Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Macisajt3

    tag

    Sziasztok!
    Hűséges fegyverhordozó laposom (Hp 4730s: 2450m proci, 8Gb ram, Ati 6490-es vga) felett lassan végérvényesen eljárt az idő (avulás miatt, amúgy még pöpec!) és úgy döntöttem asztali (is) lesz helyette, így én is segítséget kérnék gép választáshoz. :)

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    70% irodai munka: office, Notepad++ (lehet mazoista vagyok, de php/html/css szerkesztéshez ezt szoktam meg), youtube, videó nézés (1080p), chrome sok tabbal (átlag 10-12 oldal)
    25% photoshop/illustrator; ez csak hobbi szinten
    5% játék kizárólag régebbi játékokkal (pl farming simulator, cod4 stb)

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Semmivel. Max SSD lenne átpakolható a laposból (950 Evo), de inkább legyen egy új M.2 benne.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Full gép kell + majd perifériák is (monitor, bill, egér), de nyilván ezeknek más topikban van a helye.
    4. Mennyi a kereted rá?
    Nincs meghatározott keretem, amit ki kell töltenem. Alapvetően olyan gépet szeretnék, ami hosszú évekig kiszolgál (úgy vélem az avulás inkább a gamek tekintetében jelentős, egy photoshop nem fog 3 év múlva se jelentősen többet enni, mint most). Fontos, hogy mindenképpen számlás gép kell.
    Összességében mondjuk br. 550-600ba be szeretnék férni, a gépre így kb 450-500 jut.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    Nincs monitorom, de 22-24" körüli méretben gondolkozom full hd-ban. 4K-t nem tartom szükségesnek magamnak, csak fölöslegesen emelné a költségeket.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    Nincs semmilyen preferenciám gyártó vagy márka iránt. Fontos, hogy minőségi alkatrész legyen. Nem akarok 3ezret spórolni egy alkatrészen ha később befürödhetek vele.

    Memória tekintetében a 8Gb már egyértelműen kevés nekem, az új gépben 16/32 kéne. Prociból a közkedvelt Ryzen 3600x-szel szemezgetek ez elégnek néz ki hosszú távra is. A videókariknál pedig teljesen elvesztettem a fonalat mit kéne :D

    Szóval ti mit ajánlanátok? :)

    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák