- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
wolfiee
csendes tag
Ok, átgondolva a javaslataitokat, kicsit átformáltam a leendő konfigomat, ami most így nézne ki:
Processzor: Intel Core i5-3570K 57k
Proc. Hűtő: ALPENFOEHN Brocken 12k
Alaplap: Asrock Z77 Pro4 25k
Memória: CORSAIR 8192MB Vengeance CML8GX3M2A1600C9 13k
Videokártya: ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE 65k
Ház: XIGMATEK GEXT-010 Asgard II fekete - narancs 11k
Táp: FSP Raider 550W 16k
Hűtés: Coolink SWIF21200 2kEz ~202.000Ft lenne (kerekítve)
Szerintem ez így már egy egész ütős konfig lenne. Még annyit kérdeznék, hogy sajnos nem vagyok otthon ebben az SSD témában, ezért valaki le tudná írni, hogy nagyjából mi a lényege? és elég lenne csak az OP rendszert, vagy a játékokat is rá kellene telepíteni?( 2TB Samsung merevlemezem van, és lesz az új konfigban)
-
törölt tag
válasz Buci21 #26955 üzenetére
Nem tudom hogyan hűt az Asgard II, nem teszteltem hőfokokra. Amit gondolok, az annyi, hogy mivel 2 db venti van benne, szerintem szarul hűt. Ez is lényeges, mert húzott i5 lesz benne meg drága 7870 VGA. Én jobban szellőző házba tenném.
Ezenkívül egy 200 ezres cuccot kábel menedzsment és gumis HDD felfogatás nélküli, felső tápos házba sem szerelnék, erre akartam kilyukadni. Ez a konfig egy Zalman Z9-et, Carbide 300-at vagy Midgard II-ö, FD3000-ret megérdemelne, ami 15 -20eFt.
-
Buci21
addikt
válasz #98593280 #26956 üzenetére
Nekem egy kodegányban elmegy egy jól megráncigált config, alant látható, fogyaszt majdnem annyit, mint a config, ami ebbe kerülne. Eddig minden rendben van vele, persze a szélzajt leszámítva. Erre futotta, erő kellett nekem, a házra meg ennyi maradt a végére, úgyh ez lett a vége. Most már egy kategóriával fentebbi házat néznék, hasonlót, mint az ő háza, házra nem költenék pluszba, hacsak nem igény a tökéletes csend vagy valami esztétikai mizéria az ember fejében.
szerk: nem tudom, hogy futja-e még neki 20 ezres kuckókra, de az is szempont
[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
válasz Stirbi #26950 üzenetére
H61-es alaplap az előző szériához lett kitalálva, én nem vennék. mATX se preferálom, de ez most nem szempont, 15k-ért is azt kapsz, persze magadnak azt veszel amit szeretnél. Se USB3, se SATA3, UEFI én inkább kiadnék még +3k-t egy értelmesebb B75-ös lapért, nem hiszem, hogy aki FHD-ra rak össze konfigot 3k hiányzik..
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Sziasztok! Egyik baratom egy gepet szeretne osszerakni CPU-igenyes (veges elemes) szamitasokra. Koltseghatekony megoldast keres, max 130k HUF a rafordithato osszeg. ODD nem kell, viszont SSD inkabb, mint hagyomanyos HDD. Nem egy tuningmester, igy szorzozaras procit erdemesebb szerintem venni.
Nekem is vannak elkepzeleseim, de kivancsi vagyok a ti velemenyetekre. Az enyem roviden: valami minimal Intel alaplap (uj generacioban nem vagyok otthon, ehhez kellene segitseg foleg), i5-3570, 8GB RAM, 128GB SSD, minimal gephaz, minosegi tapegyseg.
Koszi a segitseget. -
margithid
veterán
Sziasztok
Vettem egy gépet és az alaplap beszerelésnél a csatlakozók lemezének a karmai nagyon sfeszítok az alaplapot, ez normális?
Tudjátok az am a ház hátuljára kell feltenni, ilyen kis karmk állnak ki belöle.[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz margithid #26961 üzenetére
áhh!! hátlemezre gondolsz, ami a hátlapi kivezetéseket takarja?? Nem kéne, hogy feszüljön elvileg, nézd meg még1szer, hogy jó irányba raktad-e be.
(#26960) JoinR:
Alaplapnak b75 chipsettel gondolkozz, olyan 18-20k környékén vannak, gyártó mondjuk Asrock, nekem csak jó tapasztalatom van velük, 2 AMDs és 1 Inteles lapjuk fut a családban, mindegyik hibátlanul, mindegyik más kategória, de annak megfelelnek, az áruk meg nagyon jó. Biostar lapok még jók, mondjuk ez a darab Z75 chipsettel meg is tenné: [link]. Asrock oldalról meg mondjuk ő egy nagyon jó kis darab: [link].
Én egy ilyen i5-öst raknék bele: [link]
memóriának pedig pont megtenné ez a kit Patriot RAM: [link][ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz trickyy #26959 üzenetére
ShellKretor,trickyy- igazatok van! De ssd igénye nem volt (ezalatt értve a sata III-at).
Egyébként azért ajánlottam dVGA-t mert úgy gondoltam néha játszani is fog vele.
Ez a 8magos AMD a konvertáláson és videóvágáson kívül hol teljesít még jobban, mint pl a 3770?[ Szerkesztve ]
-
daredar562
tag
sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy egy sata3 as alaplappal összelehet-e hozni egy sata 2-es vinyót ? sata 2es kábellel...
Válaszokat köszönöm!Asrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
csoki46
senior tag
válasz daredar562 #26968 üzenetére
Persze! Minden gond nélkül, rádugod és kész!
-
Buci21
addikt
válasz daredar562 #26968 üzenetére
sata II és III között a kábel nem különbözik, tökéletesen menne, vinyóból úgysem kell a sata III, nem tudja kihasználni sosem egy vinyó. Jó lesz, rádugod, megy, ennyi. Ne vegyél vinyót sata III miatt, akk majd SSD-t újíts, a régi maradjon meg háttértárnak. Sokáig ki fogja húzni.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Stirbi #26950 üzenetére
100%, hogy nem fog elindulni benne az ivy proci. Kivéve, ha kér előfrissítést a lapra, ekkor egy sandy- vel felfrissítik a bios-t. Asus lapok némelyike tud még usb kulcsról frissíteni proci nélkül, csak a tápot kell rádugni. Szerintem is hanyagolni kell már a 6-os szériás csipszeteket manapság.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Henker2
addikt
Üdv! Jelenleg van egy ilyen konfigom:
alaplap: ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP
proci: Intel® Core™2 Quad Q9550@3400MHz Yorkfield-E0
procihűtő: Thermalright ULTRA 120 EXTREME
vga: ASUS GTX560 Ti DirectCUII @ TOP
ram: 4 GB (2*2GB 1600MHz 7-7-7-20 1.65V) Corsair Dominator GT DDR3
táp: Corsair VX450Ebből a lapot, procit és annak hűtőjét szeretném lecserélni. A vga, ram és a táp maradna.
Elsődlegesen játékra használom a gépet. Az alkatrészeim eladása után és az én + kpmmal kb 65-70K-m lenne lapra, procira és hűtőre.Szeretném kikérni a tanácsaitokat, hogy szerintetek mi fér ebbe bele? Gondolkodtam AM3+-on és 1155-os konfigon is. Nem tudom melyik a költséghatékonyabb megoldás illetve melyik konfig lenne jobb játékra. Csak halkan jegyzem meg, elég Intel párti vagyok!
Tápom maradhat-e még?
Várom segítő válaszaitokat!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Buci21
addikt
válasz Henker2 #26974 üzenetére
Tápod maradhat, elég lesz az. Én ide is egy core i5-öst tennék, mondjuk egy 3550P-t egy Asrock Z75-ös vagy Z77-es alaplappal, netán Biostar és Asus is szóba jöhet, Gigabyte-ot hanyagold sztem. 8GB Kingston, Crucial, vagy Patriot RAM társaságában. Tápod vénül, de elég kell h legyen.
szerk: RAM nem kell, bocs, akk az nem kell. Nah akkor mi kell még?
Hűtő: Arctic Freezer 13 pro vagy CM 612s (nézd meg, hogy befér-e alá a memória[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz Buci21 #26963 üzenetére
Nem tudom vegigolvastad-e a kerdesem, vagy csak ugy ajanlod az altalanosan ajanlott cuccokat
3350P-s CPU-ban eleve nincs integralt VGA, holott direkt annak lenne ertelme, mivel nincs grafikus igenybevetel.(igaz azt nem irtam hogy integralt VGA lesz hasznalva, de a felhasznalasi teruletbol szerintem kovetkeztetheto)
Az altalad kinalt alaplapok meg biztos nagyon jok, de nem ertem mi szukseg van 2 PCIe x16 meg egy rakas PCI(e) portra, ha egyik sincs hasznalva. Azert koszonom a faradozast, legalabb latom, hogy a B75 kornyeken kell keresni.[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
bocsi, hullafáradt vagyok, és nem tudok olvasni, ne haragudj tudom, h nincs benne integrált, pont ezért szoktam mondani, de ha pont, h kell, akkor bocsánat, hülyeséget mondtam. Nem az általánosan ajánlgatott cuccokat mondom. Asrock és Biostar a két gyártó pl, akikben én személyesen megbízom, mind2-től volt/van alaplapom. B75 és Z75/77 környékén érdemes keresgélned.
-
ryger
aktív tag
Az a huto amid van felhasznalhato lenne az ASRock lapokon, mert van 775-os furat rajtuk. Igy belefer egy INTEL i5 is.
LAP: ASRock b75 pro3 ~ 18k
CPU: INTEL Core i5 3470 ~ 47kOssz: ~ 65k
Ezek az uj INTEL-ek mar nem melegszenek annyira mint a tied de a tuningrol le kell mondj mert akkor dragabb lap es CPU kell(i5-3570k,i7-3770k).
Szerk: nezhetsz regebbi Sandy-t is de akkor tuningra alkalmas lap kell hozza
Jatekra annyira nem jo az AMD. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Henker2 #26980 üzenetére
nem igazán, erősebb VGA-kat már nem hajtanak ki olyan jól, játék alatt sajnos erősebbek az Intel procik, én Bulldozert vagy Piledrivert konvertálós gépnek mondanék (legerősebb, 8 magosok), vagy Llano/Trinity-t netezős, HTPC-nek minimál játékkal. Sajnos a Bulldozer és a Piledriver nem sikerültek annyira jól, de végülis egy i5 szintjét hozzák, csak a fogyi több, de neked még lehet is jó. Nah lássuk csak, egy ilyen hozná a szintet:
alaplap: [link] 17,5 ezer
proci: [link] 42 ezerössz: 59-60 ezer forint, ez is megéri, olyan játékokban pedig szrnyal, ahol több szál támogatott, és nem 1-2-3 erős kell, márpedig a többszálasítás az irány. Ez a config is időtálló és erős cucc, csak kapásból az Intel volt, ami beugrott, és elkezdtem összekeresni, aztán telefonáltam, aztán elfelejtettem keresni AM3+-t neked.
a régi hűtődhöz meg csak AM2/AM2+ vagy AM3/AM3+ lefogatót kell keresned, ugyanolyanok.
Vagy még 12-13 ért a fent linkelt hűtők bármelyike jó, mondjuk akkor már inkább a Hyper 612s, a freezer pro-t sz*r felszerelni AMD-re, annak az Inteles felfogatója jó. az akk mag 12 ezer még hozzá, és így járunk ott, hogy 71-72 ezer, ami még vállalható, és így nagyon halk lesz, a CM hűtő nagyon bika.[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
Szia!
Én is maradnék az 1155-ös megoldásnál. Hűtőt át tudod rakni Asrock lapra, tehát azt nem fontos venned. Én egy táp cserét azért beiktatnék, gondolom már van vagy öt éves a VX450, én a sajátom már ~3-4 éve eladtam, gondolom neked se mai darab, ki tudja milyen állapotban vannak a kondik stb..
RAM-ra figyelj, hogy 1.5 V-on üzemeljen, mert ezen a platformon, ennél nagyobb feszültség károsíthatja a CPU memóriavezérlőjét.
-
Gabi7799
tag
válasz tranceplanet #26922 üzenetére
Hali!
Esetleg tudnál e helyett (ASROCK B75M-GL) olyan lapot ajánlani amelyiken hátul legalább 4 USB 2.0 van?
Köszönöm szépen!
-
Henker2
addikt
Egy Asrock Z75 Pro3 -ról mi a véleményetek egy i5 2500K procival? Ebben a lapban is van 775 furat, mint a Asrock B75 Pro3 -nál? Csak azért írtam most ezt a Z75-ös lapot mert azt olvastam, hogy ez már kicsit jobb tuningra!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Buci21
addikt
válasz Henker2 #26988 üzenetére
A z75 sokkal jobb tuningra, a furatról nem tudok, hűtők terén AMD-vel volt több dolgom. Tuningra tuti jobb, a procit szépen fogja vinni, nem lesz vele gáz. Memória meg mennie kell alacsonyabb feszen is, plusz a feszt utána tudod neki tolni 1.65-re BIOS-ból, ez nem probléma, nem kell ezért RAM-ot cserélj, a mai alaplapok elég jól beállítják már automatikusan is a memóriát, utána kézzel tudsz utánaállítgatni.
Am az AMD config se rossz, simán hozza a core i5-ök és i7-ek szintjét FHD-ban, ahol már laza a VGA limit, elég combos proci ez. És olcsóbban megúszhatod, ha találsz lefogatót 1000 forintért a hűtődhöz AM3-ra, vagy bármelyik másik AMD keretre, ami AM vagy FM. Elég erős proci ez az FX8350, elkalapálja az i5-2500K-t. Én bátran venném az AMD-s cuccot is, de előbb keress lefogatót a hűtődhöz.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Tudna valaki segíteni, hogy a power, power led és ezeket, hogy kell pontosan bekötni egy asrock B75 prro 3 microATX alaplapba.
Nem indul sajnos a gép. -
SzalaiG
addikt
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni.
Fájl szervernek szeretnénk céges gépet összerakni.
i3, 8Gb ram 2x2Tb hdd az elképzelés.
Milyen gépet ajánlotok?
Főleg chipset-alaplap ügyileg nyűgös, h mindenképpen legyen rajta RAID esetleg több lan és szabad slot.
A Gigabyte a preferált márka, de ha van jobb az is érdekel.
VGA nem kell elég az IGP.
150eFt körül gondoltuk.
Előre is köszi! -
szabo_b7
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik gép lenne jobb játékra??LAP: ASROCK B75 Pro3-M
CPU: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOXLAP: ASROCK 970 Extreme3
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz
TÁP: CORSAIR Builder Series CX430W v2A VGA minden esetbe egy HD6870.
Előre is köszi! -
Buci21
addikt
válasz margithid #26992 üzenetére
Az alaplapon látsz valahol alul egy sor csatlakozót, tűket, azok mellett meg kell hogy legyen írva a nyák, hogy pwr, rst, pwrled, hasonlók. keresd ki azt a tűpárt ez alapján, ami kell neked, és dugd rá az adott csatlakozót.
user manual
Ebben keresd meg, hogy hol vannak a tűk, amire rá kell dugnod. Jobb alul keresd, rá is van írva.[ Szerkesztve ]
-
ryger
aktív tag
válasz Henker2 #26988 üzenetére
Nem tudom minel jobb a Z75 tuningban de ez a legalja a tuning lapoknak a mostani sorozatbol Egyebkent annyi kulonbseg van a tobbi Z77-hez kepest, hogy ezzel nem fogsz rekordot donteni mert nem hiszem, hogy 4,5 Ghz kornyekere huznad a procit, szemben egy dragabb lappal, aminek stabilabb az aram ellatasa es meg sok egyeb mas. En inkabb vagy vennek egy Z75-ot es egy nem huzhato procit es ott engednem a +4 tuningot(allando Turbo Core az osszes magra) vagy vennek dragabb tuning lapot es i5i7xxxK procit, az meg hadd szoljon ami a csovon kifer.
A RAM is menne az uj lapokban csak alul kell feszelni mert INTEL 1,5V-ot hasznal alapban. Kicsit talan nagyobb kesleltetes ajanlott majd a stabilitashoz.punky95dc
Az elso jobb ha nem multiplayerezel sokat, ha igen, akkor talan van egy kis elonye a 4 mag miatt az AMD-nek. Viszont akkor kelleni fog egy jobb huto is arra mert allitolag hangos a gyari.
Alternativ megoldasnak az aprorol egy i5 esetleg?[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Henker2 #26986 üzenetére
Nem kell lecserélni a ramokat, nyugodtan használhatod a meglévőket. Az én HyperX-em is 1,65-ön megy hivatalosan, minden gond nélkül működik. Valóban 1155-ös procikhoz 1,5V az ideális, de emiatt ne költs feleslegesen új memóriákra, a mem vezérlőd nem fog károsodni, nem kell aggódni. Megerősítésért fordulj Qru fórumtárshoz.
-
tranceplanet
addikt
válasz SzalaiG #26991 üzenetére
LAP: ASROCK B75 Pro3 ~19K
CPU: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX ~29K
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL10 KIT ~12K
HDD: TOSHIBA 2000GB 7200rpm 64MB SATA3 DT01ACA200 x2db ~51K
TAP: FSP Aurum Gold 400W ~20K
HAZ: Xigmatek Asgard Pro (vagy SHARKOON REX3 Economy) ~13KÖ: ~144K
Ha 5400RPM vinyó is megfelel, akkor vedd a WD 2TB green változatot.
-------------------------------------------------------
(#26999) rygerIgen, az ASRock Z77 Extreme4 (~35K) jó választás a procihoz, 8+2 fázisú bordázott VRM, de mATX-est ne, mert a kistesónak kisebb a VRM-je. Következő lépcső 40K-s ASUS lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest