Új hozzászólás Aktív témák

• fLeSs

nagyúr

válasz koxx #12054 üzenetére

Szigetelt nyugati fekvésű panellakásban, 8.-on klíma nélkül a nyár legmelegebb napjaiban 35+ fok van, és a panelnek hála éjjel sem megy 28 alá... :D :O hiába szellőztet az ember, a falak fűtenek egész éjjel.

Ez a múlt. Most szigetelt téglában lakom, itt legalább a falak be sem melegednek (legalábbis múlt héten a 3 napos melegben nem melegedtek fel, csodálkoztam is rajta), pedig ez is nyugati fekvésű lakás.

A Fujitsu klíma jól néz ki :D és csendes, de dolga még nem volt délután óta (csak próbára kapcsoltuk be). Mondjuk a beltéri egység alja, a műanyag lehetne komolyabb anyagból is mert elég könnyen hajlik.
    A kültérit most rozsdamentes konzolra szereltettem fel és 5 cm körüli vastagságú rezgéselnyelő bakok vannak alatta (nem mintha nagyon rezegne, csak a biztonság kedvéért). A kültéri is halk.

Btw a klímásokkal beszélgettem a különböző márkák megbízhatóságáról, kérdeztem tőlük, hogy tényleg olyan rosszak-e a kínai és Samsung klímák.
    Samsungra asszonta, hogy 3 vagy 4 éve volt egy sorozat amivel gondok voltak, de 2 éve kijött egy újabb verzió és azokhoz még nem hívták őket vissza, igaz azok nyilván még csak 2 éve lettek felszerelve.
    A kínaiakra asszonta, hogy a legolcsóbb modelleket nem javasolja, de a középkategóriásokkal nincs semmi gond. Állítólag 2008 óta szerel klímákat, Fujitsu-kkal kezdte és még soha nem hívták vissza Fujitsuhoz. Ezt már azután mondta, hogy megrendeltem a Fujitsut, szal nem azért mondta, hogy rábeszéljen, eredetileg Samsungot akartam és arról sem akart lebeszélni.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák