Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz atsil #6908 üzenetére

    Én végeztem néhány kísérletet az SD90 által felvett anyagokkal. Hosszú távon a legjobb megoldásnak az 1080p-s rögzítést gondolom, majd a felvett anyagot handbrake-kel MKV-ba konvertálom, majd mkvtoolnix-szel összefűzöm.

    Kísérleteztem vele, ha valamelyik 1080i-s felvételi módot használom, akkor azt már nem igazán tudom átdolgozni MKV-ba, mert mozgásnál csíkos lesz a kép az interlace miatt.

    Egy 1080p-s felvételt meg simán átkonvertálhatsz 12000-es, vagy akár 8000-es bitrátával MKV-ba, tök jó marad a minőség, és sokkal kisebb lesz a fájlméret. Amúgy is minden filmem MKV-ban van már, így a családi felvételek sem fognak kilógni a sorból.

    Nekem is van Asus O!play-em, meg fateréknak is vettem egyet, így mindenhol nagy megelégedéssel nézhetik majd a felvételeket az unokáról. ;)

    Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy minden eredeti felvételt is meg fogok őrizni, 2 példányban, biztos ami biztos. Csak erre a célra szolgálatba állítottam két másfél terás vinyót. (Szerencsére még ez előtt a vinyóőrület előtt betankoltam belőlük rendesen.)

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák