Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Projektor topic
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple asztali gépek
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Baaraanz
tag
válasz palfitom #165800 üzenetére
Még abban tudnál esetleg segíteni, hogyha sor kerül a 3070Ti upgrade-re, akkor ahhoz milyen PSU-t válasszak? (ASUS TUF-RTX3070TI-O8G-GAMING-et néztem ki)
Köszi mégegyszer!
I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today
-
palfitom
félisten
válasz Baaraanz #165804 üzenetére
BaaraanzPersze. Pl. EVGA GD 700W V2 / EVGA BQ 700W / EVGA SuperNOVA GA 750W / FSP Hydro M Pro 700W / Corsair TX750M / RM750 / RM750x / Seasonic Focus 750 / SilentiumPC Supremo FM2 750W / Fractal Design ION+ 760
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
TartK
kezdő
Sziasztok
Felmerült bennem egy kérdés, és elkezdtem kicsit utána keresni a fellelhető véleményeknek a hűtők körében.
Itt ugye ajánlott volt a
dark rock 4 pro
arctic freezer 34 esport duoA két termék érdekes mert a dark rock 4 esetén azért bőve van negatív vélemény is, míg a esport duo esetén pedig kevesebb, ugyanakkor ez utóbbi elvileg 2x hangosabbnak van feltüntetve viszont a légáramlás elvben duplája a dark rock 4 nek. Ez elírás lenne?
Jókat olvasni a Cryorig R1 Ultimate-ről is
Tényleg olyan jó a dark rock, hogy a dupla árat megéri a másikhoz képest? Vagy van esetleg nagyon ajánlott hűtő amd mellé még ami kipróbált darab és nem csak a netes tesztek sztárolják hanem a felhasználók is?
Köszönöm a segítséget!
-
Ármester
válasz TartK #165807 üzenetére
Van külön topikja a hűtőnek, ott jobban benne vannak a szakik: Milyen CPU léghűtést vegyek?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Kanczy
veterán
Sziasztok!
A szüleimnek szeretnék egy PC-t összerakni, kulcsszó az ár/érték arány nagyon max. 150e Ft-ig, de preferált alatta.
1. Mire fogod használni a gépet? Office programok, YouTube, illetve napi szintű Zoom meetingek tömkelege.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? A HDD-k maradnának, minden másból újat szeretnék.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Fusson el a gép, és ezeket az alap feladatokat lássa el gyorsan. Saját elképzelésem szerint ez gépház, táp, alaplap, proci, ram, SSD, esetleg valami hűtő, de szerintem ilyen használat mellett talán elég a gyári.
4. Mennyi a kereted rá? 150e Ft.
Nekem kicsit nehéz elvonatkoztatni a gamer konfigoktól az utóbbi 15 év miatt, és még soha nem raktam össze alap munkagépet, úh. abban kérném a segítségetek, hogy mi szolgálná ki ezeket a célokat megfelelően. Én R5 2600, 16GB DDR4 ram, stb-vel indultam, gondoltam teljesen felesleges mindkettő, úgyhogy inkább feladtam
Köszi előre is!You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
sb95
csendes tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
- Általános felhasználás mellett főként játék. Single és Multi egyaránt.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- Ház: Cooler Master MasterBox MB511
- VGA: SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 4GB
- HDD: WD Black
- SSD: Samsung 850 Evo
- Táp: Corsair RM650 650X Gold Fully Modular3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ezeket néztem ki, erre kellene egy véleményezés:
- Alaplap: Asrock B560M PRO4
- CPU: Intel Core i5-10400F
- RAM: Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black
4. Mennyi a kereted rá?- 150 ezer jó magyar forint. A jelenlegi VGA árak mellett a közeljövőben biztos nem ruházok be egy komolyabb darabra, így pedig úgy gondolom, ár-érték arányban szerintem a 10400f egy jó választás, mert ez is bőven kihajtja a kis 580-at.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
- Nem
[ Szerkesztve ]
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Maximum 400 000 Ft-ból kimondottan játékra szeretnék gépet összerakni, amiben a segítségeteket kérném. Perifériákra nincs szükség csak magára a gépre. A játékok 1080p felbontásban lennének futtatva.
Segítségeteket előre is köszön.
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
TartK
kezdő
válasz Ra's al Ghul #165815 üzenetére
Szia.
Időt spórolva neked és Tomnak és SyMnek is, idéznék előbbitől.:
Olvasd el kérlek az összefoglalót és az ott felvázolt kérdéssort válaszold meg, hogy pontosabb ajánlást adhassunk.
Köszönjük.
-
Ármester
válasz Kanczy #165813 üzenetére
Hát igen a 2600 az eléggé overkill.
A 16GB ram szerintem menjen nyugodtan, elég olcsó is, keretbe is befér.Alaplap: Asrock H510M-HDV, MSI H510M-A Pro, Asus Prime B560M-K ~25-35k
CPU: Pentium Gold G6405 ~23k (2 mag/4 szál)
Esetleg ha van elfekvőbven egy bármilyen VGA, akkor mehet i3-10100F / 10105F (4 mag / 8 szál, de nincs IGP) ~32k
Ram: 2*8GB 3000Mhz G.SKill Aegis ~23k
SSD: 500GB Crucial MX500 ~20k, ha van M.2 a választott lapon, akkor Kingston A2000 ~20k
Ház: Deepcool Matrexx 40 / Matrexx 40 3FS / Cooler Master MasterBox Q300L / MB311L (ARGB) / MB320L (ARGB) / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Versa H17 / Kolink Citadel / Kolink Citadel Mesh (RGB) / Zalman M3 / M3 Plus (RGB) / Fractal Design Meshify C Mini Dark TG ~13-20k
Táp: BQ System Power 400W / FSP Hexa 85+ 450W / FSP Hydro Pro 500W / BQ Pure Power (CM) 400W / Seasonic GC 500W / Seasonic GM 500W ~20-26k
Össz: 124-156k[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
-
kickboxko
tag
Sziasztok,
Egyik kedves ismerősömnek szeretnék PC-t összerakni hosszútávra, ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Netezés, Office, Játékok ezen belül is főleg Multiplayer, régebbi single játékok és újabb MMO -k max 1080p-ben.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmi nincs jelenleg a gépből (Periféria, monitor 1080P van)
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre (szerintem HDD-re ma már nem igazán)
4. Mennyi a kereted rá?
200k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1080P, egyiket sem támogatja
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Semmi elkötelezettség nincs, szeretném a legjobb ár/érték arányt egy hosszútávú megoldás formájában, CPU terén i5 - re gondoltam, PSU terén pedig Seasonic. VGA szinten nem tudom mi az ami a mai árszinten nagyjából lefedné az igényeket, akár használt is lehet csak kérlek írjatok pontos típusokat."Life is simple"
-
palfitom
félisten
válasz Ra's al Ghul #165815 üzenetére
Ra's al GhulSzia,
Milyen játékok főleg, és milyen képfrissítés mellett?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kickboxko #165820 üzenetére
kickboxkoSzia,
Ahogy Meggyi kolléga írta, 200k manapság sajnos nagyon karcsú egy gamer PC-hez (a "hosszútávra" kitétel meg eléggé irreális).
Példa konfig:
1 x GIGABYTE H510M H (rev. 1.0)25 490 Ft
1 x INTEL Core i3-10105F 3.70GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral30 690 Ft
x KOLINK Citadel15 591 Ft
x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB22 990 Ft
x BITFENIX Formula 450W18 390 Ft
1 x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDWD110UZSVA12 590 Ft
1 x KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G14 190 Ft
Összesen: 139 931 Ft
+ használt VGA ami belefér a keretbe, pl. GTX 960 / 970 / 1050 Ti / 1060 / RX 460 / 470 / 560 / 570.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
phoenix1989
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom gép fejlesztésen de nem tudom mennyire eladható egy alaplap+proci+ram trió.
jelenlegi gépem
i5-4440 3,1Ghz
2x Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue
Kingston 240GB HyperX 3K SATA3 2,5" SSD
Zalman Z3 White
Super Flower 550W SF-550P14HE
Asrock B85M PRO4
Gigabyte GTX960 OC 4GB DDR5 GV-N960OC-4GD
vagy cserélek mindent vagy a fent említett trió-t , de még nem tudtam eldönteni. VGA biztos nem cserélek mert ilyen elborult árak mellett kizárt. játékra lenne jelenleg 1920x1200 felbontású monitor. időtálló gépet akarok minimum 16gb ram, prociból néztem i7 vagy i9 [link] ezek közül a 10700kf szimpatikus a 3,8GHZ órajellel. keret nagyjából 200k. i7 vagy i9 csak akkor jönne ki ha csak a lap+ram+proci .
tudnátok egy hármas kombinációt és egy teljes gépet ajánlani ugyan ebben az árban? illetve szerintetek mennyire lehet eladni egy lap+ram+proci triót? -
dnielrable
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék elkezdeni hobbiból+befektetésből bányászni, processzorral, HDD-vel és GPU-val is. Nagyjából kiválasztottam, mi lenne előnyös, de a végső configban a sok alaplap-függőség miatt nem vagyok biztos, hogy egyáltalán kivitelezhető-e. Egyik fontosabb része a vasnak, hogy dualprocesszoros legyen:
- 2x AMD RYZEN 9 3900X BOX 3,8 - 4,6 GHz AM4
- 1x ASUS NVIDIA RTX 3090 (később 2-4 darab/alaplap)
- 2x Western Digital Ultrastar HC530 14000 GB
- Kingston DDR4 64 GB (2x32GB)
- Dark Power Pro 12 1500W (2 videókártya esetén valami kisebb olcsóbb verzió)
- hűtést, kábelezést még nem néztem, valószínűleg szereléssel rendelném, de szívesen hallanék tippeket, hogy mire kell figyelnem
+ olcsó SSD+házEhhez szeretnék egy alaplapot, de mindenhol csak a SuperMicro H11DSi-NT
ajánlják, ez viszont nem elérhető se otthon, se itt Lengyelországban. Árat nem írok, mivel nem otthon vásárolnék és elméleti limitem még nincs.Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
paja_falcon
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a konfigot dobáltam össze magamnak:
AMD Ryzen 5 5600X 6x 3.70GHz So.AM4 BOX
16GB G.Skill Aegis DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit
MSI MPG B550 Gaming Plus AMD B550 So.AM4 Dual Channel DDR4 ATX Retail
650 Watt be quiet! Straight Power 11 Modular 80+ Platinum
be quiet! Pure Base 500 mit Sichtfenster Midi Tower ohne Netzteil schwarz
be quiet! Dark Rock 4 Tower Kühler
1000GB Samsung SSD 980 M.2 PCIe 3.0 x4 3D-NAND TLC (MZ-V8V1T0BW)
2000GB Seagate Barracuda Compute ST2000DM008 256MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s
plusz egy ilyen monitor:
27" (68,58cm) Samsung Odyssey G5 LC27G55TQWRXEN schwarz 2560x1440 1x DisplayPort 1.2 / 1xHDMI 2.0
Felhasználás: játék 1440p, programozás, filmezés, modellezés, CAD, szóval minden.
Tuning nem cél.Elsőre egy használt gtx 970-et tennék bele (persze csak 1080p-re), később 3060ti vagy 3070, ha normalizálódnak az árak.
Kérdésem az lenne, hogy ez így "értelmes-e", teljesítményben összeillenek-e a darabok valamelyik rtx-szel számolva? Pl. kisebb táp kéne, nem fér be a házba, fölöslegese a torony hűtő, ilyesmikre gondolok
Keret: GPU és monitor nélkül 700-800 Eur.Szívesen fogadok javaslatot monitorra is 200 Eur környékén, nem kell, hogy ívelt legyen.
Köszönet előre is a segítségért! -
dnielrable
csendes tag
válasz dnielrable #165827 üzenetére
Közben számolgattam még kicsit és 2x AMD Radeon™ RX 6800 XT-vel hasonlóan jó vagy még jobb megtérülési rátával tudnál használni így, nem is lenne fontos az NVIDIA kártya supportja és remélhetőleg windows-t sem kéne telepítenem.
-
palfitom
félisten
válasz phoenix1989 #165826 üzenetére
phoenix1989Szia,
i7 meg i9??? Minek
1. Milyen játékokkal fogsz játszani?
5. Mekkora a monitorod ... képfrissítési frekvenciája? Ez a monitor marad még 1-2-3 évig?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz dnielrable #165827 üzenetére
dnielrableSzia,
Valamelyik bányászattal foglalkozó topikot keresd fel inkább, vagy böngéssz külföldi oldalakat! Én nem vagyok benne a bányászatban, és nem is foglalkozom a kérdéskörrel, szóval ebben segíteni nem tudok.
-
palfitom
félisten
válasz paja_falcon #165828 üzenetére
paja_falconSzia,
Tulajdonképpen rendben van, de van 1-2 javaslatom.
Ram: inkább 3600-ast javaslok, pl, pl, pl, pl.
Táp: 550-600 is elég lenne, de maradhat a 650, azzal nem lősz bakot.
Ház: Ebbe kellene méf 1 venti előre, és a teli előlap miatt még úgy sem lenne olyan jó a szellőzése. Inkább 500DX-et javaslok mesh előlappal, abban már eleve megvan a 3 venti (csak a fölsőt előre kell átrakni).
HDD: a P300-akkal kevesebb a probléma: 5400, 7200.
Ha kell valahol spórolni egy másik komponens javára, akkor én a tápegységnél tenném.
Monitor: Milyen monitort vegyek?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Ismerős keresett meg, hogy kellene neki számítógép, jelenleg nincs semmi náluk!
Elkölthető összeg: 150K kb, első körben laptopban gondolkodtak, ez volt az első értelmezhető ajánlat amit láttam: [link] 160K
Mint kiderült, a hordozhatóság nem szempont, ezért ennyi pénzt elköltve, talán jobb ajánlat lenne egy asztali gép szerintem. Amire használni fogják, netezés, gyerek most ismerkedik a számítógéppel, kisebb játékok fussanak rajta.
Ami kell: Komplett számítógép, monitor, perifériák (alap használható billentyűzet, egér pont elég).
Pár hozzászólással ezelőtt volt egy ilyen ajánlat 140K-ért. Ha ez a fentieknek megfelel, akkor kérhetnék hozzá egy sima, fullhd monitort még, és perifériákat?
Talán erre a felhasználásra elég lehet 8GB memória is, és valamivel kisebb teljesítményű tápegység is, talán így beleférne az árba, és jóval jobb hardvert kapnának.
Egyébként nem ragaszkodom a fenti confighoz, akármit módosíthattok rajta.Előre is köszönöm!
-
vdc
tag
Sziasztok,
Saját magamnak szeretnék összerakni egy új gépet. Amit biztosan cserélni szeretnék:
Intel 6600K (régen ez még bőven elég volt a játokokhoz nekem)
Asus Maximus Hero VIII
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT
CORSAIR Hydro Series H105Idén vettem a VGA-t (előtte egy 1080 volt)és a 980PRO SSD-t és azt terveztem, hogy megvárom az Intel 12 gen-t.
Az ALDER LAKE topicban javasolták, hogy itt kérdezzek rá, hogy mit javasoltok.
Ahogy az a régi konfigon látszik nem cserélgetem évente a vasat, így amennyire lehet jövőállót szeretnék, ami kibírja 3-4 évig legalább, így i7 és i9-ben gondolkozom.
Játékra, BF2042, multiplayer, meg néhány RTS, de nem azoknak kell az erőforrás
Samsung 980PRO 1TB SSD
SAMSUNG 256GB SM951 M.2 PCIe 2280
Evga SuperNOVA 850 G3 850W
THERMALTAKE Suppressor F51 Power Cover Edition
EVGA 3080 Ti FTW3
CPU, RAM, alaplap, AIO CPU cooler
4. Mennyi a kereted rá?
min 500e, de mint a régi konfigból látható nem szeretnék évente cserélni, így ha megéri többet költeni megoldható.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
HP Omen X27 2560*1440 240 Hz AMD FreeSync™
Asus és EVGA lapok szimpatikusak, de nem vagyok semmi jónak az elrontója. Nekem tetszenek az AIO vízhűtések. Az RGB már kikerülhetetlen, így az ARGB megoldást választanám. A CPU-t OC-znám de nem extrém módon, ezért cél az aIO vízhűtés. Intelnél Z-s chipset lenne az elvárt.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
palfitom
félisten
válasz PistiSan #165833 üzenetére
PistiSanSzia,
Nem túl jó a helyzet, mert a VGA-k irgalmatlanul drágák, és a koca-gémeréshez használható AMD APU-k alig kaphatók, az alsóbb kategória pedig gyakorlatilag egyáltalán nem.
Az a konfig nem felelne meg, mert a prociban nincs IGP, tehát mindenképpen kell bele VGA-t tenni, s úgy már nem 140k az ára.
IGP-s konfig példa:
1 x ASROCK B450M Pro4-F20 890 Ft
1 x AMD Athlon 3000G 3.50GHz AM4 BOX hűtő ventilátorral36 190 Ft
x DEEPCOOL MATREXX 3010 490 Ft
x CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2E3200C1624 590 Ft
x FSP HEXA 85+ Pro 350W16 890 Ft
x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDWD110UZSVA12 590 Ft
x KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G14 190 Ft
1 x Gépösszeszerelés3 990 Ft
Összesen: 139 820 Ft
vagy
1 x ASUS PRIME H510M-K26 090 Ft
1 x INTEL Pentium Gold G6405 4.10GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral25 890 Ft
x DEEPCOOL MATREXX 3010 490 Ft
x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB22 990 Ft
x FSP HEXA 85+ Pro 350W16 890 Ft
x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDWD110UZSVA12 590 Ft
1 x KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G14 190 Ft
1 x Gépösszeszerelés3 990 Ft
Összesen: 133 120 Ft
+ monitor az apróról, vagy új, pl. LG 24MP59G-P (24", FHD, IPS, 75 Hz).
+ billentyűzet+egér: példa
A fenti konfigok nagyjából a "minimumok", a leírt felhasználásra alkalmasak, és kicsit még fejleszthetőek is.
"Talán erre a felhasználásra elég lehet 8GB memória is" - IGP-s konfigba már nem raknék 8GB ramot, egyrészt mert nem sokkal olcsóbb a 16-nál, másrészt az IGP is a ram-ból "táplálkozik", s úgy már elég hamar el tud fogyni 8GB.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
vdcSzia,
Ha nem sürgős (talán nem, hisz van géped), akkor tényleg ez lenne a legjobb javaslat: "Légy türelemmel és várd meg az első teszteket és az árakat,akkor döntsd el majd..."
Ha most vásárolnál, akkor például:
Asus Strix Z590-F Gaming Wifi
i7 11700K(F)
DDR4 32GB (2x16-os KIT), pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600
Arctic Liquid Freezer II 360Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
goli2hun
csendes újonc
Sziasztok,
Az alábbi konfigról kérem a véleményeteket - eredetileg egy AMD - s konfigot nézettem meg volna veletek, de az AMD iszonyatosan megdrágult pár nap alatt, +30E HUF akár a 5600x - en szóval akkor Intel inkább :/)
Szóval a konfig:
Ház: Be quiet! Pure Base 600
Táp: Seasonic Focus GX 750 Gamer (750W, Gold)
Alaplap: Asus TUF B560 Wifi
CPU: Intel 11600K
CPU Cooler: Be quiet! Pure Rock 2 VAGY Be quiet! Pure Loop 240mm (vizhűtés)
Memória: Kingston Fury Beast Black 2 x 8 Gb CL16 3200Mhz
SSD: Samsung 980 1 Tb m2
HDD: Western Digital Blue 2TB1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékok (Call of Duty, Battlefield, Blizzard gamek, Doom), programozás (IntelliJ Idea) esetleg, böngészés, etc2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
ASUS TUF 3060 TI, külön már megvásárolva.
Blue ray író (már korábbról megvan).
Billentyűzet, egér, hangfal.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Lásd fent4. Mennyi a kereted rá?
350 EHUF kb5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
FullHD, de lehet ezt is cserélem később (fullhd, 144Mhz fentebb nem biztos h bírja a graf kártya, CPU).
+ kérdés: a CPU - ra raknátok vízes hűtést inkább (nem lesz húzva egyáltalán) a CPU) vagy jó neki a Pure Rock 2? Melyik "jobb" / csendesebb? Tfh mindkettő belefér az anyagi keretbe.
Nagyon köszönöm az észrevételeket előre is srácok,
Krisztián -
Stefi_dzsi
tag
Tisztelt Nagyérdemű!
A következő témában kérem tanácsotokat. Felmerült az igényem, hogy az öregecske gépemen egy vérfrissítést és csendesítést csináljak. Fő kérdés, hogy érdemes-e megtartani az alaplapot és csak procit (használtan) cserélni + memóriát hozzá csapni vagy ha jót akarok, akkor alaplapot, procit is memóriát is vegyek újat?
általános otthoni használat (internet, youtube, szöveg- és tábláaztszerkesztés), fotók kezelése, rendszerezése, szerkesztése + még némi játék single player (mászkálós, ugrálós - pl. Assins Creed), multiplayer FPS (szemeznék a BF2042-vel)
Ház: Cooler Master N300 NSE-300-KKN1
Táp: FSP 400W HEXA+
Merevlemez: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
SSD: Samsung 850 EVO 500GB
Videókártya: ROG-STRIX-GTX1050TI-4G-GAMING
Alaplap: Asrock B85M PRO4
Memória: 2x 4GB Kingston DDR3 1600MHz HyperX Fury KHX1600C10D3
forgatókönyv 1: egy erősebb processzor a fenti alaplaphoz (Intel Core i5-4440 helyett); 16GB-ra növelt ram + csendes hűtés processzorra és házba
forgatókönyv 2: új alaplap, processzor, 16GB ram + csendes hűtés processzorra és házba
4. Mennyi a kereted rá?
~100 HUF (de ha ezzel nagyon mellé lőttem bármelyik irányba, nyugodtad világosítsatok fel)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
videokártya marad, egyébként egy Dell P2417H-t hajt 1920x1080-ban (60Hz)
Nem vagyok márkafetisiszta ebben a tekintetben. Tisztességgel tegye a dolgát. A ventillátor zúgás kezd zavaró lenni, ebből a zajszintből szeretnék lejjebb adni.Köszönöm előre is!
-
PistiSan
addikt
válasz palfitom #165835 üzenetére
Az IGP hiányára nem figyeltem!
Tudom, hogy ez játékra minumum, de nem is kell több, a kezdő postban egy 160k-s laptopot linkeltem, annak a tudását az árához képest kevésnek éreztem, de ahogy nézem monitorostól ez kb 200 lesz, annyit meg valószínűleg nem szánnak a dologra. Hardver fronon az általad linkelt konfig sokkal jobban tűnik, mint a laptop, bár megnézem 200 ért mit adnak.
Nem én döntök, csak a véleményem kérték ki, köszönöm a rám fordított idődet, hálás vagyok. -
fsgl
csendes tag
Sziasztok!
A következő configot raktam össze: A kérdésem hogy i5-10400 helyett megéri az i5-11400 a felárat?
Be quiet! BG034 Pure Base 500 számítógépház
Intel Core i5-10400 BX8070110400 processzor
ASUS TUF GAMING B460M-PLUS alaplap
Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2A2666C16 Fekete 2x8GB 2666MHz memória
Be quiet! Pure Rock Slim 2 processzorhűtő (BK030)
Be quiet! Pure Power 11 BN297 500W CM tápegység
Kingston KC2500 500GB m.2 SSD -
veterán
Jó lenne tudni milyen videókártyával, milyen felbontáson és mire akarod használni.
Ha FullHD 60Hz játék egy használt 1060-nal akkor természetesen jó így.
Ha 144-240Hz-en nagy FPS a cél valami erős, legalább 1080Ti/2070/3060 kártyával akkor mehetne inkább a 11400.
Amit mindenképp változtas meg az elképzeléseden, hogy az alaplap legyen B560-as, a RAM pedig legalább 3200 de még inkább 3600MHz-es, ez játékoknál sokat számít. B460 lapban csak 2666MHz-et kezel a B460, míg a B560 bármeddig.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Amilo02
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy mennyire állja meg a helyét az alábbi masina manapság.
Mindennapi használatra gyors legyen.
Videóvágást és társait nem csinálnék rajta.
Játszanék is vele, 4K-s monitorom van hozzá:
Asus Maximus Hero VIII
I7 6700K (4.7MHz) +vízhűtés
GTX 1080 Xtreme Gaming Waterforce 8G vízhűtéses
DDR4 G.Skill 16GB 3200MHz (3300MHz)
m.2 Samsung 970 EVO Plus 500GB +EK hűtő
SSD Samsung 870 EVO 500GB
NZXT RGB FAN + controller a házon
Chieftec CTG-750C tápegység, 750W 85+
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz goli2hun #165837 üzenetére
goli2hunSzia,
Tulajdonképpen rendben van a konfig.
A Pure Rock-nak bírnia kell az alapon hajtott 11600K-t.
Ha marad a léghűtés, akkor a gépház elejébe kellene további 1 venti (Pure Wings 2 140mm).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Stefi_dzsi #165838 üzenetére
Stefi_dzsiSzia,
Mivel az már egy rég kifutott platform, ezért inkább a cseréjét javaslom.
Lap: pl. Asrock H410M-HVS R2 / Asus Prime H410M-K / Gigabyte H410M H V2 / H410M S2H (v2) / Asus Prime B560M-K / Gigabyte B560M D3H / Asus Prime B560M-A (H410-ekbe erősebb procit nem javaslok, ezért ha lesz a közeljövőben proci-fejlesztés, akkor a B560-akban gondolkodj!)
CPU: i3-10100F / 10105F (4 mag, 8 szál, mint a korábbi i7-ek, erősebb az i7-7700-nál is!)
Hűtő: pl. Deepcool Gammaxx 400S / ID-Cooling SE-224-XT Basic / Jonsbo CR-1000 / Arctic Freezer 34 eSports
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl, pl.
Ha a ház ventijei hangosak (és a BIOS-ban már visszavetted őket), akkor cseréjük javasolt, pl. Arctic F12 PWM PST vagy P12 PWM PST. (ideális a 2+1 felállás)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz phoenix1989 #165839 üzenetére
phoenix1989"ezek közül a 10700kf szimpatikus a 3,8GHZ órajellel" - Az alap-órajel kb. semmit nem jelent az csak az "üresjárati" adat, amikor dolgozik a proci, akkor az all-core turbo számít. Szóval NE foglalkozz az alap-órajellel, nem releváns számodra!
Lap: pl. Gigabyte B560 HD3 / Asus Prime B560-Plus / MSI Z590-A Pro
CPU: i7 11700 / 11700F (bár egy 11400 / 11400F is elég lenne egy jó darabig az adott felhasználásra)
Hűtő: pl. Alpenföhn Brocken ECO Advanced / be quiet! Pure Rock 2 / Scythe Mugen 5 Rev B.
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 3000(+) MHz, pl. Aegis 3200 / Fury 3600 / Fury Renegade 3600Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest