Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bifidus57

    tag

    válasz membrandj #107566 üzenetére

    Köszönöm szépen a válaszokat!

    A többszöri kérdezősködésért elnézéseteket kell kérjem, de van magyarázatom rá.

    Kb. 1 éve akartam venni egy korszerű gépet a régi, 10-12 éves helyett és akkor meg is egyeztünk egy i5-4440-es processzoros masinában. Azonban halasztódott a vásárlás, mert váratlanul kaptam egy egészen jó Dell laptopot a munkahelyemtől.

    Az elmúlt év végén megint kezdeményeztem egy asztali gép beszerzését, de akkor már felmerült az új 1151-es széria, de csak mint halvány remény.

    Most, amikor végre megvan a keret, megdöbbenve látom, hogy ami 1 évvel ezelőtt maga volt a csoda, ma már ócskavas.

    Hát ezért ez a nagy bizonytalanság részemről. Jó hír, hogy úgy tűnik, azért nincs olyan nagy gáz, mert lényegében max. csak az alaplapot és a procit kell cserélni a korábbiakhoz képest, illetve a DDR3-as RAM-oz egy DDR4-esre.

    A grafikus kártyánál az zavart meg, hogy videó vágás esetén azt javasoltad, hogy kell a külön kártya. Ezért kérdeztem rá. Azt hiszem, ez a "video vágás", amire utaltál, az más lehet mint amit én csinálok (DVD szerkesztés, filmek konvertálása). Nyilván ott nagyobb snittek ide-oda pakolgatásáról, kivágásáról, beillesztéséről, nézegetéséről lehet szó. Jól gondolom?

    Minden esetre úgy döntöttem, hogy most nem veszek külön kártyát, de veszek egy FSP Raider 550-es tápot, amiben van tartalék, ha mégis meggondolnám magamat.

    Ez OK?

Új hozzászólás Aktív témák