- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Ez most kétségkivül bestbuy
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
válasz Angie™ #79951 üzenetére
Gondolkoztam azon is, de nem bírtam magammal, így megrendeltem ezt. [link] Kockaházam még sosem volt és elég funkcionális a felépítése, 5,25" bay is van benne, aminek külön örülök. Majd meglátjuk. Jók ezek a Corsair házak, de Te már csak tudod.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
addikt
Nagyon kíváncsi leszek a véleményedre a kis kockával kapcsolatosan..
Azóta nem tudtam összerakni a Corsair házba a gépemet, több mint 5 hete itt csücsül mellettem a dobozában Nagyon nagy mélypontba zuhant az életem de ez nem fórum téma.. Még mindig nem tudom, hogy befér-e majd az RMX1000-es az aljába, vagy kell vegyek egy shift tápot.. Ha sikerül egyszer összekapni magamat akkor nagy szerelésekbe fogok kezdeni⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
HUN_Sector
őstag
Eszembe juttatja a régi aerocool m40-es matx kockámat…
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz spleenszuru #79538 üzenetére
Sziasztok!
Ezt szeretném upolni, mert akkor nem érkezett rá válasz, de továbbra is érdekelne az a ház, kivéve, ha van valami gond vele.
Malaka!
-
forguet
Topikgazda
válasz spleenszuru #79955 üzenetére
2018-ban jött ki ez a ház, és elég jó volt akkor, de nekem kicsit korosnak tűnik
Designja megfáradt, csak 155mm-es hűtő fér bele, méretéhez képest csak 2 ventit adnak hozzá alapból.
Amúgy honnan szereznéd? Mert sem itthon sem Németországban nem látok újatMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
spleenszuru
őstag
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresnék házat, lehetőleg E-ATX-eset 65.000 ft-ig.
Fő szempont, hogy legyen rajta előlapi USB-C és 2 darab sima USB(füles és gamepad miatt). Továbbá még véletlenül se legyen ablakos(irritál a sötétben a világítás meg a villódzás).
Magyarán legyen csendes és külsejét tekintve letisztult, semmi RGB és a kinézett komponensek elférjenek benne.Alaplap: Asus ROG STRIX B650-A
RAM: 32GB 5200MHz DDR5 Kingston Fury CL40(2*16GB) KF552C40BBK2-32
Processzor: Ryzen 5 7600X
Táp: BE QUIET! STRAIGHT POWER 11 PLATINUM 1000W
GPU: Asus RTX 4070 TUF
Hűtő: Noctua NH-D15
Ház: ??Fractal Design Torrent Compact??
Monitor: LG 27GP850-B
SSD: ez már adott egy mostani 1TB-os SamsungElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Phanteks Eclipse G500A D-RGB ház megéri az árát? Tudtok olcsóbban jobb házat?
Első 14-es rgb venti miatt elég jónak tűnik nem kell arra költeni pluszba, rá adás jókat is írnak azokról a ventikről. -
válasz spleenszuru #79957 üzenetére
Most néztem épp, hogy 39k a Mini és igencsak meglepődtem. Volt már 70k körül is tavaly.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
forguet
Topikgazda
válasz demmer123 #79959 üzenetére
Nagyon jó az a ház, megéri az árát.
Az, hogy olcsóbban van-e jobb, az igények kérdése.
Az ajánlóban lévő házaknak mind megvannak a maga előnyei.
Ha most shortlistet kéne írnom a legjobb ár/értékű házakról, akkor a G500A benne lenne, mellette a 30 ezres Pop Airrel és a 4000D airflow-val meg a 45 ezres Lancool 216-tal.Amúgy én is hamarosan fogok összerakni egy gépet, és 3 ház között fog eldőlni: Lancool 216, G500A, Fractal North.
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
forguet
Topikgazda
válasz vjacintka #79958 üzenetére
Én ezt venném a helyedben...a mesh oldallapos feketét vagy fehéret.
A Torrent Compact nagyon oké ház, az ára is kezd normalizálódni, de kell egy kis türelem a beépítéséhez - elég szűkös a kábelmenedzsment hely. Ettől függetlenül lehet azt is szépen megcsinálni, számtalan jó megvalósítás látható pl a pcpartpickeren is.
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
mvkly
senior tag
Szerintetek hülye ötlet lenne egy Enthoo Pro 2-be költöztetni egy sima ATX alapú rendszert vízhűtés nélkül?
A GamersNexus háztesztjeit, meg egy rahedli fórumot nézegetve nem igen találok olyan házat, ami a CPU+GPU-t egyaránt meghűtené és még kapható lenne. A Pro 2 az egyik.
Most Meshify C van (minden rajta az adatlapomon), egy gyengébb és kisebb rendszernek vettem, már most túl szűk - VGA vásárlásnál 95% kiesett a hossz limit miatt pl - a tesztek szerint pedig akad jobb, időtállóbb is.
Előtte Carbide 300r volt, nem taszít a robusztus nagy ház. -
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Az ajánlott házak között van 3 darab amit kinéztem, egy Pure Base 500-ast szeretnék lecserélni ezek közül valamelyikre:
Lancool 215
Lancool 216
Torrent compact.
Az adatlapomon lévő konfighoz kellene, lehető leghalkabb és legszellősebb ház. Van egy 280-as aio is amit használni szeretnék.
A két Lancool között a szemmel látható más dizájnú előlap és a ventik méretén kívül van különbség?
A torrent compakt a viz miatt nem a legjobb választás, vagy csak én látom így?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
forguet
Topikgazda
válasz spleenszuru #79965 üzenetére
A psu folotti venti nem sokat er - kb 1cm hely van a psu teteje es a venti kozott, onnan nem lehet jelentos legtomeget mozgatni
A masik ventihely ok, csak kulturaltan kell a kabeleket menedzselni :)Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
forguet
Topikgazda
A lancool 215 és 216 között több nagy különbség is van, leginkább az, hogy az új verzió jóval nagyobb...56 vs 48L.
216-ba fentre is lehet 360-as radiátort tenni, nem csak 280-ast.
Ezen kívül magasabb hűtő fér bele, hosszabb PSU, hosszabb VGA, van usb-c illetve variálható az i/o panel.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Exelsior
senior tag
Igy van én sem hittem a szememnek és még 2 kis távtartóval és a PCIE lemez megfordításával simán beraktam vertikálisan a VGA-t. Csak kábel kellett hozzá. Eszméletlen ház és majdnem 20 fok GPU és CPU 10 fokot hűlt. Nagyon jó ház. Árban is. Bajnok az tuti. Lian lan cool II váltott mert 360mm radiator elöl volt és nem kapott a VGA elég levegőt. Én előre nem raknék Semmit. Menjen csak felülre.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
mmdms
addikt
válasz Exelsior #79972 üzenetére
Ugyanez a bajom jelenleg a pure base 500-al, a radi beszerelese ota megugrott a gpu. Megoldas lenne az oldallapot atalakitani ket 14-es ventinek, de edzett uveget!? Ismerosnek szoltam kerdezzen utana kb milyen osszeg lenne egy masik oldallapot gyartatni plexibol, meglatom
milyen arat mondanak ra es azalapjan merlegelem, marad-e az 500 vagy egy lancoolt veszek. Eros a gyanum h kb olyan osszeget mondanak mint a lancool ara.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Mardi
tag
Helló
Erről a házról [link] mik a vélemények?
A következő konfig kerülne bele:
ProcesszorRyzen 5 5600
Alaplap Asrock B550M Phantom Gaming
Videókártya ASROCK Radeon RX 6800 XT
Memória Kingston 2x8 3200-3600 mhz
Tápegység : COOLERMASTER MWE Gold V2 Modular 750W
Hűtő processzorhoz:ID-COOLING SE-224-XT BASIC
Tárhely:ID-COOLING SE-224-XT BASICJa nem tetszik, akkor mik a javaslatok? Maximum 30k lenne a keret rá. Nincs igazán különleges kívánságom RGB ilyesmik nem kellenek, viszont jó, ha ventik vannak a gépben, úgy tudom az valamennyire távol tartja a port (ha roszul tudom nyugodtan oktassatok ki )
A válaszokért előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Jááj, ez nagyon "messze van" az iCUE 4000X-től... Miért változtattad meg?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Micsurin
nagyúr
Corsair 4000D Airflow BB Alzan ha nem zavar a fehér.
Ezt a Zalmant meg elfelejteném. edit.: őszintén én a Zalmant en bloc elfelejteném.
Tudom én is néztem anno az MB311l előtt de akkor már inkább használtan jobbat.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Exelsior
senior tag
Hali,
Majd ird meg mi lett. 215 is elég neked ha csak fentre megy AIO asszem.
De 216 baromi jó lett. Ha van rá cash. Nekem jó ideig maradni fog.Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Mardi
tag
válasz palfitom #79976 üzenetére
Annó csak placeholder volt, de az elég erősen drága a maga 48k-vel az Iponon, persze ez is olyan dolog, amire kár sajnálni a pénzt, de azért olcsóbb megoldások felé pillantgatnék (és az RGB sem érdekel annyira, ebből meg eddig csak olyan verziót találtam hirtelen.)
@Spleenszuru:
Rendben, átbújom az összefoglalót, azt hiszem a Masterboxot nézegettem régebben, csak az nekem olyan aprónak tűnt a kártyához képest
@Micsurin:
Leginkább Iponon nézegetem, mert ott is tervezem összerakatni, arra korlátozódnak a lehetőségeim.
Zalman-t akkor félrerakom, mint annyira nem megbízható név. -
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz a házra. Max 10-15 ezer Ft.
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő) DeepCool 200T, ASrock AB350m Pro4.
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
2,5" vagy 3,5" helyből lehetőség szerint 4-5 összesen.Igazából nincs extra igényem, nem fontos hogy világítson, sem az hogy legyen ablak.
Ahhoz ragaszkodom csak, hogy újonnan szeretném megvásárolni.Előre is köszönöm!
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
félisten
válasz csakany2001 #79981 üzenetére
Mindenképpen kompromisszumos a dolog, de ha ezzel tisztában vagy, akkor például [DeepCool MATREXX 30 SI] ( [@Árukereső] ) vagy [Zalman T7] ( [@Árukereső] ). A vékony lemezekre sajnos készülj fel...
Én egyébként ilyen esetben nem zárnám ki a használt házat. A Hardveraprón ilyen árért Cooler Master CM 690 II és Corsair Carbide 400R-et is látni szép állapotban...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Steady74
addikt
Sziasztok,
Összefoglaló elolvasása után is megmaradt a kérdésem. Micro ATX-es lap+13700T proci kombó az alap, ami köré házat szeretnék, a legkisebbet. A legfontosabb feltétel, hogy egy dupla ventis radiátoros vízhűtés férjen el benne. 1 db 2.5 SSD lesz+1 db M.2 SSD, így se optika, se HDD se VGA nem lesz a rendszerben. Ezt a házat néztem és ezt, valami hasonló kicsi méretű kockát keresek. Köszi a javaslatokat. -
Mardi
tag
Kicsit rágva a dolgokat visszatértem egy olyan házzal, amit már régebben is kinéztem, csak ott még nem akartam komolyabban belefektetni, de ha már egyébként is magasabb kategóriába akarok lépni, úgy ezt [link] a háázikót néztem ki a korábbi kommentben említett konfighoz (vagy az Airflow-t, bár az egy tizessel több lenne ennél )
Bocsi, szerkesztem, közben találtam ezt is: [link][ Szerkesztve ]
-
oroszLajos
aktív tag
Sziasztok. Néztem az összefoglalót 420as AIO támogatással legolcsóbb a Phanteks Eclipse P600S, és a Phanteks Eclipse G500A D-RGB. Olcsóbb házat esetleg tudnátok ajánlani ami támogassa a 420as AIO-t?
Pixel 7 Pro Hazel
-
Micsurin
nagyúr
válasz Trailblazer #79987 üzenetére
Iponnal akar szereltetni, kár érte pedig Bb
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Mardi
tag
Kíváncsiságból felnéztem alzára, kiderült, hogy ott is van összerakva egy konfigom , az Airflow árban jól illene bele.
Jó lesz az Alza is -
BB9000
senior tag
Sziasztok! Házi NAS építéshez kellene egy jól szellőző ház! Kinéztem egyet: CM Force 500. Ennek az ára is szimpatikus és tudja amit kell.
Szempontok:
ATX alaplapot lehessen bele szerelni, nem kell, hogy kicsi legyen, inkább legyen jól szerelhető.
6 vagy 8 db 3,5 ös HDD hely legyen benne,
a beépített HDD-kre közvetlenül legyen lehetőség ráküldeni a beszívott friss levegőt.
Van esetleg jobb ennél? -
Micsurin
nagyúr
válasz Trailblazer #79989 üzenetére
Régen szerettem őket olyan kb 5-6 éve de lehet van az 7-8 is. Utána elkezdtek szórakozni ezzel az egy év garival vagy fizess többet etc.
-
félisten
válasz BB9000 #79992 üzenetére
Saját vélemény, de eléggé elavult, hogy a HDD-k hosszában vannak, így a szerelhetőség nem éppen ideális. Sajnos ilyen árért már csak ilyeneket lehet kapni ahogy nézem, ami elég vicces, mert 10+ éve általános volt a keresztben álló HDD keretes házak dömpingje.
Ha NAS-nak tervezed, akkor én egy használt, jó állapotú Corsair Carbide 300R, 330R, 400R stb. házat néznék, ha esetleg HA-n éppen felbukkan (most így hirtelen csak egy 400R-et láttok, de azt már eléggé szétkenték, bár ha az oldallapjai megvannak, még egész jó lehet). Nekem itthon egy 400R-em van ilyen célra, bevált nagyon.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
VanAzAPénz
tag
1. Mennyit szánsz a házra : ~40.000 Huf
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő) ATX, AIO vagy max 160mm hűtő
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb) VGA holder érdekes lenne.Halihó!
Letisztult házat keresek, jó lenne ha legalább 2 USB lenne tetején/oldalán, meg preinstalled venti legalább 2 és abból is a csöndesebb fajta ( ha van ilyen, ha nem az sem fontos).
RGB meg hasonló népbutító marhaságok nem érdekelnek, csak a jó Airflow. Vertikális VGA-n is gondolkoztam, eddig a 4000D Airflow illetve Lian Li Lancool 205 Mesh-t néztem.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz BB9000 #79992 üzenetére
A kinézett házban szvsz megfőnek a vinyók, semmi szellőzése .
Akkor már inkább ez : Cooler Master N300
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
BB9000
senior tag
válasz Biga123 #79997 üzenetére
A kinézett CM Force 500-ban a HDD-k hűtése pont ugyanolyan elven megy, mint az N 300-ban: oldalról fújja őket két 12 centis venti és előre is lehet tenni kettőt. Annyi a különbség, hogy az előre tett ventik beömlője kisebb, ez igaz, de azért ettől még meg nem fognak főni benne.
A jelen helyzet: 4 HDD van a NAS-ban plusz egy SSD, amin a rendszer fut. Szabad tárhely már alig van, tehát bővíteni kell hamarosan. Az ötödik HDD-t már csak úgy tudnám beletenni a jelenlegi Thermaltake Versa N23 típusú házba, ha annak a hűtési rendszerét alaposan átalakítanám. Amikor azt vettem, jónak tűnt, de szerelés közben rájöttem, hogy nem NAS-nak való. Tettem bele plusz három ventit és belső légterelőket fabrikáltam amikkel meg tudtam oldani, hogy alacsony hőfokon tudja tartani mind a 4 HDD-t, de az ötödik már problémás. -
smiti
veterán
válasz Steady74 #79996 üzenetére
Alaposan körbe kell járni a témát, nem biztos, hogy a legkisebb a legjobb a hardvereidnek.
Én megnézném a [Kolink Citadel Mesh RGB-t]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat