- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
lime1986
csendes tag
Sziasztok! Hó végén fogok új konfigot venni 120ezerből. Mindenképpen új cuccokból szeretném. Nagyjából kiegyensúlyozott gépet akarok. Játékra, netre stb.
Így előzetesen milyet ajánlanátok? Előre is köszönöm a válaszokat. -
laszlou
csendes tag
Sziasztok! Végre átírhattam a konfigomat az aláírásomban....
Igenám, de összeraktam a gépet és nem jutok el a biosig sem, nem vágom a raid beállításokat sem. Felismeri a dvd írót és a winyót is név szerint, de nem találom a biost és nem ír memoria és proci adatokat.
Ezek a SATA2-es cuccok ennyire mások mint a régi?
Hol a bios?
Valaki nem tudna nekem msn-en segíteni holnap reggeltől?Hirdetéseim: http://www.startapro.hu/user/useradverts/303719
-
laszlou
csendes tag
Konfigom:
Alaplap:Asrock ALiveXFire-eSATA2 AMD 480X CrossFire™ Chipset
Proci: AMD - Athlon 64 X2 5200+ AM2 BOX
Winyó: HITACHI - 320GB 7200rpm 16MB SATA2
VGA: SAPPHIRE - HD2600XT 256MB HTD DDR3 Full PCIE
Ram: KINGMAX - TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
DVD: NEC - AD-7173S SATAChipset miatt meg vagyok lőve, totál ismeretlen dolgokat ír
Hirdetéseim: http://www.startapro.hu/user/useradverts/303719
-
laszlou
csendes tag
válasz AMD Power #710 üzenetére
Szerintem az, de sajna még nem volt leehtőségem munka közben meglesni.
SEGÍTSEN valaki msn-en, aki rakott már össze új gépet, raid beállítások, boot probléma
Csinálok pár képet vagy leírást, nemsoká, hogy hol is vagyok elakadva. Köszi.Hirdetéseim: http://www.startapro.hu/user/useradverts/303719
-
MZsoltee
veterán
válasz lime1986 #706 üzenetére
Alaplap 16,5k
4400+ 18,5k
GEIL - Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT 17k
2600XT 23,5k
NEC sata dvd-író 7k
WESTERN DIGITAL - 250GB 7200rpm 8MB SATA2 15k
FSP 400W 8,8k
Asus tápnélküli ház 7,5kKB:114k amardék postara meg egér + bill ha kell
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
For357y
aktív tag
válasz lime1986 #706 üzenetére
MAgát a kártyát felejtsem el vagy az egész HD 2600-as szériát? Csak mert van még hasonló árban 1-2 K a különbség a Sapphiretól HD 2600 Pro OC 256 megás, de már GDDR3-as. Válasszam esetleg azt, vagy inkább teszem azt ezt-> Sapphire Radeon X1950GT, 256MB GDDR3, 256bit
Ezt megint rosszul írtam...AMD_Power-nek szólt
[ Szerkesztve ]
"Az idővel egy úton rohan az élet, De az utat a célig mi építjük meg."
-
For357y
aktív tag
Azt hiszem igazad van tényleg jobb választás lenne. Bár azt nem mondtam, hogy nem lesz tuning, csak azt, hogy az nem elsődleges szempont. Tehát ha teszem azt megveszem azt amit írtam, még fel tudnám húzni az E6750-es szintjére, nem?
-
Gyuri27
félisten
Killerlaca: ha ide találsz házat linkeltem. Kérdés mit szeretnél pontosan.
Tápnak itt a beszt [link] addig vedd még ennyi az ára.Amd - Radeon - Ryzen
-
Killerlaca
senior tag
-
Zalaymate
senior tag
válasz Killerlaca #719 üzenetére
HI!
Alaplap: MSI - K9AG Neo-2 Digital HDMI (16.320)
Processzor: AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOKSZ (32.634)
RAM: GEIL - Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT (17.796)
HDD: WESTERN DIGITAL 320GB 7200rpm 16MB SATA2 (18.240)
DVD-író: NEC AD-7173S Fekete SATA (7.092)
Táp: FSP - ATX-400PNF (8.772)
Ház: AeroCool AeroEngine II (14.832) (Gépház)
VGA: SAPPHIRE X1950PRO 512Mb Full PCIE (38.550)Összesen: 147.144ft
Game - Game - Game - Game - Game - Game - Game - Game - Game - Game
[ Szerkesztve ]
(= Zala =)
-
Necc
addikt
Tuning, időtállóság, és mennyire bővítenéd a jövőben?
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Zalaymate
senior tag
Egyébként ez a saját gép tervezetem, amit elvileg jövő hónap végén veszek meg!
Többiek véleménye????
(= Zala =)
-
RexpecT
addikt
Gépet szeretnék venni 125 k -ig.
Kikötések:Amd x2, 1gb ram (egyenlőre) , 320 gb winyó ,normális táp(fsp,chieftec stb.).
Ötletek? -
For357y
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Érdekes dolog történt. Megnéztem az általatok már párszor belinkelt iPON-t, és ott is összeraktam azt a konfigot amit bemásoltam, és 30 K-val olcsóbban jött ki mint ahonnan eredetileg rendeltem volna....Ezzel a 30K-val pedig megoldódott a videókártyaprobléma, úgy néz ki, hogy 8800 GTS lesz. Apropó, NEC DVD írókról valakinek vélemény? Megéri olyat venni?
-
Zalaymate
senior tag
Sorry! A DVD-írót nem számoltam bele, de az elvileg neked nem is kell!
(= Zala =)
-
Killerlaca
senior tag
Szia,
Hát szertném ha egypár évig jó lenne.
Egy kicsit szeretném de nem maxon akarom használni, de gondolom egyébként sincsen sok értem egy ekkora procit húzni nem?
Gondolom cserélnem elég majd idővel a VGA-t nem?
Te mire gondoltál?Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Killerlaca
senior tag
válasz Zalaymate #720 üzenetére
Szia,
Én is valami ilyesmire gondoltam.
Nálam igazából az alaplap nagy homályfolt, mert nem tudom milyet vegyek eddig ASUS, Abit párti voltam, de itt a fórumokon mindenhol csak a GIGABYT-ot ajánlják.Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
j.bravo
addikt
Üdv néktek, szakik!
Sajna kissé lemaradtam (Prescott ill Barton tájékán) chipsetekből és processzorokból, így szégyenszemre már nem tudom, hogy a Core 2 procik közül melyik erősebb és miért, és az Athlon64-ekben sem vagyok teljesen biztos már; ezért kérem a segítségeteket.
Költséghatékony és halk "fél" gépet szeretnék.Kell: Alaplap, proci, RAM, táp
Lehet később is: ház
Van: vinyó, dvd-író, monitor.A mindennapi netezős-officeozós-zenehallgatós-filmnézős dolgok mellett fotófeldolgozásra kellene (de nem hardcore szinten, nem ebből élek), ott is inkább a raw konvertálás mint a photoshop.
Nem játszom 3D játékokkal. Nem is rajzolok/renderelek 3d studio-ban és hasonlókban.
Nem vágok videót.Nem vagyok elkötelezve egyik platform (amd/intel) felé sem.
Jó volna ha minél kisebb és halkabb lenne a cucc (barebone-ban gondolkodtam de le lettem beszélve mert amit kinéztem abban egyetlen sata és egyetlen ide csatoló volt).
Tudtok ajánlani mATX lapot (lehet full ATX is de a kisebb jobb lenne), ami megbízható, nem túl drága, egy hétköznapi dolgokra megfelelő videokártya van rá integrálva (ha van pci-e slot, előny, de nem muszáj), megfelelő hang és hálókártya mellett?
Prociból nem tervezem a csúcsot beletenni... a jelenlegi athlon900-nál biztos gyorsabb lesz.Kb 50k-t tudok most rászánni - ebbe kéne beleférjen 1GB ram, alaplap, proci, de ha még más is beleficcen (mondjuk táp), örülök
Mit javasoltok?
Kösz előre is!Whatever.
-
-
j.bravo
addikt
válasz kicsitomi88 #734 üzenetére
Hálás kösz, otthon este megnézem tüzetesebben!
Valóban, a tuningot kihagytam, nem is gondoltam rá (nem tervezem hogy tuningolnék).Inteles verzsönben is tudsz esetleg hasonlót?
A 2gb memó is kisebb proci dologgal lehet hogy mondasz valamit... bár gondolom ezt főleg a PS érezné meg; a többi nem annyira.Whatever.
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! A "Milyen procit vegyek" topikban kaptam egy ide mutató linket, hogy itt kérdezősködjek. Szóval gépet bővítenék, alaplap+proc+ram+vga+vinyó-ra lenne százezer, egyre kevesebbet érő magyar forint. Először egyértelműnek tűnt a dolog, ezt néztem ki:
GIGABYTE - GA-P35-DS3
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
INTEL Core2 Duo E2180 2,00GHz 775 BOX
MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3 PCIE
SAMSUNG 200GB 7200rpm 8MB SATA2Aztán elkövettem azt a hibát, hogy az ipon-nál kinézett cuccot nem rendeltem meg, hanem elkezdtem fórumokat és teszteket nézni. Na ennek az lett az eredménye, hogy most már én sem tudom mit akarok.... ugyanis a tesztek szerint a kinézett processzorral azonos áron lévő AMD procik rendre elpáholják a 2180-as intelt. Szóval a fórumokat olvasgatva elgondolkodtam egy ilyen alaplap+cpu-n:
GIGABYTE GA-MA69G-S3H
AMD Athlon 64 X2 4400+ AM2 BOXA videókártyához a passzív hűtés miatt ragaszkodom, tudom hogy erősebb lenne egy x1950GT/pro, de két éve hallgatom egy x800xl kártya porszívószerű hangját....csöndet akarok.
Ram ügyben úgy látom inkább az A-data-t ajánlják, hallgatni fogok az okosabbakra, azt veszek.
Közben Gianni fórumtárs bazárjában találtam egy ilyen procit: Intel Core2 Duo E6300/2M/1066 tálcás vadiúj 1 év garancia AKCIÓ: 24.900 gondolkodóba estem, jó árnak tűnik, iponnál egy tizessel több. Gondolom ehez a procihoz már nem elég a 800-as ram, 1066-os kéne. Feltételezem, hogy ez a proci jóval erősebb annál, amit először néztem, és 5000ft-al több.
Mi a véleményetek?
Ha van más ötlet, mit lehetne kihozni a keretből, szívesen fogadom. A gépet netezésre, zenehallgatásra használom legtöbbet. De néha hirtelen felindulásból nekiállok játszani, kedvenceim az fps játékok..... -
leviske
veterán
válasz Zoli bácsi #737 üzenetére
Nem tudom mennyire sürgős, ha nem, akkor a helyedben várnék Novemberig, mert akkor adja ki az AMD az új cuccait és azok szerintem lenyomják majd az árát.
Most jöjjön a saját kérdésem :
Emberek, én is újítani akarom a gépem, de gondoltam, hogy ne kelljen egyszerre annyit kifizetnem, fokozatosan veszem meg az alkatrészeket a gépbe. Na most az a helyzet, hogy kinéztem egy ASUS P5k Delux-ot a ph apróhirdetéseiközt 45ért utánvétellel (szerintem megéri). Később lenne bele egy HD 2950 PRO, Intel E8400 (ezek most lényegtelenek) az a lényeg, hogy így egyenlőre nem tudom kipróbálni a lapot, mert a mostani konfigom nem LGA775-ös procis. Szerintetek van értelme most megvenni a lapot, november/decemberben a vga-t és januárba a procit, vagy inkább addig is gyűjtögessek inkább, az egyszerre megvételre?[ Szerkesztve ]
-
kicsitomi88
őstag
válasz Zoli bácsi #737 üzenetére
Ha amd prockot akarsz venni, nem olyan dragak ahhoz, hogy varni kelljen. Ha az e6300at akkor azt erdemes lenne meghuzni, de ahhoz meg egy normalisabb lap dragabb mint amdnel.
Nem kell neki 1066os ram, ez butasag.
Ezt nezd at: A nagy processzorhelyzet
Persze akkor mar ott tartunk, h az 5000+os amd 23990 Gianninal ami alapon jobb mint az e6300 es valamelyest a brisbane mag miatt huzhato, es meg az alalapon is sporolnal minimum 5kt.
[ Szerkesztve ]
90 87.5 87.8 87.5
-
csige007
csendes tag
sziasztok! Nem tom h jó hejre furdulok e de szeretnék tanácsot kérni tőletek h mennyiért adhatnám a pc -met!
Antec Sonata II 450es ház, Gigabyte K8NSC alaplap, 1 GB 400MHZ Samsung DDR ram, AMD Athlon 3000+ CPU, 2db 200Gb-s Samsung Vinyó, Pioneer DVDíró,Radeon 9600Xt 256MB-s VGA, meg egy Belinea 17" TFT Monitor 4ms válaszídővel! Segítségeteket előre is kösz! -
AMD Power
titán
-
For357y
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy láma kérdésem... Dobozos Core2Duo procihoz jár a hűtőzsír dobozon belül, vagy vegyek külön? Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem...
-
Titok Levi
tag
No. Veszek egy ilyet:
Ház+Táp: ASUS - TA-861 350W [link]
Alaplap: MSI - K9N NEO-F V2 [link]
Proci: AMD - Athlon 64 X2 4200+ AM2 BOX [link]
Memória: KINGMAX - TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz [link]
Vga: SAPPHIRE - X1950PRO 256Mb HTD Full PCIE [link]
Kérdésem, hogy jó e olyan tekintetben, hogy
1) a Vga-hoz a többi dolod elég e? Tehát jól fog e velük működni? Ha nem hajtja ki a gép a vga-t úgy mint az állat, csak majdnem teljesen, de azért faszán, akkor az oké.
2) Az 1Gb-on kívül kell e még egy? Persze tudom kell és lesz is. De azért most egy hónapig faszán fog ez menni 1-el is, nem? Persze tudom attől függ mire akarom használom, de mégis mi a vélemény?
3) Elég lesz e a 350W?
Igazából nem valószínű, hogy másmilyet fogok venni brámiből. Illetve csak akkor ha azt mondjátok, hogy valami nagyon nem passzol a többihez vagy azonos árban lehet jobbat is. Na passzolnak?
-
Pety
senior tag
szerintem 100 % hogy a dobozoshoz adnak.Illetve fel van kenve a hűtőpaszta a bordára rajta 1 celofánnal.Azt lehúzod és rábiggyeszted a procira(persze előtte rakd be a foglalatba)
"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Zalaymate
senior tag
Hi!
Megvan már a config, csak nem biztos, hogy elég a tápom hozzá! Erről írjatok nekem véleményt!
Alaplap: MSI - K9AG Neo-2 Digital HDMI
Processzor: AMD - Athlon 64 X2 6000+ AM2 BOKSZ
RAM: GEIL - Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
HDD: WESTERN DIGITAL 320GB 7200rpm 16MB SATA2
DVD-író: NEC AD-7173S Fekete SATA
VGA: X2950ProA lényeg:
Táp: FSP - ATX-400PNF [link]
Elég lesz ez?
(= Zala =)
-
Lenry
félisten
nekem pedig tanács kell...15k-ért alaplap+proci+ram
netezős konfig lesz, VGA van AGP-s tehát AGP lap kell...
NF7/AN7 + ~2500+ proci, vagy ezzel egyenértékű Intel
vagy még gondolkodtam A64-en is de nem találok S939es AGP lapot... (pedig van, pl MSI K8N Neo2)[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Pety
senior tag
válasz Zalaymate #747 üzenetére
Elvileg szerintem elég itt néztem bár nem teljesen naprakész legalábbis ez a verzsön[L:http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine][/L]Egyébként van ilyen milyen tápot topic Bundás válaszol neked.
"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Pety
senior tag
Gondolom nem újat akarsz 15 ért venni,bár kétlem,hogy sok helyen van még ilyen.Hódmezővásárhelyen láttam A64 s754-t is még Mondom nekem is ilyenem van dejó(1 a baj 3 éve volt új)Jót mosolyogtam rajta
Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Automata kávégépek
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest