Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • syberia

    veterán

    válasz maajsz #49294 üzenetére

    Előzés a KRESZ szerint

    Baleset esetén ki a hibás?

    Az életszerűtlen szabály baleset esetén válik fontossá. Ön előzni kezd egy autót, mely hirtelen balra fordul. A sofőr nem nézett a tükörbe elég alaposan, nem figyelte, hogy a mögötte haladó autó már előzni kezdte. Fordul balra, és durr, csattan az előzést megkezdő autóval. Ki a hibás?

    Nézzünk egy másik gyakori baleseti szituációt! Ön egy lassan haladó kocsisort előz. Megkezdi az előzést, erre egy autó a sor elejéről hirtelen balra fordul. Lehet, hogy jelzett, de Ön nem látta az indexlámpát a mögötte haladó autóktól. Megállni már nem tud, jön az ütközés. Ismét csak itt a kérdés: ki a hibás?

    Természetesen a balra forduló autó a hibás, igaz? Hiszen Ön a mögötte haladó autóban szabályosan kezdett előzni, ő volt az, aki nem jelzett időben, vagy nem figyelt a mögötte megkezdett manőverre.

    Igen ám, de Ön vajon szabályosan kezdett előzni? ÉS itt jön a KRESZ ismeretlen szabálya! Ha a kereszteződés nem volt kitáblázva, akkor Ön is vétett a szabályok ellen. Tiltott helyen előzött, hiszen arra csak akkor lett volna lehetősége, ha a kereszteződést tábla jelzi előre.

    (#49297) patomi : A földút kereszteződésnek számít ebben az esetben? A záróvonal a videón szaggatott festésre vált, ahol lekanyarodik a rendőr.

    [ Szerkesztve ]

    https://howbad.info/

Új hozzászólás Aktív témák