Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Maistum

    újonc

    Sziasztok!

    Gép vásárlásra adnám a fejem, hosszú idő után. Eddig egy 2009-es laptoppal boldogultam, de úgy érzem eljött az idő, hogy egy kicsit haladjak a korral. A cél az lenne, hogy most veszek egy kiinduló valamit és azt később tudom fejlesztgetni 1-1 alkatrész cseréjével. Nem cél semmilyen szinten a csúcstechnika (ez mondjuk a keretből azt hiszem egyértelműen kiderül :) ) , ha lehet választani az időtállóság és/vagy bővíthetőség lenne szempont, ha ilyesmi belefér a keretbe.

    Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Alap otthoni felhasználás (irodai munka, esetleg saját okulásomra kicsit pythonban programozgatok), a játék nem prioritás, néha szoktam főleg régebbi játékokkal játszani (Paradox játékokat (Stellaris, CK II) esetleg HOMM III, AoE HD) single playerben / hot seatben.

    Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Van monitor (Dell SE2416H), billentyűzet és egér, gép nincs.

    Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Gépházra és annak tartalmára.

    Mennyi a kereted rá?
    A keret 200k. Jó volna ebbe beleférni (igaz fogalmam sincs mik a mai árak ha nagyon off vagyok ki lehet javítani), ha mondjuk ég és föld a különbség a 215k és a 200k között, akkor nem azon spórolnék, de nagyon fölé sem akarok menni, ha nem muszáj.
    tl:dr 200k az ideális, de meg lehet győzni felfelé és lefelé is.

    Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    FullHD/1920*1080, 60Hz, HDMI csatlakozó, (Freesync, G-sync támogatást nem tudom, de ha fontos valahogyan biztos ki tudom deríteni)

    Ha kihagytam valami fontosat javítsatok kérlek.

Új hozzászólás Aktív témák