Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz szőröscica #31047 üzenetére

    A magyar brókercégek nem látnak fantáziát a havi kis megtakarítások külföldi tőzsdére engedésében. Van ahol nemcsak drága, de konkrét összeghatár alatt nem is fogadnak megbízást.

    Az ilyenre szokták ajánlani, hogy gyűjts össze egy olyan összeget, ami már költséghatékony, és azt egyben fektesd be. Például a PEMÁP-ba egy ideig ne tegyél új pénzt, hanem spórolj össze annyit, amit már nem irreálisan drága tőzsdére vinni. Aztán ha ez megvan, akkor egy darabig megint PEMÁP, utána meg megint tőzsde...

    Nem tudom, hogy ez jó módszer-e, és nem futsz-e bele abba, hogy a várakozás miatt kimaradsz az árfolyam-emelkedésből, de ez van. Vagy az, hogy keresel olyan brókert, aki nem kér el minimum díjat a tranzakciókért, de ilyet talán csak külföldön találsz, de ott meg esetleg van inaktivitási díj, ha nem termelsz elég jutalékot nekik a kis összegű tranzakciókkal... Viszont még ez sem lesz jó nagy cég részvényeihez. Az Amazon részvénye például most 2000 dollár körül mozog, ettől kisebb összeget nem tudsz bele tenni, legfeljebb úgy, hogy keresel ETF-et, amiben az Amazon felül van súlyozva a többi komponenshez képest (vagy kivársz, hátha meglépik a részvénydarabolást, mint pár éve az Apple, hogy legyen olcsó részvény).

Új hozzászólás Aktív témák