-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mvkly
senior tag
[36 év] gyártói már jónak mondható?
25-35e közt nézelődök, 2600x, rx570, 2xSSD+1xHDD. Zen3 és egy jóval erősebb VGA lesz 1-2 éven belül.
Corsair TX550M, RMx 550 és a Whisper Gold tápok az igen ajánlottak, ahogy láttam. Szinte mindegy melyik vagy az RMx van annyival jobb, hogy megérje a +5-10 ezret?
Tom's Hardware alapján az [SF Leadex] nem a legjobb azért a pénzért, a [Whispernek] pedig a ventijében bizonytalanok kicsit.
Az RMx-ben a félpasszív mód nagyon vonzónak tűnik, [270] wattig meg se szólal.[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz Piftuka #130205 üzenetére
Láttam a világító aljzatokat, ötletes, a ház szerencsére fém oldallapos.
A Riotoro még kapható, a 650W viszont nem kontraproduktív egy kisebb teljesítményű rendszerhez? Vagy ezek az új tápok már gond nélkül kezelik a kevés áramfelvételt?
Kicsit el vagyok veszve most a tápok közt, mindről jókat írtok/írnak.
A legegyszerűbb talán, ha a csendességet veszem alapul a vásárlásnál (kb. értékek, ilyen-olyan tesztek):
Leadex félpasszív 75W-ig, aztán berúgja az ajtótWhisper folyton pörög, de 50%-ig szinte csak alig
Ezekből megéri kiindulni? Mert különben úgy fest, 30e körül mindegy, hogy a 4-5 ajánlott közül melyiket választom.
-
mvkly
senior tag
válasz syberia #130211 üzenetére
Akkor a Leadex-ben a capxon nem mérvadó, a linkelt teszt is meggyőző. Kottára ennyibe kerül a Whisper is, egy picivel alattuk a TX550M, a 3 közül nálad a Leadex lenne a befutó?
Különben a félpasszív módban nem hátrány, ha a venti gyakorlatilag a táp élettartamának szinte töredékében működik csak? Nem öregszik el hamarabb? Piftuka is említette ezt és lehet benne vmi. Meg nem vagyok egy nagy gamer, hogy 200+Watton pörögjön a pc folyamatosan, sőt.Piftuka:
Neked is köszönöm a segítséget! Az az FD táp egy kicsit drágább, mint szeretném.
Nem is az overkill miatt vagyok erre kíváncsi, mint laikus gondolom, egy túlméretezett táp, ha épphogy röfög valamit, az inkább árt neki, semmint pihentetné. Azt a 70-80%-ot idle-n nehezebben szenvedi ki, mintha csúcsra lenne járatva. -
mvkly
senior tag
válasz Piftuka #130253 üzenetére
"A Corsair RM550x is ideális volna számodra ..."
Ne is mondd. Már kosárban volt a Leadex, mikor elkezdtem agyalni az RMx-en. 6 lepedővel kerülne többe, ezen a szinten az már nem olyan sok. [link] 10 év gari, a boltról is elég jók a vélemények, közel van, ha bármit intézni kell. Meg csak itt és az RBX-ben kapható jelenleg.Nyilván egy 20ezres táp is kiszolgálna, de semmin se spóroltam, észszerű határokon belül. Úgyhogy most nem tudom még, mi lesz. Asszem elkezdtem hajlani a Corsair felé. 30e vs. 36e már tényleg mindegy.
A 6+2-es VGA táp kábel a tendenciákat figyelve elég lehet? VGA-t mindig a középkategóriából választok, annál többet nem használnék ki.
-
mvkly
senior tag
válasz syberia #130268 üzenetére
Hátööö, a kisördög még dolgozik. Mindennel együtt 5 lepedővel lenne több az RMx 550, vonjuk is ki a képletből a különbözetet. Gondolkodom abban a Corsair-ben, itt is top ajánlott az ársávjában. Jobbnak tűnik 1-2 teszt alapján, szerinted is komolyabb minőség, mint az SF?
-
mvkly
senior tag
válasz syberia #130273 üzenetére
Maradok a Leadex-nél. Azt hittem, nagyobb a minőségbeli különbség a Corsair javára, bár az igaz, akkor az ára se csak egy kicsit lenne magasabb.
Hálás vagyok, hogy az elmúlt pár napban mindent részletesen elmagyaráztál, kellemes csalódás volt pár topicot figyelembe véve.
Azt végképp nem gondoltam, hogy pont a tápon fogok ennyit rugózni. Talán mert már csak ez kell, hogy teljes legyen az új pc. Az első tapasztalatokat majd megosztom. -
mvkly
senior tag
válasz syberia #130313 üzenetére
Imádkoztam, hogy nem legyen gond az SF-el, mert szépen bekábelezett gépből kicsit izzadós volt kibontani a régi tápot, nem szívesen tettem volna vissza ideiglenesen sem. A venije már attól zörgött, hogy letettem az asztalra, ez azért egy kis csalódás a Raider-ben (2014-es vétel).
De persze nincs probléma és természetesen ECO-n megy a Leadex. Ha egy pc-ben a 400-on pörgő Silent Wings 3 a leghangosabb, akkor egy igen csendes gépről beszélhetünk -
-
mvkly
senior tag
Sziasztok!
Év elején raktam össze gépet egy SF Leadex Gold 550W-tal. Most visszaolvasgatva ez nem jelent majd gondot egy 5700XT/2700Su szintű kártyának, jól gondolom? Akkor sem, ha nem feszelem alul őket?
-
mvkly
senior tag
-
mvkly
senior tag
Sziasztok,
Napokban új táp után néztem, a BQ Dark Power 13-al kapcsolatban találkoztam nem kevés helyen a ventit érintő panasszal. Árukeresőn is fent van már egy összeszedett vélemény.
Külföldi fórumokon pár vevőnek a cseretermék is hasonlóan zajos.
Állítólag a 12-es szériával is voltak gondok, a Pro verzióban lett csak javítva a venti vezérlő (Hall Effect IC ?).Csak azért írtam ezt be ide, mert az rm850/1000x mellett a BQ lett volna az egyik favoritom. De ezek után mit gondoljon az egyszeri?
-
mvkly
senior tag
válasz Rowon #148708 üzenetére
Ez ugyan a 21-es, de egy leheletnyivel gyengébb hatásfokon, pár kábelcserén és az új ventin kívül nem látok más különbséget. Ami hangosabb, ha pörög, de talán tartósabb is.
Elvileg 500w-os terhelésnél indul a venti, ezzel hangját nem fogom hallani. Viszont a 3.3+5v-os sínen már 100wattnál felpörög. Azt hittem, ezeket csak a kis fogyasztású perifériák használják a modernebb tápokban. -
mvkly
senior tag
válasz Rowon #148725 üzenetére
Nem nálam, csak a teszteken mutatták ki. Úgy olvastam, régebben a VGA megosztva használta a 12-es mellett néha a másik két sínt is, de mára ez megszűnt(?). Ezért volt furcsa, hogy friss méréseken is fogyasztott 3.3+5v-on ennyit. Vagy csak a teszt miatt terheltek minden ágat fullon és ez mindennapos használatkor nem jellemző eset?
De végül is mindegy, ma hozzák, este lehet operálni. -
mvkly
senior tag
Ebben nyilván rhino666 friss tapasztalata a mérvadó, meg persze a ház se mindegy. De egy átlagos házban nem tudom, hogy lehetne ennél könnyebben hozzáférhető egy táp:
Aztán hogy 100 emberből hánynak kell hozzányúlnia az évek alatt, megint más tészta. De szerintem tök ötletes megoldás (ha a Corsair az első egyáltalán ebben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest