Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yamaha R1

    tag

    válasz whYz #1588 üzenetére

    Látszik... ...rosszul látod barátom. Egy prémium számítástechnikai alkatrészeket (nevet direkt nem mondok) forgalmazó cégnél voltam jóideig futár. Az összes eddig megjelent profi egeret-egérpadot (1-2 kivétellel) volt már szerencsém hosszabb-rövidebb ideig tesztelni/kipróbálni/magaménak tudni. Emelett 5 éve játszom magasabb szinten 1.6-ot (a profi szót direkt nem használtam, mert MO-on ma nincsen ilyen fogalom). Hidd el, konyítok valamit a témához.

    A lézeres technológia ma még nem teljesen kiforrott, de jó úton halad. Bár sok értelmét nem látom, mert a mára már szinte tökéltessé vált optikai szenzorok (Logitech MX518, Razer DB, MS 1.1) is le tudják követni az emberi kéz által kifejthető maximális gyorsulásokat hiba nélkül. Erről is lehetne vitatkozni, sok értelme nem igen lenne.

    (Le kell szögeznem, nagyon kicsi sensel játszom, ezért is kell a legnagyobb Func F szériás pad). Az eddig megjelent lézeres egerek az én sensemmel használhatalanok voltak. Mivel kis módosításokkal ugyan az a lézer került a Copperhead-be, illetve az első szériás G5-be sok különbség nem is lehetett a két egérke között. Zoomolásnál néha nagyon nagyokat kell rántani. Se a G5, se CH nem tudta lekövetni őket. Előfordult olyan eset, amikor meg se mozdultak. Aztán jöttek az egyre újabb padok, firmware-k, valamit javult a helyzet, de az alapkoncepció maradt: nem az igazi. A kék javított G5, már egy fokkal jobb volt, nem volt olyan eset, hogy ne mozdult volna az egér, de néha 100° helyett, csak 60at fordult. És még sorohatnám...

    Nade az Ikari: volt szerencsém kipróbálni. Nem játszottam vele órákat, csak talán egy negyedet egy Steel 5L padon. Fényévekkel jobb a fentebb felsorolt egereknél, de még mindig messze nem tökéletes. Az én sensemmel meg tudom zavarni, ha tényleg igazán nagyokat rántok. Itt nem szándékos idegbeteg rángásokra kell gondolni, hanem tényleges játék közben jelentkező mozdításokra. Egyszerűen fogalmazva, nem annyit megy, amennyit kellene. A CS közösségi honlapján (itt sem említek konkrét nevet) lesz ismét nagy egér és egérpad teszt. Érdemes lesz elolvasni, hogy valóban komoly játékosok mit fognak nyilatkozni pl. az Ikariról.
    Egyébiránt itt az a gond, hogy a gyártók rontják el a dolgot. "Játékos egér", "Profi egér" stb. szlogeneket nyomnak, a sok hülye user meg eszi. Bár nem ismerlek személyesen, de nem tartom kizártnak, hogy nagy sensel játszol. Ebben az esetben pedig nem lehet gond az egérrel. Kis mozgásokat könnyű lekövetni. Csak ugye, aki "profi egeret" vesz és nem csak lövöldözik egy kicsit, az nem egy egérhúzásra 2x körbeforduló sensivel fog játszani.

    Egy érdekes sztori a végére: Bejött annak idején a Razer CH. Profi játékosok ajánlásával próbáltak minnél több embert rábírni a vásárlásra. Nagy szlogenek "profi játékosokkal közreműködve fejlesztettük, minden profi ezt használja". Képbe jött az egyik legjobb SK játékos, SpawN is. Reklámot forgattak vele, szokásos molinók stb. Az egyik LAN alkalmával kiderült a turpisság, amikor leesett a srác egere és elromlott. SpawN egy CH házba bújtatott DB optikás egérrel játszott...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák