Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frenky89

    őstag

    Sziasztok!

    Szeretném a segítségeteket/véleményeteket kérni a következő témában:
    Adott két tetőtéri szoba kb. 220-as belmagassággal, mind a kettő kb. 10m², az egyik DK-i a másik ÉNy-i fekvésű, 120×80-as ablakkal. Mind a két szoba ajtaja egy közös, kb. 20-25m²-es "nappalira" nyílik. Itt van a lépcsőfeljáró is, ami a földszinti nappali-étkező-konyha (kb. 50m² alapterület és 260-as magasság) részbe/részből vezet le/fel. (Értsd a földszinti nappali-étkező-konyha és a tetőtéri nappali rész egy légtér.)

    A minimális cél az lenne, hogy a két szobában alváshoz kellemes hőmérsékletet lehessen előállítani olyan nyári napokon, amikor napközben kánikula van, estére csak 30°C környékére és reggelre is csak 20-25°C-ra hűl le a levegő.
    A maximális cél pedig a fenti összes helység folyamatos, de nem túlzásba vitt klimatizálása lenne az előbb részletezett "neccesebb" nyári időszakban.
    Arra lennék kíváncsi, hogy ezt miképpen lehetne megvalósítani (a köztes megoldások is érdekelnek, nem csak a két véglet).

    Ebből szerintem látszik a tanácstalansági/hozzánemértési faktorom, így egyelőre keretösszeget nem is tudnék mondani. Annyit tudok, hogy egy normális, nem gagyi, de nem is feleslegesen drága megoldást képzelnék el.

    Előre is köszi a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák