- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anti666
aktív tag
Van néhány kérdésem, milyen egy multifunkciós gps és milyen egy allinone? Ha annyit értünk alatta, hogy mondjuk cool felbontása legyen (pl. 800x480 kb.), legyen benne WIFI, legyen gyorsabb a procija mint az átlag és esetleg 3D gyorsítással is rendelkezzen, akkor azt mondom Wayteq N800 (ami egyébként még mindig nem kapható, de az más kérdés
Mio Moov 555, nézzük mit tud: 400 Mhz-es proci (nem újdonság 720mAh-ás akksi (röhej), kb. 1 óráig bírhatja), 4,7-es kijelző, húha, BP Azure 5 colos és 35 ezerrel olcsóbb), ezenkívül mivel elváltak navngo-tól, saját térképük van, ami egy rakás sz@r, lényegében megfizeted a "minőségi" MIJÓT, meg a sz@r térképüket, vedd meg, a miósok örülni fognak neked
Garmin térképet még nem használtam, nem tudom mennyiben jobb, ha jobb, mint egy ájgó, de az tuti hogy nem lehet úgy megszerezni, avagy frissebb verziókhoz hozzájutni, mint az ájgóhoz (szinte 1-2 hetente dobnak ki újat).
[ Szerkesztve ]
A zene mindig Veled lesz, a zene amit szeretsz, sohasem hagy el, az elkísér a sírig!
-
szasz1
tag
válasz Anti666 #1951 üzenetére
hát én a multifunkciós alatt az olyasmiket értettem hogy van benne mp3 lejátszó,videó lejátszó meg hasonló haszontalan holmik, az üzemidejét mondjuk 99%ban csak szivargyujtóról fogja tölteni a gps, azt meg hogy mi az az all in one? kérdezd runner 125 öt
Szóval akkor mi az amit ajánlani tudnál az iylen "drágább" készülékek közül?
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Ehhez én annyit szólnék hogy én használtan vettem pdat-t 23K-ért (airis t620) vetten hozzá egy 4gb-os sdhc karit,WM6 install és igo8(nem bolti ) felrak és bepattint,és voálá múkodik.
Megvoltam 27K-ből, nem volt fejfájás hogy pna-pda legyen,igo-amigo stb stb...[ Szerkesztve ]
-
szasz1
tag
válasz WhiteWalker #1953 üzenetére
jobb szeretem a brand new dolgokat
-
runner 125
nagyúr
válasz Anti666 #1951 üzenetére
Komolyan mondom, benned egy diktátor veszett el.
Multifunkciós GPS alatt én is az N800-ra gondolnék, a jó kijelző, jó multimédiás képességek illetve a Wifi miatt.
Az állinvan, meg részemről egyértelműen egy kombó készülék, amiben van telefon is.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Anti666
aktív tag
Mp3 meg videó player szinte már bármelyik új kütyüben van, nem is adnak ki újat ezen funkciók nélkül, az más kérdés, hogy pl. tudsz-e hallgatni mp3-at igo alatt, vagy tudsz-e telefonálni a bluetooth kihangosítóval, mialatt némán, de navigál tovább az igo. Utóbbi funkciók egyik gyári gps-en sem működik szerintem, de pl. megfelelő progikkal és beállításokkal egy Wayteq N770bt-én igen
Szóval lényegében ez nem nevezhető "kritérium"-nak, tehát eddig bármelyik gps-t megveheted, 20eFt-tól egészen 80eFt-ig Más óhaj sóhaj panasz?
A zene mindig Veled lesz, a zene amit szeretsz, sohasem hagy el, az elkísér a sírig!
-
Anti666
aktív tag
válasz WhiteWalker #1953 üzenetére
Megvoltam 27K-ből, nem volt fejfájás hogy pna-pda legyen,igo-amigo stb stb...
wayteq x620 + igo83 full eu telepít, 20eFt és 1 év garival van meg
-
Anti666
aktív tag
válasz runner 125 #1956 üzenetére
Komolyan mondom, benned egy diktátor veszett el.
Igyexik az ember
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Új vagyok itt a topicban és egyáltalán GPS fronton is. Egyetlen rövid és prózai kérdésem lenne: milyen GPS-t vegyek ? Készülékre és szoftverre együtt 30k-m lenne. Csak kocsiban használnánk, édesapámnak venném ajándékba. Jó lenne valami megbízható, könnyen kezelhető darab, persze az árnak megfelelő kompromisszumokkal..
A választ előre is köszi..
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
aggressor
aktív tag
válasz runner 125 #1942 üzenetére
szerintem több mint egy hónapja, szerintem kapható is... szerintem 59 ezerről indult... http://www.pcx.hu/termek/wayteq-n800-39300
[ Szerkesztve ]
-
Anti666
aktív tag
TMC a neve a forgalom/dugó/baleset figyelőnek, tavaly nyár óta működik, kell hozzá egy TMC antenna, wayteq n770,x620,x820-hoz pl. 6eFt bruttó, RTA3000 a típusszáma, BP Azure-hoz drágább, úgy tudom 15eFt kb. Csak szivargyújtótól megy, PNA akksijáról nem. Ha dugót vagy egyebet talál a tervezett útban, akkro autómatikusan újratervez. Nagyrész Budapesten és környékén elérhető, legalábbis ez a tapasztalat (amúgy országosan menne elvileg.)
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Sürgősen kellene választanom egy gps-t, napokon belül, mert mindjárt utazás lesz.
35k-t szánok rá, eddig edigitalon nézegettem a választékot és a Mio Moov 400-as ragadta meg a figyelmem.
Ez már elég lenne, amire kell. Nézegettem ezt a tmc buznyákot is, de Mio-ból 50-től indulnak ezeka típusok, meg külön antenna hozzá. Szal ez felejtős ezen az áron sztem.Láttam még ilyen Tomtom cuccokat is, ez elsőre gyengébbnek tűnik, viszont linux megy rajta, ami rossz már nem lehet. Meg olvastam olyat a weboldalukon, h ezeknél a Tomtom cuccoknál a felhasználók frissítik a térképet, vagy mifene.
Edigitalon akkor eddig ezeket nézegettem:
Mio moov 400
Tomtom ONE Traffic
Tomtom XLElvileg a ONE az már tud tmc-t is, csak ennek kisebb a kijelzője. Általánosságban azt vettem észre, h a tomtom-ok gyengébbek és kevesebb a memóriájuk.
GPS-el nincs tapasztalatom, azt se tudom, h ezeknél mi a márka és mi a bóvli...
De volt már dolgom egyszer egy Mio c250-el és nagyon hamar ráéreztem a szoftverre, kezes bárány volt egy-két óra után.
Szóval nekem a Mio a szimpi.Aki tud, az írjon tapasztalatot, esetleg összehasonlítást, kezelhetőségről, bugokról, stb!
Térkép az nem érdekel, h melyiken mi van, mert ugye ezen könnyen lehet változtatni, szal térkép az nem mérvadó.Köszi előre is!
-
Anti666
aktív tag
válasz Goatman #1963 üzenetére
Wayteq x820 ha 4:3 széleskijelzős kell, ha kicsi 3.5 colos is elég, akkor wayteq x620, előbbi 23500 bruttó aqua-nál, utóbbi 20eFt bárhol. Ájgó 83-mat meg rá lehet tenni. Ha nem tudod rámókolni az ájgót, keress egy emberkét aki megteszi ezt Neked. 30-ból nem kapsz PNA-t hivatalos ájgóval.
-
Anti666
aktív tag
válasz aggressor #1964 üzenetére
Biztos kapható pcx-nél az n800? Meg is kéredezted? A weben többfelé is ki van rakva, de még sehol sincs, csak várnak rá...
Miben több egy PDA? MIOpocket elég sok PNA-ra felmegy, vagy Wayteq N770-et pl. eléggé lehet pda-sítani Nekem vagy 100 progi fenn van rajta, mp3, videó és képnézegetők, txt, pdf, doc, xls nézegetők editorok, játákok, utilityk, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Anti666
aktív tag
válasz Teasüti #1967 üzenetére
Cső! Olvass vissza, írtam pár dolgot a kérdéseddel kapcsolatban. Én 35-ből egy BluePanther Azure-t vennék. Bár ahhoz drága a TMC. Ha TMC is kell és elég a navigálás, tehát másra nem igen akarod használni, akkor vegyél egy wayteq x820-at 25-ért, ahhoz van TMC antenna 6eFt-ért, így 31-ből megvan a kütyü TMC-vel együtt.
MIO-nak saját térképe van és elég vacak a lefedettsége, TOMtomot nem ismerem, de gondolom térképpel az is drágább mint 35...
[ Szerkesztve ]
-
aggressor
aktív tag
válasz Anti666 #1969 üzenetére
meg nem kérdeztem mert én nem akarok venni, annyi pénzt nem ér.. aki venni akar megkérdezi...de szerintem csak akkor van az oldalukon ha kapni is lehet. mert ha valami kifogy a raktárrról le is veszik az oldakról, akkor teszik vissza ha megint lesz.. nem kamus wbáruház mint sok, hogy mire már hoznák az ára jóval drágább mint az oldalukon..
-
Petike6
tag
Sziasztok!
A hugomnak szeretnék vennék navigációt az autójába és az a helyzet,hogy GPS téren nagyon balfasz vagyok. Olvasgattam a fórumot és pár hszel ezelött írták ezt a kombinációt: wayteq x820 + TMC antenna. És ez 30-35 ért megvan térkép nélkül. Valakinek van ilyen esetleg? Budapest a legfontosabb de Horvátország,Görögország is tervben van még a nyáron ezért jó lenne,ha nem tévedne sokat. Amúgy ez a TMC antenna mit takar? És,hogy tudok rárakni térképet nem hivatalosan?Veszek egy memóriakártyát és rámásolom? Nem muszáj ide írni a topicba,jöhet nyugodtan Privátba is. Előre is köszönöm a válaszokat! -
Anti666
aktív tag
válasz Petike6 #1972 üzenetére
Igen, elég sok embernek van ilyen, lásd a szomszédos x820-as fórum... TMC-ről írtam pár hsz-el korábban. Memcsi kártya nem kell, van benne 2GB beépített Flash, amelyben egy teljes EU-s térkép elfér.
-
Petike6
tag
Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Anti666 #1970 üzenetére
Igen, csak navigálásra kellene. Mi másra lehet még használni egy ilyet? Nem láttam még olyat, amin lenne mondjuk video bemenet...
Amúgy jó ez a tmc? Vagy csak parasztvakítás, mert el van hanyagolva MO-n, stb?
El tudom képzelni, h tök használhatattlan. Tehát akarjak tmc-t, vagy ez itthon fölösleges?Most nézem edigitalon az x820-ast, és eddig ez tetszik a legjobban. Akarom mondani ennek van a legjobb teljesítmény ár aránya nekem.
Nem találok viszont Azure-t. Van itt zafír meg gyémánt, más nincs.
Viszont wayteq-hez nincs térképszoftver.Abból mit érdemes felrakni? Igo az jóféle?
-
Teasüti
nagyúr
válasz Viktor0610 #1974 üzenetére
Sztem tört verziót akart írni.
Amúgy az nekem is jöhetne priviben, mert ahogy elnézem blue-hoz meg wayteq-hez nincs mellékelve szoftver.
-
MODERÁTOR
-
JetiRulez
őstag
Tegnap be akartam állítani a GPS-t. Nem értettem, hogy szerinte miért vagyunk az M3-mas autópályán, majd Párizsban. Végül rájöttem, hogy a házban nem volt térerő, ki kellett menni az udvarra.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Teasüti
nagyúr
Honnan lehet beszerezni pölö bluepanther diamond-hoz tmc antennát?
-
Teasüti
nagyúr
válasz WhiteWalker #1982 üzenetére
Elhiheted, h kerestem... Gyártó weboldalán sincs róla infó.
Csak egy utalás, h kiegészíthető opcionális antennával. Ennyi. -
Anti666
aktív tag
válasz Teasüti #1976 üzenetére
Navigáláson kívül sok mindenre lehet használni némelyik PNA-t, videóbemenet nincs rajta, de sok egyéb más progi futhat, lásd pl. itt: link.
TMC Budapesten elég jól működik, de szerintem még van mit javítani.
Bluepanther Azure itt: link. A zöld jelek melletti boltokban elvileg van.
Igenazájgóazjóféle...
-
Anti666
aktív tag
válasz Teasüti #1977 üzenetére
Jól gondolod, szinte teljesen ugyanaz, mivel egyazon fejlesztőbrigád készítette, csak éppen más a gyártó. 4GB belső ram mondjuk esetleg annyival jobb lehet, hogy több zenét vagy videót tudsz rámásolni, de a térkép az a 820-asba is belefér, mert a teljes eu az 2GB, esetleg ha amcsi és ausztrélia meg egyéb is kell, akkor 4gb Amúgy a 820 az aqua-nál 23500 pénz.
Összegezve szerintem tök8 melyiket veszed meg, sajnos mindegyiken 6.0-ás wince van, de ájgóra jó.
ui: jut eszembe, flash-re nagyon lassan lehet másolni, kb. 5-600kb/s, szóval ha videókat meg mp3-akat akarsz gyakorta a fleshen ideoda mozgatni, akkor jobb ha veszel egy 1-2eFt-os sd karit, met arra olvasóval 5000 kb/s-el másolhatsz. (Bár mass storage módban lehet gyorsabb, azt még nem volt módom próbálni.)
Gondolom azt mindenki tudja, hogy a 2 és 4 gb belső memória az nem olyan mint a PC-ben. Ez csak egy tároló, végül is egy httértát, azaz ennek csak kb. 50-60kb-os részét használják a PNA-k konkrét memóriának, a progik számára.
[ Szerkesztve ]
-
Anti666
aktív tag
Egyébként meg aki TMC-t is akar, szerintem jobb ha 820-ast választ, mert a Diamond-hoz is olyan antenna kell, mint az Azure-hoz, kvázi kb. 2x annyiba kerül: link.
De itt van több link is BP tmc antennákra: antennák.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Anti666 #1985 üzenetére
5-600 kilóval ír/olvas csak? Akkor ezért lassú általánosságban egy útvonal megtervezése, mert időbe telik betölteni a térképet? Még egy jobb fajta videóhoz is kevés lehet ez a sebesség...
Blue diamond-on akkor tuti megy az iGo? Mert a gyártó odalán az van, h nem.
Amennyire én látom a helyzetet, az iGo a legjobb választás talán. Van ennél jobb térkép?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Anti666
aktív tag
válasz Teasüti #1987 üzenetére
Tervezéshez szerintem nincs köze, nekem a 770-esem letervez pár sec alatt, legalábbis kishazánkon belül.
A videólejátszás viszont igen, függ ettől, le is kell konvertálni pl. 600-700 kbps-re, 22khz-re, mono-ra, 480x272-re ha szaggatásmentesen akarsz videót lejátszani.
Szerintem ájgó teljesen jó, és azt gondolom a Dimondon is megy, de ezt nem próbáltam, bár ha Snowdog-nak megy az Azure-on, akkor a Diamondon is menni kell, még ha wince 60-ás is
-
-
runner 125
nagyúr
válasz aggressor #1964 üzenetére
Jaja, Anti is írta, h gyakorlatilag minden shop polcán ott van már, rájuk is írhatsz, de azt fogják mondani, h még nincs, de pár nap és lesz.
Szerintem, szerintem ,szerintem.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
válasz runner 125 #1993 üzenetére
Huh?
-
Integra
titán
tudtok olyan pna-t mondani, ami képes legálisan vásárolt sd kártyás igo8-at futtatni?
vagy eleve igo8-cal együtt szállított pna-t?
keresek, de siralmas állapotok uralkodnak, mindehol csak átmaszkírozott borzalmak vannak.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Anti666
aktív tag
válasz Integra #1997 üzenetére
tudtok olyan pna-t mondani, ami képes legálisan vásárolt sd kártyás igo8-at futtatni?
Nem, mert ilyen IGO nem létezik. SD karis IGO csak PDA-s verzióban van.
vagy eleve igo8-cal együtt szállított pna-t?
Igen, vannak ilyen kütyük, Garmin Mio semiképp, TomTom-nak asszem sajátja van, de pl. nézd meg itt: link, van néhány cucc, asus, altina, cns, iconx, amihez pl. adnak alapban igo-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest