Hirdetés

Aktív témák

  • agemate

    addikt

    válasz Mozaart #10551 üzenetére

    Szia!

    Ha Iponból rendeled a gépet, ott sajna csak dobozos i5-760 van, ami asszem most 46k, de ez egy elég jó ár.

    Alaplapnak pl ASRock H55 Pro-t vennék, 23-24k, illetve olyat, amilyen felszereltségre szükségem van (hány hátsó USB, hány SATA port, hány sima pci sín).

    Jól gondolod, nincs különbség sebességben egy 20-25k-s 1156-os és egy 40k-s 1156-os alaplap között. A drágábbakon mehet a CFX vagy az SLI, esetleg van rajtuk USB3, SATA3, heatpipe a FET-eken, stb-stb. Utóbbi komolyabb tuningnál jön jól.

    A GTX460 1GB kiváló full hd játékra, még DX11-re is (kivéve Metro 2033). Nekem a Gigabyte OC van, nagyon halk (gyakorlatilag hangtalan), hűvös és gyárilag kicsit meg van rángatva, jó kis kártya :)
    2GB-os verzió felesleges, az egy tipikus parasztvakítós kártya. A legtöbb játék nem kajál be 500-700MB-nál több videomemóriát.
    Az 1680x1050-es felbontás játékok szempontjából (meg ugye elavulási szempontból is) jobb, mert a képaránya se olyan széles, mint a Full HD-nek. Full HD-ből inkább 24''-os monitort nézz, 1680x1050-ből 22''-ost.
    Nézd meg élőben, mi különbség van a kettő között képarányban és részletességben is. (MediaMarkt, Tesco, ilyen helyeken).

    Memóriából mindenképp olyat válassz, ami 1.65V vagy ez alatt üzemel, mert különben kárt tehet a processzorban. Ilyen kit pl a Kingston HyperX 1600 XMP.

    A Green HDD lomha dög, adattárolásra való, rendszernek nem, hacsak nem akarod visszaidézni a Pentium 2-es korszakot :DD
    A Samsung F3 1TB HD103SJ kiváló rendszer HDD.

    Nekem ilyen íróm van, gyors, megbízható (soha nem hibázott még), de borzasztóan hangosan olvas, DVD-t nézni pl nem nagyon lehet vele. Ha számít a hangerő és hajlandó vagy a megbízhatóságból lecsípni egy keveset, Samsungot vegyél.

    A táp jó, de csak egy A betű legyen a végén, arra nagyon figyelj.

    A rendszer hűtők számát a ház határozza meg. Általában kettő kell minimum, egy előre (szív) és egy hátra (kifúj). Az AC F12PWM leszabályozva halk.

    Hálózathoz sajnos nincs sok közöm, de háznak ezt ajánlanám: CM Gladiator 16k

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák