- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecoka
aktív tag
''Professzionális filmekhez színhű rögzítésre van szükség. A 3 CCD-s kamerákban egy prizmarendszer a beérkező fényt három alapszínre bontja szét, s mindegyik színt egy-egy CCD érzékeli. Ezzel a megoldással sokkal több információ áll a számítógép rendelkezésére, s így sokkal valósághűbb színreprodukciót tesz lehetővé, mint az 1 CCD.''
Ha utánaszámolsz akkor láthatod, hogy a Panasonic 340.000 valós pixelt rögzit 1 ccd re.
Az 1 ccd-s kamerák hasonlóan számolva csak 266.666 pixelt rögzitenének.
Egy előbb feltett kérdésedre válaszolva a Sony DCR-Hc 17 és 19 között szinte az egyetlen különbség a távirányító.
Amúgy a GS-75 Pana és az említett Sony azért nem egy kategória. -
Sihto_
tag
Én is most szeretnék egy kamerát venni és nézegettem, hogy a fuji-nak vannak beépített vinyós kamerái, 20,40 gb-os vinyóval, ezekről van valakinek valami infója?
Mert azért ez jóval egyszeróbb lenne, hogy nem kell a kazetákkal vacilálniA példa minidg erősebb az utasításnál
-
Bib
őstag
válasz Lexus sc #635 üzenetére
Nekem Pana NvGs-75 van,karácsony előtt vásároltam hosszas vívódás után.Nem bántam meg.Nagyon szép felvételeket keszítek vele.Fényképezésre teljesen alkalmatlan,de nem is volt célom ez a funkció.A következő típust a gs140-et csak a Leica Dicomar objektív miatt választanám, talán az mégjobb,persze drágább is.Aki pc-n szerkeszteni akar,annak tökéletes a minidv rendszer,felesleges a dvd.Szerkesztéshez csak egy progit használok,ez a pinnacle studio 10,ez tökéletesen együttműködik a kamerával,s tökéletes családi mozit lehet készíteni vele.Szerintem első kamerának a legjobb választás!
-
Sihto_
tag
Most nem azért, de nem hülyeség szalagos egységre nyomni digitális cuccot, eleve ezeknek a szalagos vackoknak van egy élettertama, ami egy bizonyos felvétel után már nem olyan, mint az első felvételkor, meg macerás minidg ujat venni, szóval szerintem zsákutca.
A jövő vagy a dvd-írós, vagy a microdrive-os, vagy a vinyós megoldás, ha lenne valakinek valami jó tapasztalata a pénznemszámít jeligére, és nem akrok egy studiókamerát sem cipelni magammal az van elég a melóhelyemen
Szóval ha valaki tudna valamit mondani pl.: JVC GZ-MC500 kameráról, ami
3CCD-s, 5 Megapixeles és microdrivos vagy a JVC GZ-MG70
merevlemezes digitális videokameráról annak nagyon örülnék, mert mostanában van időm vásárolni.A példa minidg erősebb az utasításnál
-
Möhe
addikt
Igazad lehet a fejlődési technikáról de a pénz igen befolyásoló tényező abban hogy ki milyen nyersanyagra rögzíti az adott pillanatot.Ezek a kamerák meg sok lehet 1 ugymond ''fehér ember''-nek.Ők úgyis ''csak'' a rec-stop gombot nyomkodják felváltva.Kivéve ha nem amatőr filmes,illetve csak mert megveheti az ilyen kis játékot mindenféle gondolkodás nélkül. Az 500as tipuson elgondolkodnék a másikon nem mert a felár nemsok a tudás viszont a nagytesó felé billenti a mérleg nyelvét. Az árakat meg lejjebnyomja az aktuális tipusváltás és idővel szépen lassan cserélődik és frissül a technikai kütyü az ember körül.
-
fecoka
aktív tag
Nem biztos, hogy hülyeség a szalagos rögzítés.
Az kétségtelen, hogy viszonylag hamar elkopik, megnyúlik a szalag, de az sem igaz, hogy a CD/DVD 50 -100 évig őrzi az adatot.
Beleestünk egy olyan hibába amikor elhittük, hogy a 8mm vagy super 8 mm es filmeket át kell iratni VHS re mert ott örökké megmarad.
Aztán a VHS ről átkerült az anyag az örökös DVD re.
Sajnos a mai korban nemnagyon gyártanak olyan eszközt amelyre iszonyatosan hosszú időre tudnák szavatolni az adatmegőrzés biztonságát.
Kissé mosolyfakasztó a hasonlat, de ''HOL VAN A KŐTÁBLÁS IDŐSZAK''
Azóta a technika folyamatosan fejlődik az adatok meg egyre rövidebb ideig maradnak meg biztonságban.
A DV kazettáról lementett anyag jelen pillanatban könnyebben kezelhető a fellelhető programokkal.
Miután digitális jelrögzítés van mindkét esetben, DV kazetta/DVD sőt microdrive illetve winyó a képminőséget nem a hordozóanyag hanem az optika és az elektronika határozza meg elsősorban.
Csak egy érdekes kérdés.
Ha pl egy 20-30 gigás winyóval szerelt géppel elmegyek 2 hétre kirándulni, vajon hova tudom lementeni az anyagot ? -
ez_meg_emaz
őstag
Kezdő lévén kérdezném: hányszor lehet kb rávenni egy minidv kazira hogy még normális minőséget produkáljon?
Asszem van olyan jvc ami 400ezer pixelt tud 1 ccd-be. Vagy vmi iesmit láttam mikor még kamerákat nézegettünk. Ezt egy fentebb lévőhöz írtam.
[Szerkesztve] -
Möhe
addikt
válasz ez_meg_emaz #658 üzenetére
Ha romlik a kép észreveszed hidd el.Tipp: 8-10.
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
12-14 éves super8-as felvételeim mechanikailag és képstabilitás szempontjából még ma is kiválóak. (hogy a nagyfrekvenciás jelösszetevőkből mit veszítettek, nem tudom, mert az akkori kamerám sem volt a csúcs. A jelenlegi D8-asom (szerintem) legalább 20 évig változatlan minőségben meg fogja őrizni a felvételt, mert normálisan visszacsévélve, száraz, pormentes, nem hideg/meleg helyen tárolom. DVD-re is csak azért írom ki, mert a visszanézés sokkal komfortosabb. De felvételi rögzítésre szerintem a jelenlegi lehetőségek közül a legjobb. Ha lenne már normális árú, zsebben hordozható 120 -140 GB kapacitású vinyó, hajlékony kábellel a kamerához csatlakoztatva, az más ügy lenne. Bár lehet, a hosszú távú archiválásra akkor is a DV AVI formátumot használnám - szalagon
-
bitfarkas
őstag
válasz ez_meg_emaz #658 üzenetére
D8 as kazim van, amit legalább 15-ször használtam, semmi rosz tapasztalat.
-
Sihto_
tag
Nos nálam ez nem akadály mindig van nálam egy laptop vagy kettő és elfér rá a cucc, vagy a barátaimnál. Mondjuk a kérdés adott a szalagnál is, vagy viszel magaddal egy táska kazettát.
A vinyóra kell menteni a cuccot, és eltenni a szekrénybe. Igazán nem tudom, hogy mikor fog eltünni róla az adat, mivel ilyet még nem tapasztaltam, de nekem nincsenek rossz tapasztalataim se a dvd-vel se a cd-vel, még a legelsőkről is olvasható minden.
Cd-nél ez most pont 10 évet jelent, dvd-nél pedig 4-et. A videoszalagokkal meg az a főprobléma szerintem azonkivül, hogy gyorsan amortizálódnak a használat függvényében, hogy az adatok elérése soros, míg a vinyó esetében és a microdrájvon is véletlen elérésű, ami számomra kifejezetten előnyös - sajna nem vagyok időmilliomos
Most éppen a microdrájvot fontolgatom, mert a microdrájv foglalja a legkevesebb helyet és nem kell annyira vigyázni sem rá, mint a vinyóra, a zsebeimet teltömöm egy halom microdrájval és irány Tahiti egy hónapig tudok filmezni
[Szerkesztve]A példa minidg erősebb az utasításnál
-
Sziasztok!
Sok keresgélés után alig találtam, olyat amiben van analog bemenet.
CSak a Panasonic NV-GS400 és GS250, meg egy Sony-t, de azthiszem inkább a Sony-t választom.
Sony DCR-HC90E
Van valakinek ilyennye?
üdv sonarA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Xenon01
csendes tag
Hello mindenkinek!
Remélem vki válaszol a kérdésemre. Videókamerát szeretnék venni. Cél házi videók, egy -két ünnepség levideózása, és nem valami ultraprofi akármi. Ennek megfelelően nem akarok kiadni 100 eFt feletti összeget. 3 kamerát találtam, melyiket lenne érdemes megvenni, és miért is jobb a másiknál. Ha válaszoltok előre is köszönöm.
SAMSUNG VP-L906Videokamera, Hi8 rendszer, 22x optikai, 880x digitális zoom, képstabilizátor, 2,5'' LCD monitor, beépített lámpa
Bolti ár: 59.990,- Ft
SONY CCD-TRV238
LCS-VA8 táska, Videokamera, Hi8 rendszer, 380 000 képpontos CCD, 20x optikai / 990x digitális zoom, képstabilizátor, éjszakai felvétel, tartozék távvezérlő
Bolti ár: 64.990,- Ft
SONY DCR-TRV255Videokamera, Digital8 rendszer, 20x optikai, 990x digitális zoom, képstabilizátor, 2,5'' LCD monitor, USB képátvitel
Amíg a készlet tart!
Bolti ár: 74.990,- Ft -
gabeesz
csendes tag
Hello!
Nemrég én is kamera vásárlás előtt álltam. Akkor az Euronicsban kapható Sony Hi8-as rendszerű kamerája volt a kiszemelt 55.000HUF-ért. Akkor lebeszéltek erről a típusról, mondván a D8;Hi8 kifutó technológia, a miniDV a ''jövő'', inkább ilyet vegyek.
Így a Sony DCR-HC19E mellett döntöttem, és nem csalódtam. Ajánlom mindenkinek, aki kicsi de nagy tudással megáldott kamerát akar venni. A kistestvére a HC17 szinte alig különbözik ettől (a digit Zoomja 640x míg a 19é 800x, és nem adnak hozzá távirányítót meg vállpántot.) Árukat tekintve kb 8x.xxxHUF küröl mozognak, bár a múltkor a 17et 76.000ért adták a MédiaMarkt-ban.
Samsung kamerákat nem nagyon dicsérik, bár a kezemben még csak egy volt, amiről hadd ne mondjak inkább semmit.
Szóba jöhet még a Panasonic NV-GS17 is, ami a Tescoban jelenleg 70.000HUF.
Egyébként az általad említett Sony CCD-TRV238 videókamera többek közt a Budapesti (II, XIII,XXI) Euronicsban most csak cirka 50.000HUFért megvehető. Bár nemtom merre lax.
Ajánlom figyelmedbe a [link] oldalt! Nagy segítség kamera vásárlás előtt.
Panasonic NV-GS17:
24-szeres optikai zoom, Pure Colour Engine, 1/6”-os, 800 000 pixeles CCD, Bõrhiba korrekció, 1,3mp-es Quick Start, Üzemmódválasztó tárcsa, Beépített LED megvilágítás, 2,5”-os LCD kijelzõ, USB 2.0 Full Speed (FS mód) komp., DV és AV kimenet, Webkamera funkció
Sony HC17/19E:
800.000 pixel felbontás, Továbbfejlesztett HAD technológia, Carl Zeiss Vario-Tessar objektív, 20x/800x optikai/digitális zoom, 2,5''-os színes LCD, Érintõképernyõ, Super SteadyShot kézremegés kompenzálás, NightShot Plus funkció éjszakai felvétel készítéséhez, Fehéregyensúly (auto/beltéri/kültéri/rögzített), PCM (12bit/16bit) audio rendszer, USB csatlakozó (továbbfejlesztett USB képátvitel), i.LINK (DV) digitális kimenet, Audio-Video kimenet, S-Video kimenet, Távvezérlõ -
Möhe
addikt
Hali. Eeket a tipusokat és ''rendszereket'' lásd Hi8, Digital8 felejtsed el mert később csak ráfizetés és nyüg lessz.Minumum MiniDV-t vegyél.ezekhez is van olcsó verzióju márkás Samsung,sony ..................(sony hc19-em van,bőven elég). De ne azt nézzed mekkora a digit zoomja mert azt te nemhiszem hogy kihasználod, az optikai a fontos az a lényeg.Ha a legalsó sonydat lesem és adok hozzá még pár ezrest jobbat kapsz igaz drágábbért de hosszabb ideig fogod tudni gond nélkül használni. A minidv relative nemrégi fejlesztés a többit viszont már nem gyártják!!! Felbontásilag is szebb képet adnak a mai kamerák képei. Ha mákod van és az eladót félrehivod és a pult alól kéred tőle pláne még adni is tud neked plusz még számlát is nyomtat hozzá akkor minimum 20 ezret spórolsz.Nekem igy lett kamerám, bolti ár -35000Ft. .
-
Xenon01
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket
-
Viszlát
addikt
Sziasztok!
Előre leszögezem, nem nagyzolási szándékkal teszem fel a kérdést, főleg, hogy nem is saját részre lesz a kamera. Szóval jóideje keresgélek kamerák között, szeretnénk igazán jó minőséget venni, de nem félprofit. Végül eljutottam a Pana NV-GS400-hoz. Minden szempontból ideálisnak tűnik, viszont most látom, hogy van GS500-as. Átböngésztem a Pana oldalát, nem találtam lényeges különbséget és kb egy árban vannak, bár fura, hogy ugyanaz a kamera van, ahol kétszer annyiba kerül... Van esetleg valakinek tapasztalata ezekkel?"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
lado42
csendes tag
Szia,
Használok egy pana GS-400at majdnem 1 éve, csak jókat tudok mondani róla, az 500at nem ismerem. a 400as a konzum kategória teteje volt eddig, persze most jelent meg sok új 3ccd-s kamera más gyártótól is.
Szóval ajánlom, már csak azért is, mert optikai képstab-os, és király az LCD-je!
Nem kicsi kamera, de legalább nem remeg úgy a kezedben, mint egy szuper-mini-ultra-könnyű... csoda. A fényereje se rossz a Leica-nak.
Az árkülönbségekről meg annyit, hogy más forrásokból szerzik be... én is a legolcsóbbat kerestem ki a neten.... ugyan azt a kamerát kapod. -szerintem- -
Viszlát
addikt
Én sem bánom, hogy nem egy mini izé, meg súlya is van. Azóta megnéztem egy bemutatóteremben és méginkább szimpatikus lett. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy amikor Te vetted, valóban adtak hozzá mikrofont?
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
atya.gatya
csendes tag
Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.Az első kamerám vásárlásán gondolkodok.Olvastam, hogy a legjobb minőségű képeket a 3 ccd-s gépek adják.Találtam is ilyen kamerákat.Csak egy problémám van, hogy nincs videobemenetük. A kérdésem az , hogy mennyire fontos egy kameránál a video és DV bemenet és mire használhatók pontosan?
Üdv:Atya -
melinda75
tag
aki tud segitsen. szeretnék kamerát vásárolni mindenképpen dv-t olyat amiröl tudok egyéb beruházás nélkül számitogépre rögziteni.a fényképezö nem lényeg mert van egy 5mp-em az elég.föleg a gyerekekhez idönként nyaraláshoz használnám. nekem a kissebb tipusok /cannon panasonic/ tetszenek.
melinda75
-
Viszlát
addikt
válasz atya.gatya #673 üzenetére
Szia!
A videó és dv bemenet azt a célt szolgálja, hogy a kamera segítségével tudj felvételt szerkeszteni. Egyszerűen mondva, mondjuk más kameráról vagy videómagnóról is tudjon felvenni. Véleményem szerint átlagos használatnál ez egyáltalán nem létszükséglet, de tény, hogy nem árt ha van. Tudom azt is, hogy jóval drágábbak a bemenetes kamerák, mint a szimpla kimenetes egyébként ugyanazt tudó társaik..."How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
válasz melinda75 #675 üzenetére
Szia!
Én is most estem át a dolgon, rengeteg embert megkérdeztem, köztük több operatőr véleményét is, így azt tudom tanácsolni, hogy vagy Pana vagy Sony. Egyébként elvileg bármelyik DV kimenettel rendelkező kameráról könnyedén tudsz a számítógépre menteni, de ehhez szükséges, hogy a gépben legyen FireWare kártya, más néven IEEE 1394-es csatlakozó és hozzá egy kábel. Ez a két dolog kb. 4-5000 forint pluszköltség."How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
lado42
csendes tag
igen, van hozzá egy kis sztereó mikrofon, és távvezérlő egyben. a legjobb benne, hogy ha állványról dolgozol, akkor tudsz a távvezérlővel dolgozni.... amúgy enélkül elég nehézkes lenne zoom-olni. a mikrofontól nem kell csodát várni, de amatőr célokra jó hangot lehet vele egy riportnál csinálni.
-
lado42
csendes tag
válasz atya.gatya #673 üzenetére
A 3 ccd-s kameráknak tényleg sokkal jobb színei vannak, de van még egy nem elhanyagolható különbség, mégpedig hogy fényerősebbek az 1 ccd-s társaiknál.
ez egy gyengébben megvilágított helyen nagyon sokat számít, nem lesz olyan zajos a kép. -
humax
senior tag
sziasztok
minidv,dv be/ki avi be/ki, 0 liuxus,ejszakas felvetel re is jo legyen,nem banom hogy lappaja is legyen
Sony DCR-HC90E neztem,de draga ,meg csak 10 optikai zomma van szerintem keves.
mass tudjatok ajanlani?Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
copfos
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy láma vagyok de tutin zaj nélkül hogyan tudok a kamerába kazettát törölni?
(Samsung VP-D23i)
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
10x optikai azért az nem kevés. De az érdekes az, hogy ha megnézel mondjuk egy félprofi kamerát, mondjuk egy Sony HDR-FX1-est, ami 800e forint felett van, 12x optikai zoommal rendelkezik. Sztem menj be egy üzletbe, vegyél kezedbe egy ilyen kamerát, zoomolj rá valamira fullra és rájössz, hogy nem kevés az
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
gabeesz
csendes tag
Hello!
Eddíg egyszer hasznéltam késő délután/este (most januárban) a kamerát. A szó szerint korom sötétben nem láttam túl sok mindent.
Úgy 5 méterig jó csak az infra, legalábbis ennyire saccoltam. Nem zavar a szürkés-zöldes kép. Már megszoktam a BigBrotherből.
A barátnőm családjának Digit8 kamerája van Sony TRV255E asszem, azon van infra és lámpa is. De a lámpa sem jobb az infránál. A színek élethűbbek vele, de a képe nem jobb. -
atya.gatya
csendes tag
Köszönöm Lehet ilyenmódon digitalizálni esetleg, vagy ez nagy blődség?
A canon miniDV MX300-t néztem ki.Az árukeresőn sok cimet kidobott, de az egyiken azt irják, hogy van analóg menetet, a másikon meg , hogy nincs.melyik az igaz, tud valaki segiteni?Tapasztalat a géppel? -
Viszlát
addikt
válasz atya.gatya #689 üzenetére
Itt ---> [link] azt írják, hogy a 300i-ben van bemenet is. Digitalizálást úgy érted, hogy a régi vidkaziról kamerán keresztül? Ha igen, akkor az tényleg nem túl praktikus. Erre sokkal inkább alkalmas egy tv-tuner kari, amin van svideo bemenet is, kb 10esből megúszod.
-
Zole82
csendes tag
Én is ma vettem egy Sony DCR-HC17 kamerát. 19-es nem volt már.
Nagyon tetszik, kicsi és sokmindent tud. Az érintőképernyő király.
Mivel szoktad az érintőképernyőt törölni mert kikapcsolt állapotban látszik egy nagyon picit az ujjlenyomat. A telefonomhoz adtak ilyen nagyon finom törlőkendőt anno. Elvileg azzal lehet nem?
Sőt gyakorlatilag is mert már megtöröltem , csak nehogy ártsak neki. -
Sihto_
tag
Na most kipróbáltam a JVC GZ-MC500 3CCD-s, 5 Megapixeles kameráját.
Nagyon szuper, de eléggé kicsi, és szinte elvész az ember kezében.
Valszeg veszek egy ilyet, ha valaki tudna esetleg ehhez hasonló kameráról, amibe esetleg vinyó lenne, mert azzal még jobban meg lennék elégedve.A példa minidg erősebb az utasításnál
-
bitfarkas
őstag
válasz atya.gatya #689 üzenetére
Ha a kamerával digizel, messze jobb minőséget kapsz, mint egy átlag tunerkártyával.
-
gaba88
csendes tag
Hello! Én is kamera vásárlás előtt állok (d8,mDV max 100e-ig). Tudom, a digital8 olcsóbb, de tartók tőle egy kissé (kifutó szériák, kicsit kevesebb pixel, stb.). Nem tudok dönteni (én sem) a két típus között. Kérdéseim:
-lehet-e olyan miniDV kamerát kapni, amin beépített fényszóró van? (merthogy kicsik)
-igaz-e, hogy lényegesen kevesebb ideig bírja a miniDV akksija, minta d8? (3h/10h)
-mindkét típusra kapható-e nagylátószögű objektív?
A válaszokat előre is köszönöm -
bitfarkas
őstag
DE legalább nem ront rajta sokat a digizés során, mint egyéb eszközök.
Ha hiszed, ha nem, kamerával bedigiztem egy VHS videot Dv Avi ba. Zajszűrtem, kicsit a színtelítettségén javítottam, és felírtam DVD-re. Megmutattam többeknek az eredeti videot, meg a róla készült ''másolatot''. Aki csak látta, mind azt mondta - mennyit romlott ez a dvd a videóra másoláskor?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest