-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Szoszo94 #61558 üzenetére
Nem gond csak jó ha tudjuk milyen pontosan az a CPU. Nehogy gumikalapács kelljen a behelyezéshez.
Hát szerintem I5-4590 legyen, és egy kis keretemeléssel egy H97-es deszka. Így a legmodernebb hardverekkel dolgozhatsz. Hajlandó vagy kicsit többet a deszkára szánni? Ha igen mennyit?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Szoszo94 #61561 üzenetére
Alapból mehet bele UEFi frissítés nélkül a Haswell Refresh, és előreláthatólag a Broadwell-t is kezelni fogja (természetesen utóbbi nem 100%).
Hát mivel a kék szín kell az ASRock új lapjai kézenfekvőek lennének.
Pl. ATX méretben az ASRock H97 Pro4, ~23K környékén (a mATX-es variáns 1-2K-val olcsóbb). Sajnos itt még nincs sem Sata express port, sem M.2 foglalat.
Ahhoz mélyebbre kellene nyúlni a zsebbe pl. az MSI H97 GUARD-PRO-n M.2 foglalat már van de ~27K-s árcédulával.
Legolcsóbban M.2 foglalatot az MSI H97M-G43 -al kapnál ami egy mATX méretű deszka. De elég vérszegény kialakítású.
"Ha rábeszélsz valami drágára, te fizeted ki a felét, előre szólok!" Akkor inkább hagyjuk![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Szoszo94 #61563 üzenetére
"SSD nem lesz" Szerintem minél hamarabb lépd meg. Egy 21. századi vasba max. csökönyösségből nem tesznek SSD-t!
(#61565) Szoszo94
A választott üzletben "Garancia: 36 hónap".
Természetesen működik a magasabb órajelű RAM kisebb órajelen (sőt így szűkebb időzítésre, alacsonyabb feszültségre is lehetőséged nyílhat). Mondjuk a magas bordáról lebeszélnélek, inkább alacsony bordás és alacsony feszültségű kit mellet döntenék.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Szoszo94 #61885 üzenetére
En nagyon ritkan veszek hasznalt cuccokat, de a Rampage az hasznalt volt, megbizhato eladotol es garanciaval.
A lap olyan volt mintha uj lett volna....tokeletes allapotban.Meg aki tolem vasarol cuccokat az megkapja 40%-al olcsobban par honap hasznalat utan )
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
jim bcs
nagyúr
válasz Szoszo94 #63288 üzenetére
maradjon is, elég ha csak megnézed az én adatlapom ott a vga-m és nekem sincs K-s procim, volt régen de rájöttem hogy felesleges mivel a mostani sima i5-i7-esek annyira erősek hogy nincs értelme K-s verziót venni, K-s procit SLI/CF rendszer alá éri meg venni kvázi 1 vga alá nincs értelme
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Szoszo94 #63290 üzenetére
(#63290) Szoszo94
sokan sokmindent nem úgy gondolnak meg máshogy de ez van ez egy nyitott topik, a házas topikban pl a CM N200-as kuckót húzzák le holott igencsak jó annyi pénzért mert minden azaz cpu-vga-hdd elég hűvös marad semmi nem fő vagy melegebb mint kellene tehát lenne min vitatkozni, ha plusszt akarsz akkor ehhez csak egy 120-as ssd kell nem k-s proci, ha gondolod maradj még egy kicsit egy páran meg fognak erősíteni hogy igenis elég az ami összeállt nem kell itt oc meg humbuk(#63291) Motaba78
pont az előbb ecseteltem hogy K-s proci alá ez az alap tehát normális erős tápellátás és stabil lap, én azt mondanám vegyél egy sima i7-4770-et vagy i7-4790-et hozzá meg egy jó H-s lapot, hidd el semmiben nem fogsz hiányt szenvedni és még olcsóbban is kijössz úgy hogy a teljesítményből semmit nem vesztesz
Nos mehet a H-s lap? csak azt döntsd el hogy 4770 vagy 4790[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Szoszo94 #63286 üzenetére
Ha úgy megnyugszol, válaszd a legerősebb non-K procit. A 280X jó VGA, de nem a legerősebb.
Ezek a procik bármilyen egy VGA-s rendszer mellé elegendők. Nézz meg bármilyen tesztet, a csúcsgrafikájú játékoknál úgyis VGA limit lesz FHD-n is, nemhogy még nagyobb felbontáson.
Hűtőt se vegyél, ha nem akarsz, első körben, vegyél egy korrekt H-s vagy B-s lapot max. 25-ért, és boldogan élhetsz.
@jim bcs:
Köszi a bizalmat, bluyoo azért szakmailag verhetetlen, de én adom neki az utasításokat. -
pecccccccca
őstag
válasz Szoszo94 #101452 üzenetére
Szia.
Nem akarlak elkeseríteni, de az a húzott matuzsálem i7 nagyon valószínű, hogy jobb teljesítményre képes mint a ryzen 1600.
Az alaplapi vga kimenet jó dolog viszont ahhoz olyan proci is kell. Az 1600-ban nincs igp. Igp-s AMD processzorok a G végződésűek.Én személy szerint arról az i7-ről minimum egy 3600-ra lépnék AMD irányába.
Ha csak a konfig frissítése a cél akkor hajrá. De csodákat ne várj attól a procitól.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
törölt tag
válasz Szoszo94 #101452 üzenetére
40k-ért egy R5 1600 (még akkor is ha nem AF kódú) és 4x8GB ram (még ha nem is 3000-3200/cl16-os) nagyon baráti. Kb. fél ár.
MSI-ből : ATX: B450-A PRO MAX, B450 Tomahawk MAX, mATX: B450M Mortar MAX, B450M PRO-VDH MAX [link] 26-36k-sokból kell választani.
Ami olcsóbb, az "nagyon irodai" kivitel.
Ryzen 1000-2000-3000 sorozatokat szépen eszik az 5000-hez BIOS frissítés kell. Tehát van velük előrelépési lehetőség. G-s APU esetén a Toma és a MORTAR nem kínál VGA D-SUB csatit, de a másik kettő igen.Más gyártók is szóba jöhetnek B450-es csipszettel.
-
DanielLong
senior tag
válasz Szoszo94 #101473 üzenetére
A topikban vannak nálam profibbak, de szerintem az igazán lényeges különbség az MSI javára az az alaplapi USB-C port, az alaplapi 2.5G hálóati adapter és a PCIe 4.0 mind a VGA-nak, mint az M.2 SSD-nek. Tesztek alapján viszont engem a PCIe 4.0 hidegen hagy, a gépházamon nincs USB-C, gigás internetem sincs, úgyhogy én speciel maradtam az Asusnál, bár sokat nyomott a latba az is, hogy az MSI szoftvereit nem szeretem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest