Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Tamás9x #66376 üzenetére

    Ez egy családiházban van, a domboldalba félig "beásott" alsó szinten belül a garázs mellett, egy leválasztott szoba (dolgozószoba). Nincs direkt külső fallal kapcsolata. 2 fal a garázs felé nyílik, egy a ház alsó/belső szintjével határos, egy pedig a már említett domboldalban lévő rész, tehát nincs rajta se ablak, se külső hozzáférési pont. A szoba egyébként szigetelt, most télen még fűteni se kellett, annyira jól tartja a hulladékhőt is. Nyáron ez viszont halál lesz. Szellőzőrendszer van, egy külön hővisszanyerős szellőztető képében.
    A beltéri egyértelműen arra a falra menne, ahonnan nyílegyenesen elérhető egy csővel a szemközti külső házfal, amire menne a kültéri egység. Így kb. 2-3 méterre lesz a beltéri egység a kültéritől. A szoba fala sima lambéria, annak fúrása 1 perc, a külső fal pedig a szokásos (téglafal+10cm szigetelés+vakolat).

    rígel
    Nincs nálam most a doku, de a legkisebb Fujitsu, 2kW-os hűtő, 2,5kW-os fűtő teljesítményre emlékszem.

    Nincs bajom az árral, csak ide szerintem ez felesleges. De ha sokkal olcsóbban egy kínai csodával sem úszom meg, akkor nem fogom erőltetni. Erre legalább van 10év gari.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák