Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz driver18 #65594 üzenetére

    Villamosságis szakmabeliként nem lep meg.
    Egyrészről a klíma tervezőjének az édesfelmenői is kaphatnának kezelést, mert ilyen esetet valamilyen szinten bele kell kalkulálni a védelmekbe.
    Másrészt közös fővezetéken történő lekapcsolás előtt tényleg jelezni kell, azért hogy mindenki szabályosan leállíthasson mindent és ami még fontosabb hogy lekapcsolja a mérőórájánál lévő kismegszakítót.
    Amikor úgy helyeznek vissza olvadó betétet hogy előtte nem kapcsolták le a fogyasztókat, akkor az hogy minden hirtelen áramot kap ingadozásokat okoz a hálózaton, ezért szikrázik az olvadó behelyezéskor. Egyébként az áramtalanítás során ezért van megkülönböztetve hogy főkapcsolóval történik vagy rögtön a biztit veszik ki. Nem véletlenül találták ki a terhelés kapcsoló berendezéseket. Ahol nincs külön terheléskapcsoló, ott hivatalosan csak akkor lehet kivenni a biztiket ha előtte minden fogyasztót a saját kapcsolóval vagy kismegszakítóval áramtalanítottak.
    Lazán kialakulhat 1-1 pillanatra olyan feszültég érték ami egy eleve olcsóság nevében határ értékre méretezett tápegységre veszélyes lehet. Simán elképzelhető hogy nem úgy pattan el hogy azonnal, hanem csak szépen lassan adja végleg meg magát.

    Nem tudom hogy az áramszünet alatt egyébként az adott lakó rendesen lekapcsolta-e a kismegszakítóit, mert erre egyébként a villanyszerelőnek is figyelmeztetnie kellett volna utólag ha már előre nem tette meg.
    Egyébként azt is jó lenne tesztelni, hogy szabályos kikapcsolás követő teljes leválasztásos áramtalanítás félnapra után is ugyanez a hibakódra fut-e az adott klíma.

    Egyébként gondolom azért is szólt előre, mert lehet ismerősnél már látott hasonlót, hogy nem szóltak előre az áramtalanításról, nem lett szabályosan lekapcsolva a klíma és gond lett.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák