- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz babazs #24050 üzenetére
egy olyan gépbe elég lenne 1 350es is / fsp,gigabyte,corsair / ha nem tervezel kisebb erőművet a gépedbe
még ha jól tudom a nexus,zalman tápok amik nem hangosakVentis tápok halksági rangsora (adott kategórián belül a sorrend ABC-szerinti)
1) Enermax PRO82+ és MODU82+ sorozat
2) Gigabyte Odin PRO/GT, Corsair HX 520/620, Corsair VX 450, Seasonic M12, Seasonic S12 sorozat, Zalman 360/460B-APS.
3) FSP GreenPower, FSP BlueStormII.
4) Enermax Liberty 400, FSP PNF.
5) Chieftec GPS.nagy különbség nincs a legtöbb táp csatija ketté szedhető, kompatibilis a 20 meg a 24 pinessel is /kivéve giga +500ért tudsz venni átalakítót hozzá/
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
babazs
tag
válasz Speeedfire #24051 üzenetére
köszi a választ!
3-4hónap múlva tervezem az új gép vásárlását csak már ezt a hangot nem bírom tovább.
Az első 3 kategóriában van olan táp ami 7-9 ezer körül van és 400W-os?
A különbség nagynak mondhato a 3-4 hely között?
A háztol is függ a hangosság, abból milyet érdemes venni?
Akkor az a7n8x(5éves) alaplapom ugyanolyan táp csatit használ, mint pl az uj p5q?
[ Szerkesztve ]
-
babazs
tag
válasz Speeedfire #24051 üzenetére
hi!
megnéztem a mostani(a7n8x) és a jövőbeli(p5q) tápcsatiját a képen.
http://hu.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=13&l3=57&l4=0&model=218&modelmenu=1
http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=2164&l1=3&l2=11&l3=709&l4=0megnéztem más ujabb alapalpot és azoknak is 12 bemenetes a táp része.
az a7n8xnek 10 a p5q-nak 12 bemenetes a csatija, ez hogy lehet?
akkor mégsem jó az én lapomhoz?[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz babazs #24052 üzenetére
nos ha későbbre is akarod a tápot akkor itt sokan a gigabyte superb 460-at ajánlják 9000 HUF környékén ami a mai konfigokat bőven elviszi még tuninggal is
a giga táp belseje fsp greenpower /14 ezer körül /belsővel rendelkezik ami elég jónak mondható 80+os hatásfokával ez 1 kicsivel jobb mint 1 350-400 pnf és 1 kicsivel gyengébb mint 1 corsair vx450 ami viszont 17 ezer körül van amit nem mindenki engedhet meg magának
szerény véleményem szerint vagy 400 pnf /5 ezer körül/ vagy giga superb /9 ezer körül/
esetleg corsair cx 400 /11 körül/Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
babazs
tag
válasz Speeedfire #24054 üzenetére
köszi márcsak arra keresek választ hogy miért eltérő a régi lapomnak a tápcsatija mint az ujaké.
-
Speeedfire
félisten
válasz babazs #24055 üzenetére
gondolom h nagyobb legyen az áramellátás vagy nemtom
ezt a mérnökök jobban tudják20 meg 24 pinesek
24 pines az összes új
de mint írtam lehet venni összekötő kábelt ~500 ft-ért vagy ha olyan tápot veszel akkor szétlehet szednisry a képek miatt telóval vannak
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
stage69
csendes tag
válasz babazs #24055 üzenetére
Hello!
Lehet, hogy nem az én válaszomra vártál, de ha jól értem, azt kérded, hogy 20 vagy 24 pines tápcsati között van-e különbség.
Haverom gigabyte lapkát, ami 24pines, egy 350es FSP-vel hajtotta, rádugva a sima 20pines csatit(simán rámegy). Kb fél év után szóltam neki, hogy az FSP az 24 pines, csak mellé kell illeszteni a másik 4et. Ugyanúgy ment.
Szóval ha engem kérdezel, mindegy, hogy 20 vagy 24 pin a tápcsati. De asszem lehet átalakítót is venni.
Ui: jó, lehet, hogy ad vmi más plusz feszt, hogy stabilabb legyen a lap, erről nem tudok, semmit...
><(((°>......><(((°>......<°)))><......<°)))><
-
stage69
csendes tag
No, de még komolyan keresem a választ, hogy a fehér és fekete molex között lehet-e különbség egy tápon, vagy tényleg csak vizuálisan mutatja a két külön 12v-os ágat? De ha így van,az egyiken miért csak egy molex van,és az miért fekete?
-
stage69
csendes tag
válasz Speeedfire #24059 üzenetére
na, a lányeg, hogy a feketébe a c-sárga drót helyett egy narancssárga van. akkor az lehet, hogy nem jó? Ha narancs, akkor az milyen fesz-t ad le? Nem lehet, hogy a két ág miatt más színkód?
Hülye vagyok ehhez,segítsetek!
-
Chalez
őstag
Coolermaster Real Power M620 620W Modular
Erről a tápról mi a véleményetek? E8500 tuning+9800GX2 tuning még beleférhet?
esetleg még egy Quad? -
stage69
csendes tag
válasz shteer #24064 üzenetére
Sima Seasonic SS-400HS
Ott vannak a képek. Nem olyan érdekes ez, sztem széthúzom, aztán csak rájövök vhogy.
Amúgy meg ha a narancssárga 3V, akkor nem problémázok sokat, kerítek 3V-os ventillátorokatNa jó, vicc volt!
De ha az 3V, akkor nem láttam még ilyet Csúnya Seasonic, dobom is kifele...
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Elolvastam az első hozzászólást, de vmit nem értek:
"A kvázi-szinusz kimenetű szünetmentesek nem működnek együtt az aktív PFC-s Delta belsős tápokkal (pl Chieftec GPS), ezt számos fórumos hsz és az APC válasza is bizonyítja, ezért ha valakinek olcsóbb szünetmentes tápja van, kerülje ezt a típust, mivel nagyon valószínű az inkompatibilitás. Többi aktív PFC-s tápnál valószínű a rendeltetésszerű együttműködés, de nem 100%-os. Aktív PFC-s táphoz szinuszos kimenő jelet támogató UPS az egyetlen teljes mértékben ajánlható párosítás."
Igazából nem tudom mit kezdjek ezzel...
Valaki elmagyarázná?
Mert nem akarok szünetmentesre beruházni, simán konnektorból megy a gépem, egy hosszabbítóval.
Számomra nagyjából az jön le, hogy a Chieftec nem működik anélkül. Vagy mi van?
Nem értem...3.Aragorn
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
van egy problémám és nemtudom mivel lehet a gond.
c'n'q-t használtam és a gép egy idő után,ha nem nyulok hozzá magátol kikapcsol...se kép se hang...nincs kijelentkezés és beállítások mentése csak hipp hopp leáll.mintha áramszünet lenne,képernyő készenlétibe vált.
xp van a gépen.
lehet a táp csinálja?
és most jelentkezett egy ujabb probléma is.eltúntek az energiagazdálkodási profilok.
kétlem,h a táp lenne,de azért megkérdezem.
esetleg ötlet,h mi csinálhatja?Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Traxx
őstag
válasz 3.Aragorn #24072 üzenetére
A szünetmentes tápokból volna olyan, ami a táp (egyben a géped felé) valódi szinuszhullámú áramot továbbít. Ezek a drágább típusok, újonnan olyan 60K környékén kapsz tudtommal, használtan nyilván olcsóbb. Ezek mindenféle táphoz jók.
A másik típus a kvázisziszuszosak, arról itt olvashatsz részletesebben.
Ezek az olcsóbbik fajta szünetmentesek, na és ezt a fajtát nem szereti a Chieftec. És ide illik az 1. hsz-ból vett idézet: "A többi aktív PFC-s tápnál valószínű a rendeltetésszerű együttműködés, de nem 100%-os. Aktív PFC-s táphoz szinuszos kimenő jelet támogató UPS az egyetlen teljes mértékben ajánlható párosítás."
Magyarán: ha Chifi tápod van, és ilyen kváziszinuszos szünetmentest használsz, meggajdul a táp, és lekapcsol. Ha Chieftec-ed van, és mindenképpen szünetmentest akarsz venni, 2 választásod van:
1: valódi szinuszost veszel (mivel az előbbiek miatt csak azzal fog menni, legalábbis Delta belsejű Chieftec esetében, mert nem csak olyan van, lásd 1. hsz.)
2: ha már van kváziszinuszos szünetmentesed, és Chieftec tápod, valamint nem akarsz másikat venni (vagyis valódi szinuszosra beruházni sok pénzért), akkor a Chieftec-et cseréled le olyanra, ami megeszi az UPS által kiköpött áramot.Tehát rosszul gondolod, a Chieftec-hez (és más táphoz) sem kell feltétlenül szünetmentest venni
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
MiB
tag
Sziasztok!
Egy régi konfighoz(1 ghz celka, vmi agp-s vid kari, 2 cd, 1 vinyo) tápot szeretnék venni és 1 FSP ATX 300PNF néztem ki. Most több kérdés is felmerült bennem. Elég e ez a táp hozzá?
Kell e vmi átalakító a alaplap áramellátása miatt, mivel a régebbiekben 20 pines csatlakozók vannak a mostaniak meg 24, szal rá lehet e dugni a régebbi csatlakozóra az újabbakat is vagy vmi átalakító kell? Köszi előre is! -
Traxx
őstag
Kérdés még továbbá az is, hogy milyen alaplaphoz lesz a cucc - mert ha az alaplap igényli a mostani tápokon már nem megtalálható -5V-os ágat, eléggé beszűkülnek a választási lehetőségek
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
2 külön dologról beszélünk. Van a tápon lévő csati, ez 24-es, 20-as, eddig jó. Nade. Ebben van egy vezeték, ami az újabb tápokon hiányzik, és ez volna az az ominózus -5V. Régi alaplapokhoz ez is szükséges, az újabbakhoz nem, ezért kérdeztem a laptípust.
Ha meg a tápon 24 tűs van, az alaplapon 20, akkor no problem, úgy is rá lehet dugni. A tápon lévő 4 tű, aminek nem jut hely, meg elvan vígan magában. Tehát nem szükséges az átalakító.
[ Szerkesztve ]
-
luw2win
őstag
Mi van a tápárakkal?
Corsair HX520 még 2 hete kb 22k-ért elvihető volt, most meg amikor rászánom magam mindenhol az utolsó kis boltba 27k alatt meg se lehet venni egészen 36k-ig..“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
stevewonder
aktív tag
válasz luw2win #24081 üzenetére
Én ugyanebben a cipőben járok...Most elkezdtem gondolkodni az fsp everest szériájában. Valamivel olcsóbb, mint a corsair. Van valakinek tapasztalata velük? 400-as vagy 500as érdekelne igazán. Főként a hangjára lennék kíváncsi, mert az 520hx a hangja miatt is tetszik(azaz a nem létező hangja miatt).
-
Traxx
őstag
válasz stevewonder #24082 üzenetére
"Szomorú hír, hogy kezdjük elveszíteni bizalmunkat egyik kedvenc tápgyártónkban. Az FSP nem csak egy matricázó márkanév, hanem tervezéssel és fejlesztéssel is foglalkoznak. Sajnálatos, hogy éppen a drága, felsőkategóriás Epsilon és Everest modelleknél hiányzik az a fajta minőség és igényesség, ami miatt szerettük az FSP-t."
És máshol se nagyon dicsérik ezt a tápcsaládot...
-
stevewonder
aktív tag
Félre ne érts. Nekem semmi gondom az FSP-vel. A számomra fontos tényező az a zajszint(hálószobában picit zavaró, ha hangos, a nappaliban nem érdekel) és a gari. Ebben valószínűsíthető, hogy a corsair a jobb( a gari egyértelmű, az fsp táp zajszintje után nyomozok jelenleg).
Teljesítményben, megbízhatóságban szerintem egy szinten vannak. Az 5 év gari pedig nagyon megnyugtató, mert sztem egy 500-as táp 1-2 évnél tovább lesz használatban és ugyanazért az árért egyértelmű(+10%), hogy inkább azt választják. -
Traxx
őstag
válasz stevewonder #24084 üzenetére
Épp azért írtam az előző hsz-t, hogy gondold meg az FSP-t Nem a legjobban sikerült széria a PH-s link alapján. Ha qssolós táp kell, akkor Corsair, vagy Enermax pro / modu82+.
-
stevewonder
aktív tag
Én az FSP everest modularban 400v500-ban gondolkodom nem az epsilonban.
Egyébként fontos a csend. Most egy corsair vx450 van, de "pici" a ház és nem tudom hova tenni azt a rengeteg kábelt ami rajta van. A hangjával abszolút nincsen semmi gond, visznot ennél hangosabbat, így hogy már megszokta a fülem nem szívesen vennék. Ahogy ismerem magam csak szídnám és 1 hét után menne fel a hírdetés az apróba. -
stevewonder
aktív tag
Na végül csak megtaláltam. 85% hatásfok, MTBF 100000 óra és 21dBA zaj. Lehetne halkabb is....
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz stevewonder #24088 üzenetére
Külföldi webshopban már felbukkant a VX450 moduláris tesója Kiindulva abból, hogy a CX400 is cseh oldalakon tűnt fel először, és vagy 3 hét múlva lett idehaza is elérhető, remélhetőleg a HX450-re sem kell már sokat várni. Az ára, ha minden igaz, kb. félúton lesz a VX450 és a HX520 között...tehát olyan 21K körülre tippelek.
Alternatíva: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Kavinton75
senior tag
Hello, Hello,
Kérdésem a következő.
Van egy Fujitsu-Siemens Scaleo P házam benne egy (cimke szerint) max 340W-os táp.
A régi gép szétlett szedve és az konfigom ez:
GA-MA78GM-S2H
AMD X2 4450e
ATi Radeon Saphire HD4850
2GB 800mhz Kingmax
NEC DVD-RW
160 GB IDE HDD
500 GB SATA HDD
1db 8 cm-es és 1db 12 cm-es ventillátorCOD5 közben a táp (aminek hátul van egy 8cm-es ventillátora) nagy effekteknél bekapcsol (hangosan pörög), majd miután lehüllt, csedben van.
A gépem még egyszer sem fagyott, le csak félek, hogy kifekszik a táp, meg a gép.Cseréljem le? Ha igen milyet vegyek?
Van egy csere lehetőségem is a bátyámmal, neki egy 400W-os Eurocase-e van, 12cm-es ventivel és PFC-vel ellátott tápja van. Igaz azon nincs PCI-E csatlakozó, mig az enyémen van.De itt a PH-n is árulnak egy párat:
1. http://hardverapro.hu/apro/aero_cool_550w_tap_elado_csere/hsz_1-50.html
2. http://hardverapro.hu/apro/atlas_400w_2ev_garival_teljesen_uj_nem_volt_haszalva/hsz_1-50.html
3. http://hardverapro.hu/apro/350w-os_tapegyseg/hsz_1-50.html
4. http://hardverapro.hu/apro/chieftec_gps-400aa-101_a_tipusu_tapegyseg_elado/hsz_1-50.htmlDe ha van valakinek van eladó (és szerintetek muszáj cserélnem), akkor nekem az is jó, persze, ha nem millás tétel
Előre is köszönök bármilyen épitő ötletet.
Attila
[ Szerkesztve ]
További termékeim: http://hardverapro.hu/tag/kavinton75 // Keep swimming...Keep swimming
-
3.Aragorn
addikt
Megkérdezhetem, hogy mit jelent, ha egy táp moduláris?
-
3.Aragorn
addikt
válasz Kavinton75 #24092 üzenetére
Az előfordulhat, hogy a tápodat közel maximálisan kihasználod. Mindenesetre nem írtad a táp márkáját, vagy csak figyelmetlen vagyok. Mert ha jóféle, akkor nem biztos, hogy le kell cserélni...
/Ha valaki, a témában járatosabb kijavítana, ám tegye meg, nem haragszom meg.../ -
3.Aragorn
addikt
válasz elfelejtette #24095 üzenetére
Ahha
-
jani00
tag
Üdv
srácok én egy uj gép vásárlása előtt álok nekem még nagyon régi gépem van 3 éves.. szóval lényeg hogy mostanában nem vagyok otthon a témában abban kellene 1 kis segítség ,hogy milyen tápot is tegyek bele ebbe a configba amin 100%hogy nem lesz tuning:Gigabyte GA-EP45T-DS3R alaplap
Samsung 500GB Serial-ATA II winchester, NCQ (16MB cache)
2x Kingmax 1GB DDR3 RAM 1600MHz
Intel Core 2 Duo E7300 (2.67GHz / 3MB / 1066MHz) (s775) BOX
Sapphire Radeon HD4670 512MB PCIekérdésem szerintetek milyen tápot vegyek árban úgy 15.000 alatt kellene lenni és jó lenne ha halk stabil és annál is megbízhatóbb lenne mert egy 3-4 éven belül biztos nem cserélek és napi 8-10 órát megy persze ebböl sok a letöltés is azaz majdnem alapjárat
érdekes a (vga) honlapján olvastama rendszerkövetelményeknél)
450Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express power connector recommended.akkor eddig 6pin lefoglalva?! +24 pin az alaplap a winchester meg a többi még nem is tudom hogy fog csatlakozni.. az az 1 pioneer dvd még a régi 80 eres kábellal nah szóval teljes a homály pedig elolvastam sok hsz-t itt is de sajna nemjutok semmi érdemlegesre
akkor még valami ennek a rendszernek kell e még +hűtés a házba vagy a ventilátorok kifujják a meleget így is,vagy esetlen vegyek 1 12 centis kis ventit?
Ha esetleg valakinek van ebben az árban jobb ötlete írhat
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." (Petőfi Sándor)
-
elfelejtette
veterán
válasz jani00 #24097 üzenetére
Hy!
Az általad vázolt gép 150W alatt fogyaszt, tehát tökéletes választás hozzá egy Corsair CX400, amit 13k körüli áron tudsz beszerezni. Jó minőségű, és halk.
A 6pines PCI-Express power connector 1db 6 tűs tápcsatlakozót jelent, ami megtalálható a jobb tápokon.
Ezek a cuccok alapvetően kis fogyasztásúak, kevéssé melegednek (főleg torrent alatt, ahol a proci is visszavesz, és a VGA sincs terhelve). A szellőzés a háztól függ, de lehet, hogy megúszod plusz venti nélkül is.
Üdv.
MOD. egyébként lehet, hogy jobban járnál egy 'sima' P45-ös lappal, és bele 2x2GB DDR2 1066-os ramokkal. Hosszútávon elég az is, és egyből 4GB-tal indulsz.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
jani00
tag
válasz elfelejtette #24098 üzenetére
köszönöm
nemtudom a jövő a ddr3 é magyasabb órajel sokkal, lehet hogy nem 4 hanem "csak" 2 giga de az órajel magasabb meg amúgyis bordázott hűtése is van vezeti rendesen a hőt bárki javaslatát szívesen várom kiváncsi vagyok ki milyen tud esetleg még ajánlani max 15 ezerböl
edit:a config pedig arra van hogy ha megtetszik egy játék kijátszom aztán elfelejtem és nem nagyképű haveroknak mutogató gép ,hogy 4 giga ram ,és én vagyok a jani
További ötletek esetleg?"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." (Petőfi Sándor)
-
Csaba_20_
őstag
válasz jani00 #24097 üzenetére
jani00 írta:
érdekes a (vga) honlapján olvastama rendszerkövetelményeknél)
450Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express power connector recommended.Azért írtak 450W-ot, mert biztosítani akarják a hátsójuk arra az esetre is, ha olyan tápot veszel, mire csak ráhazudják, hogy 450W, közbe a fele sem igaz. Illetve másik ok, hogy (bár a mai napig senki nem érzi fontosnak a gyártók részéről, pedig az) a tápnál fontos, hogy milyen terheléselosztás mellett üzemel. Ezt ne úgy képzeld el, hogy neked kell megtervezni, hogy mit, hova csatlakoztatsz! Hanem bizonyos terhelések esetén a táp nem tud működni. Ilyen pl., ha csak a 12V-os ágat terheled nagyon, de a +3.3V és +5V-os ágat szinte egyáltalán nem. Illetve fordítva is igaz. Persze minden gyártó igyekszik minél tágabb működési tartományt lefedni, ami aztán több-kevesebb sikerrel meg is valósul. Illetve egyre inkább abba az irányba tolódik el - értsd ez alatt, hogy az újabb tápoknál jellemzőbb -, hogy olyan terheléseloszlásra gyártják a tápot, miszerint a 12V-on lesz a döntő többsége a fogyasztóknak. Amikor azt javasolják neked, hogy 400W-os Corsair, FSP és bármelyik az első hsz-ben leírt táp elég lesz, akkor bár a laikus szemnek ez ellentmondás, jól teszik. Megmondom őszintén, az említett konfighoz én egy 350W-os FSP-t is el tudnék képzelni. Persze a PCI-E tápcsatlakozó megléte - ha nem oldható meg egyéb átalakítókkal - valószínűleg kiejti az én favoritomat.
Adnék linket a cikkeimre, amiben leírtam a csatlakozótípusokat, de törölték a domain-t. Úgyhogy sorry!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest