Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz mikrofon #1693 üzenetére

    "NEM! Nem az xqd a felelős érte!"

    Azért volt tele a bemutató idején a Reddit nyafogással, hogy miért nem tud szerencsétlen Z6 mást is olvasni, mint XQD. A DSLR vázakon (pl: D500) úgy van megoldva, hogy az XQD kártyahely mellett van még egy SD UHS-II hely is. Itt is elfért volna.

    "Nekem volt a d500-hoz szerettem, mert igazán gyors volt, egy jó kártyaolvasóval."

    Benchmarkokban külső kártyaolvasóval egy minőségibb UHS-II SD kártya nagyságrendileg ugyanakkora sebességre képes, mint egy XQD 2.0. Sajnos a kamerán belüli sebesség mérésben már kijön, hogy maguk a gépek azok, amik nem tudnak olyan sebességgel írni, amit a kártya még simán bírna. Az XQD-s vázak viszont tényleg tudják közel azt a sebességet írásban, mint egy minőségi kártyaolvasó. De ebből nekem nem az jön le, hogy az XQD mennyire király, hanem az, hogy az SD kártyát használó gyártók nem teszik oda eléggé magukat. De ha a PC-re másolgatás sebessége a leginkább mérvadó, akkor egy jobb SD UHS-II kártya semmivel nincs lemaradva. Sőt, mivel a kamerák többsége úgysem tud gyorsabban írni, egy átlagosabb UHS-II kártya is megteszi a felhasználók 98%-nak (lásd kicsit lejjebb).

    "Mondjuk drága is ez is igaz, de csak egyszer kell beruházni."

    Sandisk Extreme Pro 64 GB UHS-II (300 MB/s verzió)

    1 db - 41.990 Ft
    3 db - 125.970 Ft

    Sandisk Extreme Pro 64 GB UHS-II (170 MB/s verzió)

    1 db - 10.990 Ft
    3 db - 32.970 Ft

    Sony XQD G-Series 64GB (400 MB/s, de a gyakorlatban 270-300 MB/s)

    1 db - 63.990 Ft
    3 db - 191.970 Ft

    Én a magam részéről maradnék a mezei kis fos 170 MB/s verziós Extreme Pro mellett és nagyon ritka az a felhasználás (főleg egy Z6 szintű váznál), ahol ennél többre szükség van a puszta kényelmen túl (egy rottyig rakott 64 GB-os kártya 4 perc helyett csak 7 perc alatt másolódik fel, na bumm, gép meg úgysem tud gyorsabban írni). Az ár pedig DRÁMAI különbséget mutat, nekem ez nem ilyen "egyszer összeszorítom a seggem" kategória.

Új hozzászólás Aktív témák