- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
Hogy ti milyen verekedősek vagytok
Bár tegnap nekem is nagy kedvem lett volna leütni pár parasztot (nem a sakktábláról )
Volt köztük 7-es busz sofőrje, aki, miután megálltam a sárgánál, még gyorsított és engem max. fél méterrel elkerülve, még átment a piroson.
De volt sok biciklis is, a "kedvencem" az volt, amelyik a XIII. kerületben tekert át úgy 30-as tempóban az éppcsak zöldre váltó lámpán úgy, hogy kis híján beleszállt a szemben várakozó biciklisekbe...Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #49800 üzenetére
Nálunk az autós jelentené fel a matricázókat önbíráskodásért.
Egyébként azt nem értem, hogy miért állnak a kocsi elé? Keresztben odatolnának 1-2 motort vagy valamit amin nem mernek átmenni a kocsival de a gyalogosok elférnek és máris meg van oldva a probléma. Csak az nem lenne ilyen látványos.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
titán
válasz Szakbarbár #49803 üzenetére
Szerintem az nem megoldás, hogy valakinek a szabálysértését, egyéb más szabálysértésekkel és bűncselekménnyel (a szabad mozgás alkotmányos jog) akarják büntetni magánszemélyek. Azt gondolom amit a videón látni, az a "nevelők" oldaláról súlyosabb büntetőjogi dolgokat von maga után, mint mondjuk ha valaki a járdán kocsikázik.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Nordic Walking. Akarom mondani, a Russian Walking! Bár ez inkább sífutás az aszfalton. A Bömbös szerintem csak pajzsnak ment mögötte, a kamerás sofőr hallhatóan egyetértett ennek a szabadidős tevékenységnek a hasznosságával.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
updog
őstag
Két bogyóka még a nyárról, régi 3-as út. Az elsőnél nem is a helyzet veszélyes, volt még ott hely, hanem az autó minden porcikáján (és koromfelhőjén) látszik hogy mennyire kínlódott, hogy megelőzzön minket (kár hogy nem hallatszik, de gondolom mindenki hallott már ilyen járgányt ), alig 90-100 között vergődő nyomorultakat... a második Mondeo azért már neccesebb helyzet volt, itt nem látszik, de amúgy ő is füstölt rendesen ilyen szürkésebb füsttel, amikor odanyomta. Azt veszem észre hogy erre É-ÉK-en a füst a státusszimbólum.
Ezt meg csak így itt hagyom. Az ilyet nem értem, hogy miért nem bérel inkább a rengeteg pénzéből magának egy saját helyet valahol.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
titán
-
mephi666
nagyúr
a final destination 2-ben volt hasonló jelenet... ott nem élték túl
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
titán
válasz mephi666 #49810 üzenetére
Más források szerint 7 órás műtéten esett át és lettek súlyosabb sérülések: https://www.motor1.com/news/377714/nissan-xterra-impaled-logs-accident/?utm_source=RSS&utm_medium=referral&utm_campaign=RSS-all-
Ezt benézte kajakra szerintem. Más kérdés, hogy elképesztően kilógnak a rönkök, nem tudom ott mik az erre vonatkozó szabályok. Nálunk például a pótkocsit vontató jármű rakománya hátra nem is nyúlhat túl a rakfelületen.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Annyi biztos, hogy az utastér felső felét az ütközés után teljesen elfoglalták a lecsupaszított fatörzsek, a Nissan XTerra terepjáró sofőrje ennek ellenére enyhe sérülésekkel megúszta.
Ejnye Arnie, a követési távolságra jobban oda kéne figyelni!
-
Zolás
addikt
Hümm.
Szóval ha pótkocsit vontatok, és nem nyerges szerelvény, akkor természetesen nem lóghat hátra a cucc, mert összeakad a pótkocsival. A pótkocsi cucca viszont hátranyúlhat, egy piros kendővel kell jelezni, hogy túlnyúlik a cucc. Ezt általában a fényvisszaverő mellénnyel szokták helyettesíteni, jobban látszik. Ez egy speciális felépítmény, aminek nincs platója, így nincs mihez mérni a túlnyúlást. Elméletileg meg van határozva, mekkora rönköt tehet fel, szerintem itt azért ezt elég lazára vették, de nem kizárt, hogy szabályos amit látunk. Ha meg van hozzá engedély, és sárga villogó, akár két métert is kilóghat hátul a cucc.
Jobban megnézve ez az engedélyhez kötöttnek néz ki, amihez kell a sárga villogó. Ha volt engedély és villogó, akkor szabályos volt.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Mr.Csizmás
titán
usankában államonként van szabályozva a "kresz", csak nagyrészt egyforma. lehet ott simán engedélyezett az ilyen szerelvény.
--------------------------
nem teszem új posztba, de ez tűpontos[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
titán
Nálunk a nyitott pótkocsiról legfeljebb két métert lóghat hátra a rakomány, ha az nem több, mint a pótkocsi hosszának a fele. Itt nálunk a linken szereplő szerelvény csak külön útvonalengedéllyel (és kísérettel egész biztosan) közlekedhetne. Az usa erre vonatkozó szabályzását nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Azt írtad nem nyúlhat túl.
Kíséret csak extrém esetben kell. Ehhez a szerelvényhez elég a sárga villogó.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
titán
Azt írtad nem nyúlhat túl.
Nézzük. Először ezt írtam: Nálunk például a pótkocsit vontató jármű rakománya hátra nem is nyúlhat túl a rakfelületen.
Most pedig: a nyitott pótkocsiról legfeljebb két métert lóghat hátra a rakomány
Tehát az első esetben a pótkocsit vontató járműről beszéltem, második esetben pedig a vontatott pótkocsiról, nem volt ellentmondás a kettő között.Kíséret csak extrém esetben kell. Ehhez a szerelvényhez elég a sárga villogó.
Ehhez a részéhez nem értek. A magyar szabályozás szerint ez túlméretes szerelvénynek minősül. Az útvonalengedélyt a közútkezelő adhatja meg rá és ők döntenek arról, hogy sükséges-e kíséret, vagy sem. -
titán
-
mephi666
nagyúr
kecskeméten átadták nem olyan rég az új körforgalmat a torony mellett, ma másodperceken belül 2 idiótával is találkoztam: bementem a belső sávba, mert a 3. kijárat kellett... 1. kijáratnál elémvágott egy p*csa, aki kapott egy dudaszót cserébe... felém se nézett, egyszerűen ment a feje után (pedig egyértelmű volt, hogy azért megyek a belsőben, mert nem az első kijáraton akarok majd kimenni... 2. kijáratnál pedig biciklis jött és simán bejött mellém jobbról a sávba... elfértünk éppen, de kiröhögtem volna, ha átbukfencezik egy demszkycsöcsön... szép ez a turbókörforgalom, de hihetetlen, hogy mennyire fogalmatlanok az emberek: előre ki van táblázva, hogy melyik sáv hova tart, fel van szépen festve, de ha ez sem lenne elég, még akadály is jelzi az útvonalakat... innentől kezdve csak balra kellene figyelni, hogy jön-e arról valaki elsőbbséggel (normál esetben: itt jobbra kell figyelni, ki vág be majd az ember elé, mint a világtalan)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #49820 üzenetére
nekem nincs bajom a turbókkal ...csak annyi, hogy sok birka úgy megy be, mint a világtalan
-
samujózsi
senior tag
Ezt a két kommentet eredetileg ide szántam, csak séta közben nem vettem észre, hogy a bringás topic-ban vagyok:
[link]
[link]
És persze egyik-másik biciklis is... mennek, mintha üres úton közlekednének, nem egy gyalogosokkal és lassan közlekedő biciklisekkel teli, keskeny járdány.
(Jó, a turistákat sem kell félteni, ha hülyének kell lenni, simán elállják az utat és nem akarják észrevenni, hogy a sok biciklis nem hobbiból van ott)Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz Mr.Csizmás #49825 üzenetére
Mostanában egyre inkább kezdek agresszívvé válni, főleg a bicikliutakon felbukkanó idiótákkal szemben. És nem tartom kizártnak, hogy ennek egyszer nem csak verbális, de fizikai megnyilvánulása is lesz.
Kezdek besokallni. Autók közt ezerből egy barom van.
Bicikliúton közlekedő biciklis+rolleres+gyalogos (utóbbiba beleszámítva görkoris, gördeszkás, mechanikus rolleres hülyéket) nagyjából tízből egy. És ezek már nem sima szabálytalankodók, hanem effektív veszélyt jelentők.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz Mr.Csizmás #49828 üzenetére
Ezen ma én is filóztam, hogy némelyik egyszálbélű tán megmozdítani sem tudna egy biciklit, azért száguldozik az e-rolleron, de sajnos látok én olyanokat is, akik saját erőből hajtva mennek mint állat.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
szebe
addikt
válasz samujózsi #49829 üzenetére
Úgy veszem észre, hogy a villanybringások nagyobbik része is inkább az a korosztály, akik gyalog/bringával rettentő lassan haladnának, ezért kaptak az onokáktól egy ilyet.
A probléma csak annyi, hogy ezzel már nem csak magukra veszélyesek, hanem másokra is."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
syberia
veterán
válasz samujózsi #49826 üzenetére
A menettulajdonságaik kiélezettsége miatt nagyon baleset-veszélyesek, egy kerékpárhoz képest kiszámíthatatlan sokszor az iránytartásuk, ha hirtelen kell megállni velük, az szinte biztos bukás.
Kötelezővé tenném a védőfelszerelés viselését, de minimum a sisakét! És szabályozni kéne a maximális sebességüket, járdán közlekedve a kerékpáros sem mehet a szabály szerint 10 km/h sebességnél gyorsabban.Electric scooters and the potential danger to riders and pedestrians l ABC NEWS
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Nem sok e-biciklisből nézem ki, hogy az Előzd meg a Fogaskerekűt! útvonalát végigtekerné normál géppel, egy átlagos e-rolleresnek a Gellért-hegy fele is a torkán akadna, ha önerővel hajtaná magát.
Ez saját "benchmark" volt, máig emlegetem.[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz syberia #49831 üzenetére
Inkább a kötelező biztosítást kéne kötelezővé tenni, minden olyan járműre ami közutakon használható.
Kollégám kocsijába oldalról ment bele egy nyanya (sárvédő, ajtó, tükör) csak egy jobb kéz mulasztása.
"Pár százas ajánlat" lesz a történet. Persze öregasszony nem tud fizetni, max részletre.Szerk: egy elektromos roller, vagy bringa volt
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
samujózsi
senior tag
Újpest, Obi parkoló kijárata.
Állok a járda szélén, balról egy autó, jobbról több.
Mind a parkolóba készülnek.
Bról nénike fordulna kis ívben jobbra, de elenvedi az onnan kijövőt, majd elindul.
Jobbról erősfiú, balra, nagyívben fordulvabevág elé és még dudál is.
Centik hiányoztak a csattanáshozPrimadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
mephi666
nagyúr
válasz samujózsi #49834 üzenetére
tegnap velem is összejött egy hasonló helyzet:
A autó nem volt a képben, én voltam a D, csak jobbra kanyarodtam kis ívben... elvileg C-D-B lenne a helyes sorrend, ahogy a C haladt el, már fordultam, közben meg elindult a B is nagy gázzal mögém jött szerencsére, nem belém, viszont elég közel volt..."Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
maajsz
senior tag
válasz mephi666 #49835 üzenetére
Ilyen kerszeteződés van felénk is, csak megfűszerezve egy zebrával az A jelű alatt. Anno ugyanígy fordultam ki mint te (D helyén jobbra kisívben), engedtem lassan kifelé, A helyén egy gyalog meg rohant kereszbe, B jelű baby driver meg kövérrel jött rám, majd jó satuval megállt egy fél méterre. Most ha nem vagyok ott nem tom időbe észre veszi e a gyalogot vagy megvasalja.
-
mephi666
nagyúr
válasz maajsz #49837 üzenetére
itt volt már eset, hogy egyszerre értem a kereszteződéshez B-vel (szintén én voltam a jobbra kis ívben kanyarodó D), nem jött A+C, annyira szoktam megállni, hogy visszarakom 1-be és már indulok is (nem akarok azon aggódni, hogy valahol el van-e bújva rendőr) ...B hasonlóan tett, csak közben jött mögötte egy gófos hülyegyerek, aki kivágott és szembesávban megelőzte és kanyarodott kis ívben balra, velem párhuzamosan... ő az A helyén jött mellettem (csak másik irányba), néztem, hogy "miaf@szvan?", szemből teherautó... kicsit eldobtam a gázt, hogy könnyebben bejöhessen elém... gyönyörű jelenet volt...
ui: ja ma reggel egy füstös-passatos baromarcút láttam, ami szép jelenség volt... a kipufogó hangterhelés tutira bőven túllépte a megengedettet és eregette a kormot is nagyon... 1+1sáv a városközpont felé: előttem busz, személygépkocsi és a baromarcú... idiótája nem bírt magával: folyamatosan rángatta át félig a szembesávba, padlózta neki, rántotta vissza, fékezett... jöttek szemből szakaszosan... kb 800méteres szakaszon minden áron meg akarta előzni az előtte haladót meg a buszt egyszerre, de fel kellett adnia a megszokott követési 1.5szeresét tartottam inkább mögötte, hogy legyen időm menekülni, ha esetleg elb@ssza
-
syberia
veterán
válasz mephi666 #49838 üzenetére
Van akinek kettővel gondja akad, más addig 15-ig elszámol. Elsőre azt hittem, egy újabb ámokfutó, bár kétségtelenül nem veszélytelen ennyi kocsit leelőzni egyszerre. De ha valóban nem ment 100 km/h fölött a manőver során, nem mondom hogy rossz megoldást választott.
(#49825) Mr.Csizmás: Az Istenhegyi úton rendszeresen repesztettek lefelé gördeszkások, még nyáron éjszakánként. Egy roller szar fékkel(?) a lejtő végére kamikaze módban csapódna bele a Déli pályaudvar oldalába.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz syberia #49839 üzenetére
oké, de ez bubaru volt lakott területen kívül és akkora követési távolság volt a járművek közt végig, hogy 1-2 helyre egy busz is elfért volna kényelmesen a reggeli eset meg lakott területen belül még sötétben úgy, hogy a busz is tartotta az 50es tempót, keresztben meg zebra is volt, ami előtt kinézett a baromarcú...
-
maajsz
senior tag
válasz mephi666 #49838 üzenetére
Nem tudom, olyan érdekes hogy valakit elzavarnak műszakiról egy kicsit rozsdás köszöbbel, ezeke a kojt királyok meg sorra mennek át. Azt mikor belépi előttem, hagyján hogy megfúlok de valami olyan ötödik halmazállapotot okád ki, hogy törölni kell az ablakot is. Nem akarok sztereotípiákkal dobálózni de az ilyenektől szoktam hasonló attrakciókat látni, mint a némely béjemvés delikvenstől.
(#49839) syberia
Elvileg szabályos, bár a dashcam képe annyira nem kirstálytiszta mint amit ő lát élőben, de nekem 20 sec-től egy bukkanónak tűnik az egész és mintha nem lehetne belátni a fehér buszos előtti útszakaszt, de tényleg lehet hogy csak a felvételen tűnik így.[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz maajsz #49841 üzenetére
Az nem ötödik halmazállapot szerintem, hanem az el nem égett nafta.
De tudjuk hogy megy ez idehaza, megfelelő színű papír a forgalmiba, és bármi átmegy.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
mephi666
nagyúr
válasz maajsz #49841 üzenetére
ez egy külön állatfaj: az ilyen 20+ éves német dízel sz@rokkal hangoskodó smoke&charm-os hülyegyerekek... akik a város királyának érzik magukat, ha ők ébresztik reggel a fél lakótelepet ...múltkor láttam videót, hogy pesten rendre kiszedik már az ilyeneket: elviselném kecskeméten is, ha ezeket az autókat lemeszelnék, sőt nyáron hétköznapokon a motorosokat is, akik este 10kor állnak neki széthúzatni a gépeiket autók között tuti lenne csomó, amiről lekerülhetne a rendszám (oké, hogy vizsgán kis pénz elintézhet mindent, de próbálja már meg ezt az első rendőrnél is)
-
maajsz
senior tag
Az ötödik halmazállapot csak sarkított poén lett volna
(#49843) mephi666
Nem tudom manapság ezt ki ellenőrzi, működik e még úgy a kpm ahogy anno.. De a motorosoknál is odatartják már lazán a dB mérőt. Az osztrák határon úgy fordítanak meg mint a huzat ha nincs tompító, hangos stb Egyébként legtöbb műszakis el sem vállaljá már vizsgára ezeket az üres dobokat, de hát otthon kb 2 perc átcserélni a dobot, szóval marad a kedves hatóság feladata.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz philoxenia #49844 üzenetére
bírnám, ha egy lejtős szakasz közepén eldobná a visszatáplálást a rendszer fesz ingadozás vagy puffer miatt
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
syberia
veterán
válasz philoxenia #49844 üzenetére
Feladat: hányszor kéne legurulni az út legtetejéről, ha teljesen lemerült akkumulátort fel akarjuk tölteni 100%-ra? Törzsvendég lenne a 21-es buszon. Mondjuk az ideálisabb, mint alatta feküdni.
(#49847) Mr.Csizmás: Nekem azon az útszakaszon lefelé jövet majdnem a kezemben maradt a Csepel gyártmányú bicajom kormánya. Anyaghibás volt a stucni szára, nem értettem mitől a fura recsegő hang amikor jobban kapaszkodom a kormányba.
[ Szerkesztve ]
-
titán
[A SÍNEKEN ÁLLSZ, OLDALRÓL JÖN A VILLAMOS, DE TÁBLÁD VAN A KIHAJTÁSKOR]
Hát nem is tudom. Én ezt úgy kezelném, ahogy pl a gyalogos átkelőhelyet is, ha utána van pár autónak hely, majd tábla/lámpa, nálunk is van ilyen. Akkor hajtok rá a sínekre, ha át is tudok rajtuk kelni. Hiába nem szabálytalan a síneken ragadni a kreszprofesszor szerint, akkor sem állnék meg semmilyen kötöttpályás jármű útjában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest