Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Milka 78

    nagyúr

    válasz DroneZ^ #95245 üzenetére

    Minden esetben buksz egy vagy két sata csatit M2 nvme ssd használata (gondolm erre gondoltál) esetén ezt el kell fogadni, évek óta így van mind Intel mind AMD-s oldalon.

    Asus - Az M.2 foglalat a SATA_5/6 csatlakozókkal osztozik a sávszélességen, emiatt a SATA_5/6 csatlakozók nem használhatók akkor, ha van M.2-es eszköz beszerelve.

    ASrock - Az M2_2 és SATA3_3 osztozik a sávokon. Ha bármelyik használatban van, a másik kikapcsol. Ha jól értelmezem az M2_1-es csati nem tilt semmit (gyártó oldalán letölthető manualban bővebben)

    Giga - Katt ide

    Elmondható, hogy minden esetben ha m2 nvme ssd-t használsz akkor marad 4 szabad sata csatid. A Gigánál még bonyolódik, hogy ha m2 sata ssd-t használsz (lásd a képen).

    Én még ide raknám az MSI B450M Pro-VDH Max-ot is, egész jó kis deszka és bios téren is rendben van. Szintén 4 szabad sata marad rajta

    Ezen felül az ASrock B450-Pro4-F és az MSI-n kívül (azokon az alap bios is támogatja a 3600-ast) az összes többi lapot ellenőriztesd, hogy van e rajta "Ryzen 3000 Ready" matrica, ellenkező esetben kérj frissítést, mert a proci el sem indul abban a lapban. Kevés rá az esély, de az ördög nem alszik...
    Olcsóért én az ASrock B450 Pro4-F-et ajánlanám (viszonylag erős vrm, picit fapados bios), köztes megoldásként az MSI B450M Pro-VDH Max-ot (picit gyengébb vrm, biosban viszont okés) ha meg van több a pénz akkor 36-37 körül a Mortar MAX-ot ami minőségi előrelépés mind vrm mind bios téren a többihez képest, ebben már valóban van oc lehetőség (tudom nem fontos) és egy 3900x-el (a többi inkább 3800x) is elbír biztonságosan ami kimeríti a fejleszthetőség fogalmát.
    Hozzáteszem mindegyik lapmegfelel egy "berakom oszt menjen" szerű felhasználásra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák