Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mert_csokis

    senior tag

    válasz 4nick8 #99875 üzenetére

    Sziasztok!
    Néhány napja már gyűjtöm az infókat és tisztul a dolog, de jó lenne döntést hozni a napokban.
    Szeretett Roccat Lua-m görgője megadta magát egy ideje. Tovább már nem akarom húzni, muszáj cserélni.
    Eléggé meg vagyok lőve, mert a Lua apró jószág, és nagyon hozzászokott már a kezem. Nem gondoltam, hogy ilyen nehézkes lesz utódot találni.
    Találtam eBay-en még néhány példányt belőle. Ha minden kötél szakad, akkor veszek kettőt, aztán 8-10 évre megint le vagyok tudva.
    Viszont, ha már így alakult, akkor szívesen kipróbálnék mást is. Mégis csak egy 11 éves technika. Azóta biztos sokat fejlődtek az egerek is.
    Csak az a baj, hogy hiába szűkítem a kört, valahol mindig elvérzik az aktuális jelölt.
    Az átlagtól kisebb kezem van (18cm), és fingertip fogást használok. Ehhez a stílushoz a Lua formája brutál mód tud asszisztálni.
    A 34mm-es magasságával, van elegendő headroom az egér és a tenyerem közt, és a homokóra forma miatt a középső szekció (ahol a hüvelyk és gyűrűs ujjam érintkezik az egérrel) is csak alig több, mint 50mm széles.
    Elképesztő. Ezek mellé ráadásul nagyon jó anyaghasználat is társul. A gombok gumiszerű bevonatot kaptak, élmény velük kattintgatni.
    Miért nem gyártanak már ilyen kis méretű, low profile egeret elérhető áron? Biztosan lenne rá igény.
    Vannak ezek a hordó formájú (Logitech dizájn) rágcsálók, amivel tele van a kezem. Kis túlzással palm fogásra kényszerít. Ráadásul baromi szélesek. Nem tudom olyan könnyedén oldalra lökdösni a két ujjammal, mint a Lua-t.
    Vagy, ha a forma nagyjából rendben is lenne, akkor meg baromi hosszú az egér. Lásd, Keychron M1 a maga 13cm-es hosszával. A Lua 115mm-es.
    Sokat sem akarok rá költeni, így a 20e fölötti versenyzők is kiesnek.
    Házon belül ott lenne a Roccat Burst Core. Árban korrekt, de EloShapes-en néztem, hogy basszus nagyobb, mint egy G Logitech. Tiszta röhej.
    Pedig nincsenek nagy igényeim. Csak single FPS és TPS amúgy papósan, semmi multi.
    Gondolom, hogy mai szemmel nézve a Lua már vicces kategória technikailag, nekem mégis elegendő.
    Merre tovább? Kezdek belefáradni.
    Az utolsó mohikán egy Cherry Xtrfy MZ1-es lehet. Méretben az eddig legszimpatikusabb versenyző. Árban is elmennék addig, ha olcsóbban nincs jobb, vagy hasonlóan jó alternatíva.
    Vagy felesleges ennyire túlvinni? Gondolom, hogy ma már az olcsóbb egerek is simán hozhatják azt a szintet, mint a Lua akkoriban. Csak ne kötné a kezem a forma ennyire.
    Köszönöm a segítséget.

    Szerk.: Nem válasz akart lenni, csak félrenyomtam. :)

    [ Szerkesztve ]

    Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó

Új hozzászólás Aktív témák