Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz Lmh #74613 üzenetére

    "Csúsztatott zsalus, 3. Emelet, távfűtés, 23 fokra fűtenek télen házszabály szerint(agyrém, bár most lesz közgyűlésen szavazás 21 fokra csökkentésről, bőven elég lenne nekem, de kétlem hogy a nyuggerek megszavaznák)."

    Kérdés, hogy honnan megy a fűtés. Négyszintes társasban 24° van szabály szerint. Lent jön be a távhő és onnan van a felszálló ág. Rokonomnál az elsőn 28--29° van (letekert radiátorokkal csak 26--27) és ott is meg akarták szavazni a csökkentést kb. 20--21°-ra.
    Aztán kapott a közgyűlés népe egy szívées invitálást a negyediken lévő lakásba. Azóta nincs napirenden a téma. :DDD

    Az sem jobb - van ilyen ismerős is -, ahol azzal trükköznek, hogy felmegy egy cső és fentről van elkezdve a fűtés leosztása. Itt ugyanaz a gond, 24°. Fent 30, lent 22 sem. A megoldás az lett hosszas évek után, hogy a ház saját kontójára átalakította és így mindenütt elfogadható, de mivel ebbe se ment bele minden lakó, ezért van, aki az elsőn továbbra is fentről kapja a meleget.

    Úgyhogy arra én a helyedben nem építenék semmilyen szinten, hogy mit fog megszavazni a közgyűlés. Az emelés drága, a csökkentés meg már fázós lenne sokaknak (ha így nem az).

    üdv, adika4444- Ha egy munkát 30 perc alatt elvégzek, az azért van, mert 10 évet töltöttem azzal, hogy megtanuljam, hogyan kell 30 perc alatt elvégezni. Az évekért tartozol nekem, nem a percekért.

Új hozzászólás Aktív témák