, mert nem biztos hogy elfér, mivel kétkamrás felépítésű a ház. Tápból a honlapon max 140mm hosszút írnak, ami elfér.VGA-ból 330mm a max.Minitoronyból Aerocool QS-200(CM Elite koppintás). Itt a vinyók rögzítése problémás lehet, meg szokatlan a hagyományoshoz képest. VGA 340mm-es max.
[link]Esetleg még Nzxt Vulcan a Pcgear-tól 18k-ért.(inkább egy szitára hasonlít,mint házhoz.)
Láttam, hogy írtál a GMC topicba, a Toast és a Corona is jó alternatíva lehet, mert kis helyet foglal, és belemegy ATX lap is, de a vinyórögzítés ott is egy kalap...
+1 CM Elite 360
[link]
Ebbe is belemegy ATX lap, és a táp is "érdekes" helyen van.Lap( hasraütésre):
775-Gigabyte GA-EG41MFT-US2H
AM3-ASRock 880GMH/USB3
1156-ASRock H55M Prohttps://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék a feleségemnek venni egy mATX házat, lehetőleg fehér színben, vagy valami hasonló csajos megoldást keresek és ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen házak vannak ilyen téren? Tudtok ajánlani valamit? Én erre gondoltam, csak sehol nem lehet kapni Budapesten...
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
oneiros
tag
Szia!
Az Inwin csinálk kifejezetten csajos házakat, és lehet is őket kapni Bp-en.
Több modell is van:
MicroATX:
Inwin Allure (Swarowski kristályokkal)
[link](Boráros térnél)
InWin BK644
[link]
Inwin Black Beauty
[link]
Szerintem az utolsó kettő ugyanaz csak más néven.
Mini-ITX:
Inwin Diva
[link][ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
nagyúr
most már csak a belevalót kell megvenni hozzá...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
_AnTi_
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hol lehet venni Aerocool QS-200-at? Már egy tucat boltot megkerestem, de sehol sem tudják beszerezni...
Ha esetleg valakinek van vele tapasztalata, ossza meg bátran!Köszönöm!
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
Tothgera30
Ármester
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
_AnTi_
tag
válasz Tothgera30 #68 üzenetére
Köszi!
A listából olyan 10-et tuti kérdeztem, de lehet végigmegyek előlről minden...Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
mrbig25
őstag
Sajnos Elite 341-et se nagyon lehet már kapni, pedig jó kis kuckó [saját tapasztalat].
342-őt lehet kapni elég sok helyen, olcsón, viszont ez egy picivel keskenyebb, így nem férnek be csak 92mm-es ventivel szerelt [álló] cpu hűtők...és mintha egy hajszállal vékonyabb lemezekből lenne összerakva [de ebben nem vagyok biztos, mert már elég régen volt meg a 341-es, így igazából csak emlékezetből próbáltam összehasonlítani], viszont hosszabb, ami jól jöhet hosszabb VGA kártyáknál [jelenleg ilyet használok, teljes megelégedéssel].
Bár ezért az árért teljesen korrekt ez is
[ha időm engedi, akkor majd összedobok róla egy kis ismertetőt logout-ra][ Szerkesztve ]
...
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy szép fekvő házat mikro ATX alaplaphoz, amibe legalább 2db HDD belefér.
Találtam is egy DTK házat ami tetszene, és bár régi, a tápja használhatatlan, de a megjelenése tetszetős. Viszont aggaszt a benne lévő táp, mert nem egyértelmű, hogy teljes értékű ATX tápegység van-e benne, vagy valami speciális…
Sajnos a kép, amin a táp látható közelről, elég csalóka, és nem szabványos ATX-nek látszik a táp rajta
Ha valaki ismeri ezt a házat, vagy a szóban forgó TDK PTP-3007PDES tápegységet, az kérem, árulja el, hogy milyen méretű táp van a házban.
Esetleg tudnátok ajánlani más, csinos, tágas, normál magasságú VGA-t, és 2DB HDD-t fogadó fekvő házat?
A segítségeteket előre is köszönömHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
oneiros
tag
Szia!
A DTK házról nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem, de nekem egy régebbi Chieftec utánzatnak tűnik. A súlya alapján van benne anyag.
A tápos topikban a DTK-ról nem sokat írnak( valamelyik Macron beles), de a nem ajánlott tápok listáján szerepel, szóval veszélyes lehet a gépedre.Minőségben talán a CM Elite RC-360 lenne a legjobb, ATX-es lapot is fogad, a tápot pedig a ház elejébe rakták, csak az a baj, hogy kevés helyen kapni.
Esetleg még nézd meg3R Systems R330-at, de itt már kompromisszumokat kell kötni, mert csak Micro-ATX táp megy bele.[link]
[link]
Tápból a Be Quiet gyárt ilyen típusokat, melyek FSP belesek, megbízhatóak.[link]https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
klepto
addikt
Köszönöm a tippet, ezt a házat nem láttam még, de nem is tetszik igazán
Esetleg más tipp?
A 330R-t nézegettem már régebben, de nekem az is aránytalan; keskeny, és magas. Nekem kissé bumfordinak hat, bár komolyan elgondolkoztam rajta az elején
Tápom van, az nem lényeg, és házból is bőven elég ha csak micro ATX-et fogad. Lassan 10 éve nem volt normál ATX-es lapom, és nem is érzem a hiányát
Szóval csak házat keresek, szépet, picit, de mégis tágasat[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
törölt tag
Sziasztok "házasok"
Router projekt indul nálam. Gondolkodtam eddig WiFi router-en vmi komolyabban, ami tud töltögetni HDD-re, megosztani azt, stb, aztán amilyen árakat láttam és amennyit ehhez képest tudnak, úgy döntöttem, építek egy saját router-t, Debian-nal. Kérdés csak a vas.
1. opció egy kész Intel Atom procis kütyü, például ez: [link] - úgy 43 körül van. Bajom csak annyi vele, hogy nem tudom, mennyire zümmög. Pici venti benne ha beindul, ajjaj. És bizony aludnék mellette.
2. opció tehát egy olyan ház, aminek egy szem 12 centis ventije van, és mATX-et fogad, akár még mini ITX-et is (a fogyi se mindegy 24/7 üzemben).
Erre a 2-ik megoldásra szeretnék Tőletek javaslatot, hátha tudtok segíteni. Pici legyen, nagyon nagyon nagyon pici, ODD sem kell, HDD-ből 2.5"-os elég bele, ennyi. És ne pici ventis legyen, ami forog 6000-et és kiszúrja a fülem.
Remélem nem kérek lehetetlent..
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte GZ-MK01 házikóról van valakinek személyes tapasztalata?
-
sasa134
addikt
Sziasztok,
lenne egy hüle kérdésem: mATX házba belefér ATX táp ? (Chieftec 450-eset szeretnék belerakni a jövendőbeli mATX házikóba).
köszönömAvanti Roma
-
akom
őstag
Sziasztok!
Olyan mATX házat keresek amely:
- Maximum 38cm magas.
- min 4db 5,25"
- min 1db 3,5" hely
Táp nem szükséges.Létezik ilyen mATX ház?
-
oneiros
tag
Ezeket a paramétereket figyelembe véve ilyen mATX ház nincs a piacon.
ATX-ben van 375mm magas 4x5.25 helyes Lian Li PC-A06FB, de itthon nemigen kapni.
Egy kis moddal viszont meg lehetne oldani a Fractal Design Core 1000 átalakítását 4x5.25-össé, mivel full mesh az eleje és méretileg is megfelelő lenne.De ehhez kell egy kis moddingismeret.sasa134 A Define mini hol 4x5.25-ös?
[ Szerkesztve ]
-
Cossyc
csendes tag
Sziasztok!
meguntam a rohadt nagy desktop házamat, ezért a következő paraméterekhez keresem a kabátot:
egy darab gigabyte mATX alaplap,
egy darab i3-2100
egy darab Chieftec CTG-400-80P táp
két vinyó és egy DVDíró
VGA-ban valami 6870-hez hasonló nagyságrendű eszközre gondolok (beszerzés alatt)Szerintetek lehet ilyesmihez mATX házat keresni?
I'm a real nowhere man.
-
sasa134
addikt
szia,
én egy bitang nagy Chieftec házból költöztem mATX házikóba.
Nézd meg a Fractal Design Define Mini-t, nekem ilyen van és simán elférek benne. Nem olcsó, cserébe nagyon minőségi, szép, elegáns, jól szellőző és CSENDES ház. Én nagyon szeretem és nem bántam meg, hogy lian Li helyett ezt vettem.
A 6870-et mérd azért le, bár 40 centis VGA belefér ha a felső 3db-os vinyókeretet kiszereled. Íme: Define Mini[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
tlac
nagyúr
egy ideje nézegetem a defini mini házat, és csak most szembesültem vele, hogy ez hatalmas, kb akkora, mint egy egyszerű atx-es ház pl. gigabyte GZ-X3
szélesség x magasság x mélység
gigabyte GZ-X3 185 x 410 x 480 mm
defini mini 210 x 395 x 490 mmde pl. a gigabyte GZ-M3 matx-es ház csak:
180 x 352 x 400 mm
[ Szerkesztve ]
-
-
oneiros
tag
Mini-itx is egy jó alternatíva, csak nekem az a bajom mini-itx házakkal, hogy áltatában nem fogadnak ATX tápot, amik meg fogadnak azt a gyártók horror áron adják mert az már "gamer".pl:SilverStone Sugo SG07, igaz ebben már benne van egy 600w-os táp is, de az meg felesleges egy ilyen kis konfighoz.
Az egyetlen normális mini-itx ház amit eddig láttam, az a CM Elite120, de az csak a harmadik negyedévben jön 49€-s áron.https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
tlac
nagyúr
ez a cm elite 120 egész jó lenne, csak ronda az eleje
rengeteg házat átnéztem, viszonylag sok van, ami fogad rendes tápot is, de én olyat kerestem, amibe belemegy egy nagy kártya is, na ezekből már mind olyan, hogy elég fura elrendezésük van
az egyik legkulturáltabb az a PC-Q11
ami érdekes, hogy nem találtam egyet sem, aminek olyan lenne az elrendezése, mint egy klasszikus atx-es ház, de alacsonyabb és csak mini itx menne bele
-
oneiros
tag
Ez a fura elrendezés "design", más mint a hagyományos, ezért drágábban lehet adni.
A Lianli egyébként sem a hagyományos házairól ismert.
Az általad linkelt ház tényleg szép, azonban egy furcsát találtam: mi tartja a tápot?Oké adnak hozzá egy beépítőkeretet, de azon kívül? Szerintem az elég gyenge, mert a táp majnem olyan nehéz mint a ház.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
nem csak a lian li-t, hanem még rengeteg márkának átnéztem a mini itx, matx-es házait valami letisztult, klasszikusat keresve
szerintem az a beépítőkeret csak arra van, hogy hátulról be tudd rakni a tápot a helyére, de egyébként szerintem ugyanúgy 4 csavar fogja a tápot a helyén tartani, mint a többi házakban
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest