-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
shield
őstag
Sziasztok!
Egy olyan ház érdekelne ami jó rezgés csillapított és elég nagy. Ha jó a szellőzése az nem hátrány. Ez alatt nem azt érten hogy 8-10 venti üzemeljen, mert amelyik ház ennyit kíván az semmire sem jó. A lég zaj is idegesítő.
Most egy régi nagy torony házam van csak az a baj hogy nem jó a rezgés csillapítása. A konfigom nem melegedős ezért 1 esetleg 2 ház venti még elmegy 5V-on üzemelve. Egy idő után a ház oldal lemezei átveszik a rezgést és ettől erősödik a zaj.
Elég sok ház leírását elolvastam, de amikor 8-10-12 ventiről írnak elszörnyülködök. A haveromnak van egy Sharkoon háza, az oldalán egy kb.20-22cm-es venti 600-as fordulattal. Elején alul egy 12cm-es ventivel és mégis csend és hűs van. Sajnos már nem találok a kínálatban.
Nem tudom miért nem preferálják a gyártók? Pedig egy ilyen nagy venti kis fordulaton is többet ér mint 5-6 kis venti nagy fordulaton és akkor még nem említettem a zajt.
Ha valaki tud olyan házat ami a leírtakból meg felelne vagy ötlete lenne a rezgés csillapításra azt nagyon megköszönném.[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
törölt tag
válasz J3LLyF!sH #35449 üzenetére
Amennyiben erről a házról van szó: katt ide
Akkor szerintem lehet bele tenni ATX-es alaplapot. Igaz hogy csak az alsó 5 pozícióba tehetsz PCI-os bővítő kártyát, mert a felső 2 db PCI-os hely az zárt.
A mATX-es házakba csak 4 db PCI slot áll rendelkezésre (pl. Sharkoon MS140), ezért is gondolom hogy ez az IBM, egy ATX-es ház.[ Szerkesztve ]
-
Bleky4
csendes tag
@horky
Én egy TT sharkot használok már sztem közel 10 éve, most fogom lecserélni végre egy FD R4 titánra. Jó kis ház, én szeretem, de most jól leírom sztem miért ne vedd meg. Sajnos mai viszonylatban kevés pozitív dolgot tudnék róla mondani, bár annak idején nagyon jó és menő kis ház volt.
Pozitívumok:
- Nagy, rengeteg hely van benne
- stabil és masszív
- Jól néz kiNegatívumok:
- Régi konstrukció, felül tápos
- Kábel management: zéró, akkoriban nem létezett ilyen fogalom.
- 1 db porszűrő van elől a ventire pattintva, de ahhoz hozzájutni rémálom, le kell bontani a ház egész elejét, és az nem valami egyszerű. Fél órát szenvedek vele minden alkalommal.
- Azt írják kétfelé nyitható az ajtó, de ez nem igaz. Csak jobbról balra nyílik. Nem lehet átszerelni.
- 2 db 12 centis venti van benne, egy elöl egy hátul, többre nem nagyon van lehetőség, hacsak nem vágod meg a házat. Felül zárt, gondolom a táp miatt.
- Az oldallapon lévő méhrács borzalmas, ömlik ott be a por, és mivel csak 2 venti fér bele, problémás a pozitív légnyomást kialakítani.
- SSD-t nem lehet a hdd tartókra tenni, átalakító kell. Asszem akkoriban még nem voltak 2.5-ös drive-ok PC-hez.Szóval, jó kis ház, de eljárt felette az idő.
Hűtése szerintem jó, csupán 2 venti ellenére. Soha nem volt melegedési problémám. Egy Phenom XII 965 és HD7850 OC 2 GB van benne.
Nekem egy CM hyper212 EVO van benne (159 mm) és bőven van még hely. Ha kell pontosan akkor megmérem.
Hát dióhéjban ennyi, sztem szerezz egy modernebb házat. -
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan házat ami ki jönne 14-15k ból és csavarmentes szerelés van benne ventiknek van hely hátsó kábel elvezetés alsó tápos. A többi változó mindegy.
-
bluyoo
nagyúr
válasz petiwr #35459 üzenetére
Szia!
"és csavarmentes szerelés van benne" Nem szerszámmentes szerelhetőség kellene?
Pl. XIGMATEK Asgard Pro USB3[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
törölt tag
Azt konkrétan nem mondanám. Lehet jobb 90 fokos házban, meg lehet rosszabb is. Függ a HDD-k előtt található ventilátor légszállításától és fordulatszámától, továbbá a HDD tartó kiképzésétől.
Ami viszont hasznos, az a hátra csatlakoztatható és esztétikusabban elhelyezhető/elrejthető HDD, SSD sata és tápkábelek. Adott esetben akár hotswap HDD tartók is lehetnek ezek, tehát a hátoldalt meg sem kell bontani. Sőt a Level 10 GTS-nél még az előlapot sem.
-
krabicsek
csendes tag
Sziasztok Mesterek!
Tájékozódnék ház+táp ügyében. kb. 20 ezerért milyen párost vegyek?
Igények:
- Alsó tápos
- ne zörögjön
- sima (értsd: nem gamer) gépet látna el, egyelőre integrált videoval, de 2-3 db HDD-velRemélem, tápot is tudtok ajánlani
Köszönettel!!!
Üdv: krabicsek -
Gvad
csendes tag
Keret max 50K. Nem baj ha kevesebb.
40-es kategóriában [Ez a Tt ] elég jónak tűnik,kicsit csicsás,de 2db 200-as venti szerintem szépen lehűti,nem túl zajos porszűrőkkel ellátott tágas.Vagy 8-10K-val drágábban Ez a X I szintén csicsás.
E kettő közül melyiket ? Esetleg miért ne ezeket. Esetleg olcsóbban jobbat ? Ugyanebben az árkategóriában jobbat ? Drágábbra nincs keret
Keresővel nem nagyon találtam pár hsz-nél többet ezekről a kuckókról. Ilyen rosszak, vagy csak nincs velük tapasztalat ?
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan házat keresek ami halk és jó a hűtése Legyen 20k alatt. Tudtok valami jól kinézőt ajánlani ebben az árkategóriában? -
törölt tag
válasz lmaresz #35467 üzenetére
Szintén nem tudom mi az ami Neked tetszhet,
de ezek jól hűtenek és ajánlom is őket:
Zalman Z11/Z9
Xigmatek Midgard II
Corsair Carbide 300R
Cooler Master RC-692
Fractal Design Core 3000[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
drunkyboy
aktív tag
válasz #98593280 #35470 üzenetére
Nagyon szép, elegáns, letisztult a 350D, mint az Obsidian család többi tagja. De sajnos mire ideér meglesz az ára 30 körül, vagy felette. Annyi már azért sok egy mAtx házért.
Gvad: nézd meg a CM Storm Stryker-t is (vagy ha fekete kell, a Troopert)
-
törölt tag
válasz drunkyboy #35472 üzenetére
A típus jelzéséből és a nyitó 100$-os árából következtetve azt gondolom, a 300-as Carbide fölé fogják belőni. 26 és 21eFt között lesz nálunk talán... 30k sok lenne érte, nem hinném hogy a 400-as fölé áraznák. Egyébként a CORSAIR-től azt kell mondjam nem is sajnálom a pénzt, jó házakat készítenek, minőségiek, kitűnő festéssel. Nem láttam még rossz Corsair kuckót.
más: egy kis bemutató: MS-TECH, német gyártó, LONGHORN FROZEN terméke.
-
-
Chapel
addikt
Lehet hogy olyan helyzetbe kerülök egy cseregaranciás termék miatt hogy levásárolhatom az árát az edigitalban. Mivel házat szeretnék venni ez öröm...lenne. Amennyiben akár 1-et is árulna az ajánlottak közül.
Zalman Z9, Z11 volt kinézve, sajnos itt nincs zalman.
Kérdésem az lenne hogy van 20kig olyan ház itt ami akár közelébe érne, vagy alternatívája lehetne a két említett háznak?Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
válasz feco100 #35479 üzenetére
Hát igen, ezek lehetnek, én is ezekre jutottam.
Corsair is okés volt, de 26k-ért nem veszek egy olyan 300R-t, aminél egy Zalman Z9 is (a hozzáértők szerint) jobb és nem mellesleg pont a fele, 13k-ért rendelhető máshonnanSzomorú vagyok, de akkor innen majd max tabot váltok vagy valami, de ház nem lesz.
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
törölt tag
válasz petiwr #35483 üzenetére
12-13k körül szerintem legjobb a XIGMATEK Asgard Pro
19 pines USB3, 2 db gyári venti, továbbiak szerelhetőek be
van kábel menedzsment, letisztult forma
pcgear-ben van, ipon-ban is szokott lenni[ Szerkesztve ]
-
VeilSide1992
csendes tag
Sziasztok.egy olyan kérdésem lenne hogy a Zalman Z11 Plus házhoz menyi ventilátort adnak alapon és mekkorákat mert több helyen néztem és eltérő van ahol 5 van ahol 6-ot irtak
[ Szerkesztve ]
-
Hubba12
senior tag
válasz VeilSide1992 #35488 üzenetére
5 Venti volt nekem benne. Egy elöl egy hátul egy felül és kettő a két oldalban!
Csak az ASUS!
-
Hubba12
senior tag
válasz VeilSide1992 #35490 üzenetére
Igen 3 darab 12 cm-es a kettő oldalapi a 8-as Én nagyon megvagyok vele elégedve! Egyszerüen nagyon jó ház
[ Szerkesztve ]
Csak az ASUS!
-
Hubba12
senior tag
válasz VeilSide1992 #35492 üzenetére
Nem lesz vele gondod csendes, hűvös, stabil És ami nagyon jóóó nem csörög a vincseszter
Csak az ASUS!
-
Hubba12
senior tag
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!Nekem olyan kérdésem lenne hogy mien ház a jobb? Az aluminium vagy a vas? mert ugy vettem észre hogy a aluminium hangosabb ..... ugyanazokat a cucokat átépítettem az aluminiumból a vasba és halkabnak tűnt.. de lehet csak beképzeltem.. kiváncsi vagyok véleményekre.
-
Hubba12
senior tag
válasz Hardver Arc #35496 üzenetére
Az alu könnyű, de kevésbé erős, nagyon hajlékony fém. Nem hiszem hogy ideális Azért rezonált jobban
[ Szerkesztve ]
Csak az ASUS!
-
SRII
őstag
hello mindenki, tud valaki tájékoztatást adni nekem hogy a Cooler Master 690 II Advanced Black RC-692A-KWN5 nevezett plexi verziónál mekkora ventit lehet berakni a plexi panel foglaltba.
köszönöm.
és melyiket rendeljem meg, plexi vagy lemez oldalút?
a ház megjövetele után ha valakinek kell pár kép vagy infó róla nagyon szívesen segítek.[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
szaki86
csendes tag
Üdv!
A jelenlegi olcsó Codegen házam szeretném valami kevésbé rezgő, zörgő házra cserélni. Olyan 15k körül lenne a keret. Lehetőleg felső tápos kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- xDefiant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók