Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    válasz nagylaci32 #3391 üzenetére

    Az ebay egy piactér, olyasmi mint a Vatera (szeretne lenni :D )
    Vagyis a postaköltség, garancia, stb mind az eladótól függ, az ebaynek semmi köze hozzá.
    Kivétel a nem teljesítés, vmi pénzhatárig (talán $500) ha PayPalon keresztül fizetsz és az eladó nem küld semmit visszakapod a vételárat. Nekem volt már ilyen 1x (55 vásárlásból 5 év alatt) a 24 fontbol tizenvalamennyit kaptam vissza (annyi volt az eladó számláján)
    "Nem Paypalon keresztül" nem ajánlják a vásárlást, de én vettem így is cuccokat az elején mikor a PayPal még nem fogadott el magyar hitelkártyát. Western Unionon át utaltam a pénzt, jó nagy költséggel. Soha nem vertek át így sem mert megéztem kitől vásárlok.

    A feedbackeket kell nézni, ált. olyantól veszek akinek több ezer van, és ha 1-2 negatívnál többje van (pl. 3000ből 10+ negatív az utolsó fél évben) már nem foglakozok vele.

    De a nyugat európai erkölcsi színvonalat a bérekhez hasonlóan NEM LEHET A MAGYARHOZ HASONLÍTANI !!!

    Ha keresnél havi 500 ezer - 1 millió HUF között NETTÓban te se vernél át másokat soha (gondolom így se, csak érzékeltetésképp mondom ;] )
    Tehát: normális életszínvonalú országokból nem azért nem vernek át mert féltik a feedbackjukat, hanem mert nem venné be a gyomruk. (persze ez általánosság, de mondjuk 100 magyarból 80 ügyeskedik, 100 németből meg 5)
    Ez igaz a garanciára is, ha új terméket (kereskedőtől) veszel.
    De pl. Kínából is vettem már rengeteg cuccot, sose volt semmi problémám.
    Igaz itt nem vennék 500nal kevesebb feedbackostól semmit. De a feedback az isten az ebayen, mert ha beszedsz néhány negatívod akkor soha nem vesz tőled már senki semmit, szal reggelhetsz újra és kezdheted az imagedet felépíteni a semmiből.
    Nigériát, stb felejtsd el, de onnan még nem is láttam eladót (szvsz reggelni se lehet onnan ebayre)
    (Magyarországot erkölcs tekintetében én kicsivel Nigéria fölé pozicionálnám, ennek megfelelően nem túl sok eladó küldi ide a cuccot, bár mióta EU tagok vagyunk kicsit jobb a helyzet)

    PayPalnak dombornyomott hitel- vagy betéti kártya (pl. Visa Gold) kell. Egyszer lereggeled náluk, ráterhelnek 1 eurót, a bank kiküldi a számlát havonta a pénzmozgásról, az 1 eurós átutalás melletti számot beírod ellenőrzésképp, onnantól használhatod míg él a kártya.
    Tehát az eladókhoz sose kerül a hitelkártyaszámod, azt csak a PayPal tudja.

    Hogy az eladó elfogad-e más fizetési módot PayPalon kívül azt vagy írja, vagy meg lehet kérdezni tőle. (de ha nem írja akkor valszeg nemet fog mondani) Ugyanez igaz a Mo.-i postázásra is.
    Olyat aki PayPalt nem fogad el még csak 1et láttam, de tőle sose vennék semmit. (ő is mindig mindent elküld, garijával sincs baj, de pl. NTSCs kamerát küld PAL helyett, stb. Pont ezért nem fogad el PayPalt, mert onnan a vásárló letilthatja a fizetést (asszem 1-2 hét csúszás van az átutalás meg kifizetés között)

    Ja és ha nem tudsz angolul felejtsd el az ebay-t. Bár lehet a német, olasz, szankszrit vagy szuahéli is megteszi, de angolul tudni ma már az általános műveltség része (szvsz jobban mint pl. a (valljuk be elég jelentéktelen) magyar irodalmat ismerni ;] )

    (Aki szerint túl rossz véleménnyel vagyok kis országunkról annak csak annyit hogy 34 év alatt nekem ez jött le, ha ők is ennyi idősek lesznek majd visszatérhetünk a témára ;] )

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Új hozzászólás Aktív témák