- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Apple notebookok
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
válasz Paxker315 #100881 üzenetére
Kiváló írás, egyetlen (szerintem azért nem elhanyagolható) dolgot tudnék max hozzátenni: a győzteseket és a veszteseket mindig a történelem szabja ki, ha bekövetkezik valami olyan kataklizma, ami a vagyonokat jelentős mértékben erodálja, akkor utólag a habzsidőzsi életmód azért erősen átértékelődhet...
Márpedig annyira nem nehéz ilyet kitalálni, szomszédunkban jelenleg is történik egy ilyen esemény, de igazából az elmúlt lassan 2 év inflációja idehaza (+forintromlás azoknak, akik ugráltak a vagyonukkal) is ilyen volt. Aki túltolta a hangyalétet és csak gyűjtögetett elmúlt évtizedben (főleg magyar államkötvényekbe), az gyakorlatilag a jövedelme nagy részét a nagy kerek semmire verte el. Utazgatásból legalább szép emlék meg esetleg sztorialap lett, aki meg jól eladósodott és úgy ugrott fejest ingatlanba egyenesen jól is járt.
Nincs általánosan helyes viselkedésmód, mindig a körülmények határozzák meg, mi éri meg igazán (sokszor mint írtam csak utólag derül ki ráadásul).
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz Paxker315 #100881 üzenetére
Abszolut egyetértek minden sorával, én is így gondolom.
Kontrasztként felhozom, a minap láttam polgar net youtube csatornán (tudom miért nézek ilyeneket ) egy "riportot" egy Dominikán élő magyar vállalkozóval, és nem is maga a riport alany hanem ebben előjön témaként a kontraszt hogy pl. milyen a Dominikai életfelfogás, de egyébként egész Dél-Amerikára, sőt Délkelet Ázsiára is ráhuzható én arra fele utaztam többet arról tudok nyilatkozni.
Érdemes megnézni, meghallgatni ezt a videot csak emiatt. Ez tényleg igy van ahogy ott elhangzik. Persze ebben az is vastagon benne van hogy egész évben 30 fok, süt a nap és nem kell agodni a télen a fűtés miatt, stb.
Az hogy eleve nem is akarnak többet dolgozni, mint ami elég a napi megélhetéshez, 1-2 napra gondokodnak előre amennyi elég a családnak, holnap ujra dolgoznak valamennyit árulnak gyümölcsöt pl. ez mindig adott. Ha véletlenul nagyobb pénz üti a markukat akkor pár hétig nem dolgoznak felélik
Ja és közben boldogok, nem aggódnak. Persze ez lehet az állandó napsütésnek is köszönhető, hangulatilag. Igaz facebookot sem pörgetik és nem hasonlítgatják magukat, nem is érdekli őket hogy ki mire vitte az ismerettségi köreikből nincs ilyen nyomás rajtuk.Nagyon érdekes, ha érdekel valakit ide linkelem:
https://www.youtube.com/watch?v=_W0eE9_0PDoSzemélyesen is megtapasztaltam ezt, nagyon sok helyen. Fel tud tölteni mikor egy egy hónapra eltudok szakadni innen Europából, és látom a világ másik részén hogy élnek az emberek, hogy viszonyulnak egymáshoz, és mennyire nem stresszelnek. Mi itt ehhez képest hogyan vagyunk bezárva akár saját magunk által is a kis mókuskerekeinkbe, és azt gondoljuk hogy erről szól az élet amit mi itt élünk.
bocs az OFF-ért
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Asszociációs játék. :)
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Külpolitika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gray Zone Warfare
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest