- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Anti666
aktív tag
válasz haimon97 #1900 üzenetére
Az N800-at nem igazán lehet egy lapon említeni egy 23 rugós 820-al, mivel WIFI, 800x480 felbontás, 3D gyorsítás és 600 MHZ-es proci lesz benne például. Inkább nevezném egy minőségi PDA-nak, mint egy utcai PNA-nak.
A belső memcsiról nem árt tudni, hogy baromi lassan lehet rá másolni, 500 KB/sec kb. Egy 2000 ft-os SD-re meg 5000 Kb/sec-cel másolhatsz, amennyiben gyakran teszel rá videót, megéri a plusz.
[ Szerkesztve ]
A zene mindig Veled lesz, a zene amit szeretsz, sohasem hagy el, az elkísér a sírig!
-
Foximaxi101
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Wayteq x620-at, és lekaptam a netről egy 8-as IGO-t, 1,6 giga a teljes mérete. Olyan mappák vannak, hogy:
buliding
dem
lang
map
phoneme
poi
speedcam
testure
voiceA furcsa, hogy nincs benne exe fájl (egyáltalán kell ilyen?).
Felmásoltam a készülékre egy általam létrehozott mappába, és a beállítások menüben, ahol ki lehet választani a navigációs programot nem hoz fel választható programot.
Mit rontok el? -
tomi07
tag
válasz Foximaxi101 #1905 üzenetére
Csak azt rontottad el, hogy amit letöltöttél az csak a content mappa tartalma, magát a navigációs programot viszont nem.
A wayteq 820 fórum 1000-es hozzászólását olvasd el. -
Anti666
aktív tag
válasz Foximaxi101 #1905 üzenetére
Komolyan gondoltad hogy exe nélkül menni fog?
A zene mindig Veled lesz, a zene amit szeretsz, sohasem hagy el, az elkísér a sírig!
-
dudi
senior tag
sziasztok!
Az első gps vevőmet szeretném megvenni és a fórumba beleolvasva kicsit nehézkes a döntésem.
A legjobb az volna, ha relatíve olcsón (20 - 50k között) jutnék hozzá, és nemcsak autós navigálásra volna jó (hosszú akkuidő, bringaútvonalak, gyalogos útvonalak ismerete, vagy ilyen szoftvert fel lehessen rá rakni). Nembiztos, hogy jó irányba nézelődök, de amik lehetőségként jöttek:
Bluepanther Azure, Diamond
Garmin Nüvi 255, bár ez kicsit már drága, de ugye ez alap szoftverrel ennyi
És amikor mostanság eléggé ajánlotok itt, x620 és társai.Amiért hajlandó volnék többet fizetni az a videó lejátszási képesség, nagyobb kijelző (5" pl.).
És még abban érdeklődnék, hogy garmin vagy iGo amit jobbnak tartotok, vagy gyakorlatilag mindegy (főleg Magyarország, a turista részre, autóval meg környező országok, és nyugat eu.)
Én talán az Azure felé hajlok, de ha van ennél alkalmibb vétel, szóljatok.
Köszi a segítséget!
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Anti666
aktív tag
válasz haimon97 #1909 üzenetére
Továbbra sem értelek! A belső memória mérete mennyiben határozza meg JELENTŐSEN egy PNA árát? Szerintem nem különösebben! Mert mire jó? Max arra, hogy 2x annyi videót meg zenét másolhatsz bele (megjegyzem qrva lassan!!!) , vagy felteheted a teljes eus és amcsis 4 gb-os ájgót a flashre, de ezt ugyanúgy feltehetnéd egy 2500 ft-os 4gb-os sdhc kártyára is. A flash-et a programok memóriaként nem használják, kizárólag adattárolási célokat szolgál! A PNA-kban általában 45-50-60Kb memó van, függetlenül attól, mekkora a Flash mérete.
Szóval ismétlem:az N800 egy TELJESEN más kategória!! Nem a +2GB flash-ért fizetnél 30eFT-al többet Asszem a BP Diamond-ban is 4GB flash van, mégis 25K
-
Anti666
aktív tag
Én egyértelműen azt mondanám: BP Azure!!!
Érvek és ellenérvek a többiek ellen:
Azure-nak jó erős akksija van, 3 vagy több órát is bírja, igaz hogy 820-ban meg 620-ban cserélhető, de csak 1 órát bír.Mivel nem csak navigálásra akarod használni, így mindenképp Wince50-ás gépet válassz, 60-ás cuccokon alig mennek a programok, tehát jelenleg szerintem 820,620 és a diamond is felejtős!
Azure-ra simán rátehetsz egy fullos shellt, van itt több is amit a 770-re írtak, teljesen jól megy rajta, tehát könnyen használhatsz túrista progikat, Russa-t vagy Navitel-t is.
Garmint nem ismerem, de azt tudom hogy navi progival van és még garmin is, tehát qrva drága. Azure kijön 35 bruttóból, amiatt drágább hogy 5 colos a kijelzője, bár asszem 4GB flash is benne van, jó fény és hangerő. Én most ha nem találnék már n770-et (kifutó típus), csak Azure-t vennék.
Ha van igo83-ad fullos eu térképpel, bármelyik újabb verzió, simán rátehető a kütyüre, nem hinném hogy garmin térképének nagyságrendekkel jobb lenne pl. az eus lefedettsége, de ha kicsit mégis jobb, szerintem akkor sem ér meg X*10eFT különbséget.
Videó lejátszásban szinte midegyik újabb kütyü elég jól teljesít, 1 db gyári lejátszóval. De ha pl. Azure-t veszel, akkor feltehetsz rá egy tucat videó playert is és azt használod ami a legszimpatikusabb, valszeg a TCPMP lesz az
Egyébként meg amúgy is le kell majd konvertálni minőségileg a videókat, semelyik nem viszi még szaggatásmentesen.
Ha vhol találsz még N770-et is, szintén jó lehet! 25-30 körül mentek a sima és a BT-t verziók.
Ha segítség kell 770-re vagy Azure-hoz bátran írj a 770 fórumba, Snowdog-nak Azure-ja van
[ Szerkesztve ]
-
-
Anti666
aktív tag
Azt gondolom, hogy mindkettő a legjobb kütyü a piacon! Tehát mindkettő JÓ választás! Apró különbség: Azure-hoz a TMC antenna 3x többe kerül, úgy tudom 15 ropesz. Szal ha TMC is kellene, 770-el olcsóbban kijössz, az tuti. GPS store-nál még volt múltkor, vagy használtan esetleg.
-
Anti666
aktív tag
válasz runner 125 #1915 üzenetére
Tudnillik, hogy az argep kidob kismillio üzletet, de elvileg csak ott van, ahol ZÖLD színű a kis köröcske... Hánynál az? 1-nél kb. az is épp miskolci, sőt, ha zöld vagy nem zöld, az sem tuti, telefonálj cégekhez vagy email-ezz és rájössz hogy a 770 VALÓBAN kifutó széria, örülhetsz ha kapsz még vhol...
-
runner 125
nagyúr
válasz Anti666 #1916 üzenetére
Tisztában vagyok vele, a boltok polcain még ott van.
Mellesleg nem egynél már 25% Áfára van frissítve, így könnyen előfordulhat, h van még.
Érdeklődni kell."EBBŐL"a stílusból meg vegyél vissza!
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Laybee
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok. Autóba szeretnék gps-t és szeretnék olcsón kijönni. Ami jól jönne, a picivel nagyobb kijelző és a tmc. És esetleg ha tönkremegy benne az akksi, akkor azt lehessen cserélni. Garmin-t néztem de legfapad és 40k. Bár biztos örök életű. Mostanság, ahogy olvasom Wayteq+iGO8-t favorizáljátok. Köszi.. -
Anti666
aktív tag
10K-val azért nem olcsóbb, a 770BT is majdnem 30K szerintem. Az árkülönbség jelentős része talán a nagyobb 5 colos kijelző miatt vagyon.
Laybee-nek: Neked a wayteq x820 kell, 23 bruttó + 6eFt a TMC hozzá és az akksija is cserélhető. (Már ha a 4.3 col Neked nagynak számít)
Runner125: figy, konkrét infókkal szolgálj, légyszi, hány boltban van most!!?? érdekelne, thanx... mert én kb. 1 héttel ezelőtt végig telóztam és emaileztem kb. 10 boltot, ahol zöd volt, vagy ilyesmi és több helyen fenn volt a neten de mégsem volt ott és elnézést kértek, meg majd leveszik stb... csak az említett 1 cégnél volt akkor.. tehát az hogy "ott van a boltok polcain" szerintem falsh infó... de nekem 8
[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
válasz Anti666 #1921 üzenetére
és a BP-től a Diamond az gyakorlatilag csak a kijelző méretben és a súlyban különbözik (meg aksi kisebb) az Azure-tól? Mert akkor lehet, hogy inkább azt veszem majd.
A wayteq meg azért esik ki, mert a 820mAh-es aksi már nagyon kicsi.Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Anti666
aktív tag
A BluePanther Diamond-on is WinCE6.0 van, én emiatt nem vennék! Nem fognak a túristás meg egyéb progik futni rajta, legalábbis nem mostanság.
Melyik wayteq esik ki, a 820mAh igaz a 620-ra meg a 820-ra, de a 770-ben 2000-res van.
-
Anti666
aktív tag
A TMC antennával a TMC rendszerrel fog kommunikálni a GPS-ed, kvázi jelzi hol van dugó, baleset, lezárt út, főleg Bp-en. Autómatikus tervezés esetén pedig újratervezi az eredeti útvonalat, ahogy infót kap. (Megjegyzem ezek az infók nem mindig megbízhatóak, jelenleg...) Továbbá RDS és jelzi az éppen szóló MR2 szám címét
A kamerák azok másik kérdéskör, TMC nélkül müködhet, bármely GPS-en, ehhez be kell másolni a content\speedcam folder-be egy txt file-t, amely a sebességmérő kamcsik pozícióit tartalmazza (ez lehet csak HUN vagy egész eus is, utóbbi nem ajánlott, ha nincs rá szükség, sok PNA hibázik is az első indulásnál emiatt). Első startnál az igo betölti ezt, majd ha ezt beállítjuk, akkor használja is. Kvázi jelzi pl. 500 métere eéőbb a sebb. mérő helyet és csipog, jelzi a képernyőn, stb.
-
dudi
senior tag
válasz Anti666 #1924 üzenetére
én azt találtam az n770-ről, hogy 1250mAh az aksija. Bár lehet, hogy rossz az infó forrása
és itt a Diamondra miért írják, hogy wince 5.0? Vagy ez sem igaz? ja, meg itt is. Egyébként az utóbbinál néztem az árakat is
[ Szerkesztve ]
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
KevinSpéci
csendes tag
Sziasztok.
PNA-vétel előtt állok. Még nem volt sose navis kütyüm, de most, hogy vettünk végre "ótót" kénytelen vagyok beszerezni, mert a szomszéd utcában is képes vagyok eltévedni...
Sok hsz-t elolvastam itt. Sokat tanultam, de kérdeznék pár dolgot:
Szóval oda lyukadtam ki, hogy iGO8-cal, 4,3"-es kijelzővel okés lesz. Nekem tulképpen a Magyarország térkép is bőven elég lenne egyelőre.
Ezt az iGO-t tehát PDA-kra fejlesztették ki.
Ami nem világos: szóval, ha valahonnan szerzek (... ) egy iGO-szoftvert, akkor hiába veszek hozzá egy pöpec Wayteq X820-ast kb. 25-27 Matthias Rexért (ahogy olvasom ez mostanában nagyon jó kis gépnek számít az 500 MHz-es procijával), vagy bármilyen más PNA-t, képtelen leszek rajta futtatni az iGO-t, mert az PDA-ra készül? Vagy hiába veszek hozzá bolti iGO-t ugyanez lesz a helyzet? Azaz csak akkor biztos, hogy működni fog a program az akármilyen PNA-n, ha eleve olyat veszek, amihez adják az iGO-t boltilag?Ez elég jónak tűnik, nem?
http://www.edigital.hu/Navigacios_keszulek/NAVON_N470_navigacio_+_iGO_amigo_Kelet-Europa_terkep_(7_orszag)-p44699.htmlVagy nem jó márka? Olvastam, hogy leginkább a Wayteqet dicsértétek.
Köszönöm szépen, ha valaki megróbál kicsit fölvilágosítani.
-
Anti666
aktív tag
Különböző oldalakon, sok mindenféle csacskaságot írhatnak. Én úgy tudom, hogy 1800 és 2000 mAh közötti a 770-esek akksija, attól függ melyik sorozat. De végül is tök8 mekkora, többen tesztelték már, köztük én is: nekem pl. videó lejátszással full kontraszton 3 órán keresztül ment, de volt taxis, akinek 4 órán keresztül navigált.
(A 820-as és 620-as max 1 órájához képest szerintem ez jelentős különbség...)A Diamond az szinte teljesen megegyezik a 820-assal, mivel egyazon tervező irodától kerültek ki, csak más gyártja őket, ezért is lehet elhinni hogy WinCE60 van rajta, de nézd meg a gyártó linkjét, ők talán az igazat írják:
http://bluepanther.eu/bluepanther/index.php?option=com_content&task=view&id=59&Itemid=26[ Szerkesztve ]
-
Anti666
aktív tag
válasz KevinSpéci #1927 üzenetére
Üdv! Többször megírták már: PNA-ra nincs és nem is vásárolható hivatalosan IGO. A vásárolható igo-kat PDA-khoz készítik. A PNA-t IGO-val együtt (vagy amigoval, egyéb navi progival) árulják. Kivéve amiket nem minden esetben:
Wayteq és BluePanther-ek pl.
De, a fenti kütyükre feltehető az ájgó is (meg sok minden más), csak esetleg kell egy kicsi mókolás hozzá, vagy kis olvasás, hogyan és miképp, de fel lehet tenni, megsúgom igen egyszerűen általábanNa persze amennyiben nem szeretnél babrálni a frissen vásárolt navi progi nélküli kütyüddel, vagy mindenképpen ragaszkodsz a "megveszem hivatalosan, kifizetek minden sok sok kanyit és rábökök a gps gombra és örvendek" elvhez, akkor jó lehet Neked a megjelölt Navon Amigoval kelet eu-val 40 ropiért
Megjegyzem én amijóért és pl. a szájgicért pénzt nem adnék, de ez magán vélemény.
ui: Aqua-nál ha jól hallottam 23 bruti ropi a 820 és semmi közöm hozzájuk, kizárólag a jó szívem
[ Szerkesztve ]
-
tomi07
tag
válasz KevinSpéci #1931 üzenetére
Az amigo nagyon le van egyszerűsítve, de pont ezért kezelni is lényegesen egyszerűbb.
-
Anti666
aktív tag
válasz KevinSpéci #1931 üzenetére
A rendes és a rendetlen igo között a tévhittel ellentétben semmi különbség sincsen.
-
KevinSpéci
csendes tag
Ez valami iszonyatos parasztvakítás, nem?
http://racing-bazar.hu/egyeb/egyeb/uj_wayteq_intensa_x820_2_gb_akcio_teljes_eu_igo8.3_
Amúgy a Wayteq X820 nem kapható térképszoftverrel együtt? Én sehol a világon nem találok ilyet. Nemhogy iGO-val, semmilyen térképszoftverrel... Hmmm. Vagy csak bííína vagyok?
Ez az Amigo egyre inkább nem tetszik. Túlzottan is lebutítottnak tűnik nekem, ahogy így olvasgatok róla...
Egyáltalán milyen (jó) márkákhoz szoktak alapból adni iGO-t? Navonnál csak az Amigót nyomatják pl...
Köszi szépen a tegnapi válaszokat.
Amúgy egyre nagyobb gondban vagyok választás tekintetében... Ez van.Ha veszek boltból külön PNA-t meg iGO8-at, akkor biztos, hogy utána viszonyleg egyszerűen rá t'om tenni úgy, hogy problémamentesen működjön, vagy egyáltalán nem tuti? Lehet, hogy bármit szenvedek, nem fog működni jól vagy épp sehogy? Hisz, ugye PDA-s cucc, más a felbontása stb... Hmmm. Fene a hülye fejemet... Távcsövessel tarkónlövöm magamat.
[ Szerkesztve ]
-
z00li
senior tag
válasz KevinSpéci #1934 üzenetére
Igen. Anti666 már engem is felvilágosított, hogy iGO-t nem lehet kapni csak PDA-ra. Szóval nem vagy béna, amiért nem találsz. Egyébként én is hasonló cipőben járok mint te, még én sem tudtam dönteni, hogy milyet vegyek. Bár szerintem egy x620-as lesz a dologból.
-
runner 125
nagyúr
Nem parasztvakítás, hanem nem eredeti ájgó van rajta.
Én is úgy tudom, h x820-hoz nem jár szoft. N800-at lehet majd Sygic-kel együtt vásáni'.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tomi07
tag
Sygic drive szoftverrel kapható, megjegyzem ezt a szoftvert külön is meg lehet vásárolni és bármilyen pna-ra lehet telepíteni. A működési hibákat is javították a 820-hoz.
szerintem különben egész jó, csak a magyarország térkép sajnos gagyi a topmap vagy navteq térképek után, de állítólag a teleatlas is bele fog húzni a térképek aktualizálásába.
Utána szerintem jó lesz. -
Istvan40
csendes tag
válasz runner 125 #1936 üzenetére
Halihó!
N800...erről jut eszembe...pont 2 hónapja várom. Friss info valakinek?
Thanx
Üdv:
István -
KevinSpéci
csendes tag
Aha. Köszi. Nagyon sok dologra kell figyelni... Össze se tudom számolni. Nem mintha, lenne hibátlak készülék, szoftver.
Csomó tesztet is elolvastam. Ahogy az ember egyre többet olvas a témához, úgy egyre nehezebb a választás...Nem t'om. Egy Asus R700 megéri a 60valahányat? Remélem, ennyiért már egy nívós gépet kap az ember. Tesztben dicsérték.
Még mindig kotlok a döntésen...
[ Szerkesztve ]
-
-
Anti666
aktív tag
Ez valami iszonyatos parasztvakítás, nem?
http://racing-bazar.hu/egyeb/egyeb/uj_wayteq_intensa_x820_2_gb_akcio_teljes_eu_igo8.3_Nem vakítás, vhol beszerezte az arc olcsóért és most ennyiért árulja, felmásolt ájgóval, ennyi, ha ad hozzá okés gari papírt számlát, még jó is lehet.
820-hoz hivatalosan pl. vehetsz egy Sygic-et, a 770-est is azzal árulták vhol, meg szerintem a 820-ast is. Más kérdés hogy sokaknak nem jó a Sygic és ez érthető
Egyáltalán milyen (jó) márkákhoz szoktak alapból adni iGO-t? Navonnál csak az Amigót nyomatják pl...
Minden "jó" kütyühöz adnak ájgót, ezért drágább Én spec nem akarok kifizetni +30eFT-ot, hogy hivatalos ájgóm legyen, nekem jó a másik is De ha van rá kereted, csak nyugodtan vedd meg, semmivel sem fog többet tudni pl. egy mittomén ázusz+hiv.ájgó egy 820+nem.hiv.-os ájgónál...
Nem tudsz választani? Tedd fel a kérdéseket és válaszolok rá!
Olcsó vagy drágább kell?
Csak navigálásra vagy másra is?
Pl. túrista progik? MIOpocket szerű shell kell-e?
4:3-as vagy elég a 3:5-ös, stb... WINce50 vagy 60?
Hiv sw kell, vagy sem?Ha veszek boltból külön PNA-t meg iGO8-at, akkor biztos, hogy utána viszonyleg egyszerűen rá t'om tenni úgy, hogy problémamentesen működjön, vagy egyáltalán nem tuti? Lehet, hogy bármit szenvedek, nem fog működni jól vagy épp sehogy?
Ismétlem: PNA-hoz nem lehet venni hivatalosan IGO-t!
Másik dolog: szerintem Bármelyik kütyüre rá lehet tenni az ájgót, más kérdés hogy kicsit trükközni kell hozzá.Az újabb ájgók elindulnak mindenféle felbontáson, kis éa széles képen és pda-n is, detektálják a felbontást.
-
Anti666
aktív tag
válasz KevinSpéci #1939 üzenetére
Nem t'om. Egy Asus R700 megéri a 60valahányat? Remélem, ennyiért már egy nívós gépet kap az ember. Tesztben dicsérték.
Vazzer, tesztben szinte mindent dícsérnek, el akarják adni... Olvass inkább fórumokat, ahol már használták hozzáértő user-ek az adott cuccost, annál nincs jobb vélemény. Egyébként meg szerintem nagyon nem éri meg, ennyi pénzért majdnem 3 db 820-ast be lehet üzemelni full eus 83-as ájgóval.
-
Anti666
aktív tag
Sygic szerintem különben egész jó, csak a magyarország térkép sajnos gagyi a topmap vagy navteq térképek után, de állítólag a teleatlas is bele fog húzni a térképek aktualizálásába.
Szerintem meg gagyi, ugyanúgy mint az ámigó, bár utóbbinak legalább ugyanolyan térképei vannak mint ájgónak, legalább az jó benne.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik navigációs szoftver a jobb?
Garmin nüvi vagy az IGO?
Válaszokat előre is köszönöm! -
szasz1
tag
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy milyen GPS-t ajánlanátok 80000 Ft-os árkategóriában...
és egy ezzel összefüggő kérdés, hogy mennyire érdemes "multifunkciós" GPS-ben gondolkozni? vagy a gps maradjon meg a navigálásnál?
Az alternatívákat előre is kösziüdv: Szabolcs
-
szasz1
tag
válasz runner 125 #1948 üzenetére
Ha 80k ból egy jó all in one is ki jön, te mit ajánlanál? mi az amit érdemes jobban megnézni?
-
szasz1
tag
válasz runner 125 #1948 üzenetére
a Mio Moov s555 -ről mi a véleményed? egész jó kis készüléknek tűnik
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest