Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    Üdv a topiclakóknak.

    Sajnos lekéstem a vonatról, így már biztosan csak drágán tudom megoldani amit szeretnék.
    Van egy régi építésű, első emeleti társasházi lakásom, másfél szoba (22+8 nm, 3.8m belmagasság), fölöttem rögtön padlástér.
    A lemez gázkonvektorok elöregedtek, egész télen alig bírtam aludni a pattogástól, van is némi fényjáték hátul (van honeywell érzékelő).
    Nyáron elviselhetetlen a hőség, tehát valamilyen klimatizálás mindenképp kell. Tehát van egy alapösszeg a fenti 2 tétellel kapcsolatban, amihez viszonyítok.

    Arra gondoltam hogy jó lenne olyan hűtő rendszer, amit télen fűtésre tudok használni, hogy ne kelljen konvektort cserélnem.
    Tehát valami olyan megoldást keresek legalább a nagyobbik szobába, hogy tudjak hozzá "B+Geo" tarifát igényelni az ELMŰ-nél, tehát egész évben olcsóbb legyen a számla, elfogadva hogy cserébe random 1-2 órára lekapcsol.
    Azzal számolok hogy csak a fűtési időszakot tekintve éves szinten 20k-t tudok spórolni, tehát a fenti 2 tétellel(konvektor csere+ sima klíma) összehasonlítva kb 5-600k környékére gondoltam szereléssel, de persze műszaki emberként rugalmas vagyok.
    Tudtok tanácsot adni hogy merre induljak? Akár megbízható kontaktot akivel egyeztethetek?

    Még további kérdésem hogy ha szerzek engedélyt a társasháztól, van-e egyéb akadálya annak hogy esetleg a tetőtérben dugjuk el a kültéri egységet(persze galamboktól elkerítve)? Ott ugye télen valamivel magasabb a hőmérséklet, továbbá hátha zajcsökkentés bónuszt is dobok a kockával.

    Köszi,
    Protron

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák