Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz rígel #65889 üzenetére

    Ő csak ironizált, nem Ő az aki komolyan veszi a villamosságot.
    Lehet viccelődni rajtam, de tény hogy laikusok rengetegszer keresik a kollégáimat maszekban kiszállni, mert amit Te is meg többen írtok, miszerint tessék ésszel használni a korlátokkal rendelkező hálózatot, arról megfeledkeznek és 3 év elteltével nem értik miért megy el folyton az áram...pl nagy családi vendégeskedések alkalmával eléggé ciki, bár mi viccelődtünk ilyenkor a hirtelen romantikus hangulatért...csak tudod télen kicsi sz.r volt utána a cirkó leállása miatt, mert hogy nem sikerült elsőre-másodjára...sokadjára újraindulnia a központi egységnek, hibára futott. De semmi gond én csak vendég voltam, mentünk is haza. :D
    Persze ez bármelyik áramszünetnél előfordulhat, csak én szakmabeliként igyekszem minimalizálni a hibalehetőségeket.

    DE az eredeti történet (amiről folyton eltereli a szót a kollega és folyamat érvelési hibákat generál) továbbra is arról szól, hogy ki lett ajánlva miszerint nyugodtan kössön boldog boldogtalan ellenőrizetlen 40 éves alumínium dugalj körökre a meglévő fogyasztókon felül a klíma, ahol semmilyen kötés állapota sincs leellenőrizve, sem a dugaljaknál, sem a kötődobozokban. Mert hogy Ő nála nem lett baj, akkor nyugodtan csinálja csak mindenki.

    Nagynénémék emelet a mobil klímája miután kicseszte az azonos dugalj körön lévő bojler termosztátját, a felfűzött dugalj kör legelső dugaljánál olyan túlterhelést okozott a bojlerrel közösen, hogy csak a szerencsén múlott nem égett le az egész dugalj. Ehhez is 5 év kellett, ha én nem nyitom ki a dugaljat csak a baj megtörténte után derül ki.
    De itt még nem történt legalább meg a nulla szakadás.

    Történet szomszéd társasházban lakó villanyszerelőtől:
    új kis büfé megnyitása, teljesen új villanyszerelés...még1x írom: teljesen új villanyszerelés!
    Az egyik gép később érkezett, az eredeti villanyász el volt havazva, a szomszéd társasházban lakó másik villanyszerelőt(akitől érkezett a történet) kérték fel ennek az 1 db gépnek a bekötésére, ott volt felette a 3p tokozott kapcsoló bekötve, csak az oda kellett bekötni az új konyhai gép tápkábelét. Gondolta potya 15k huf, 5 perc alatt megvan.
    Még1x írom: teljesen új villanyszerelés.

    Akció: a frissen érkezett villanyász már sejtette hogy azért nem biztos hogy minden rendben van, mert nincsen semmi sem feliratozva az elosztóban. Kérdi hogy lenyomhatja-e az 1 db Fő 3p 63A Fi relét, mert akkor tuti biztonságosan tud szerelni. Tulaj mondja csak nyugodtan mert épp nem főznek, a TELIPAKOLT hűtőket(több száz ezer huf alapanyag) meg majd visszakapcsolják.
    Lenyomja, majd beköti a gépet, aztán felnyomja a Fi relét...5 sec majd hatalmas durrogások mindenfele, mire a Fi reléhez nyúlna, az leoldott.
    Kinyitja az elosztót és akkor szembesül vele hogy megpörkölődött a nulla vezeték, mivel laza volt és visszakapcsoláskor ahogy mindengép csinál egy öntesztet, megterheli a hálózatot, megrángatták a nullát.
    Minden. Egyes. Gép. Tápegysége. Megdöglött. A hűtőkben ott áll a több százezer hufnyi alapanyag...Ő meg örült hogy nem rajta akarták leverni, de ezekután már nem volt pofája elkérni a 15k hufos kiszállási díjat az új gép bekötéséért...

    5 másodpercnyi nulla instabilitás elég volt a gépeknek a tápegység tönkremenetelekhez, ami hibára az adott hűtőgép gyártója nem ad garanciát.

    Ez egy új szerelés volt, ahol nem számítottak hibára, de legalább van egy villanyász akit utol lehet érni a kiadott számla alapján.
    Ha csak úgy ki van ajánlva hogy "persze nyugodtan használjátok az ezer éves dugaljakat" aztán meg megy a sírás hogy dehát a neten olvasták hogy senki másnál nem volt ebből baj, nem értik náluk miért, hiszen mindenkinél alu vezetékek vannak...
    Amikor a laikusok összekeverik a félinformációkat....

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák