- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Apple notebookok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Volt egy MIKROTIK RB2011UiAS-2HnD-IN routerem, amihez vettem egy PoE adaptert. Konkrétan ezt: UBIQUITI POE-24-12W-G
Teljesen jól működött a két eszköz együtt. Nem volt random újraindulás, nem volt semmi hiba.
Később lecseréltem a routert egy MIKROTIK RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN modellre. A PoE adapter maradt a régi. Nagyritkán azt tapasztalom, hogy a router újraindul és a logban csak annyit látok, hogy "router was rebooted without proper shutdown". Amikor elkezdtem jobban felfigyelni a jelenségre, azt tapasztaltam, hogy jellemzően akkor történik ez, amikor nagyobb a terhelés, nagyobb a forgalom a hálózaton. Feltételezem hogy jobban dolgozik a router processzora, így több áramot vesz (venne?) fel.
Megnéztem a Mikrotik oldalán és a régi modellhez azt írják, hogy "Max power consumption: 11 W", míg az újhoz "Max power consumption without attachments: 23 W". Nem tudom, hogy itt pontosan milyen attachmentre gondolnak, de én nem használok semmilyen kiegészítőt a routerhez. Kivettem a dobozból, bekonfiguráltam és használom.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehetséges, hogy a fenti jelenség a random újraindulások forrása?
Ha igen, milyen PoE adaptert lenne célszerű vásárolni? Annyira nem értek hozzájuk. Ezt a kettőt néztem:
UBIQUITI POE-24-24W és UBIQUITI PoE-48-24W
Viszont ötletem sincs, hogy mi a különbség, hogy az egyik 24VDC @1.0A, a másik pedig 48VDC @0.5A.Előre is nagyon köszi a segítséget.
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- iPhone 14 Pro Max 1TB! Karcmentes! Üvegfólia! Apple Számla!
- Macbook Pro 14" - 2024 gyártás, M3 Pro, 36GB/1TERA, 18 ciklus, Apple garancia
- Macbook Pro 14" - 2023, M2 Pro, 16/512GB, 98% akku, garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest