- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtcob
senior tag
válasz Petya2900XT #34952 üzenetére
Erősebb hardver és a több RAM miatt S3 lte illetve volt csúcsmodellként szerintem tovább lesz támogatva mint a mega..... illetve Custom Rom ok terén is jobban áll....szóval a sorrend szerintem Note 2,S3 LTE,Mega 6.3
-
Norbi14
senior tag
Nagy kis vélemény a Huawei Ascend Mate készülékről. Aki szereti a nagy telefonokat ezt imádni fogja! Hihetetlen a mérete, féltem is tőle mert nagyon kicsi kezem van, de könnyen tudom használni. A sebessége a telefonnak elképesztő! 1 napja van nálam, de meggyőzött, nem fagy le, mindenre azonnal reagál, a net egy élmény vele. A fényképező piszok gyorsan elkészíti a képeket. LG Optimus Black után igazi megváltás!
-
Petya2900XT
aktív tag
Mod vége sorry ( )
Azt mondogatják,h ne legyek szűk látókörű (ne csak Samut nézzek) esetleg ezek közül melyik lenne még jó választás és miért?
Ebben az árketegóriában jelenleg Xperia Z,One Mini,Lumia 920,Z10,S3 LTE,4S van és ugye drágábban a Note II meg a Mega...
6800K+6870–XboxSX—PS5–Switch
-
-
mtcob
senior tag
válasz Petya2900XT #34961 üzenetére
S3 LTE helyett esetleg az xperia Z jó választás, jobb az anyagminőség, erősebb a hardver plusz vízálló,viszont a prémium garancia és a szoftveres támogatás az s3 lte mellett szól..samsung tovább frissít kettő közül Z-t venném
[ Szerkesztve ]
-
pit stop
addikt
válasz Petya2900XT #34961 üzenetére
Én Xperia Z-t és BB Z10-et nézném még helyedben egyik Samsung mellé. Egy MM-ban vagy máshol kézbefogod, megtapizod őket, megnézed menüjét... ennél semmi nem ér többet. Itt specifikációkat még teszteket nézhetsz, ami kialakít benned egy képet, de személyes tapizás mindenek felett áll szinte mindenkinél - és ezek közül a típusok közül rossz döntést nem hozhatsz.
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
atillaahun
veterán
De k...ra meg ám!
Köszi szépen a Galaxy Nexus tippet, sok szempontból megfelel az igényeimnek, és a lényeg az ára, hogy tényleg kapható már 50k környékén! Ráadásul hardveresen is egész korrekt gépnek tűnik, ahogy láttam még kicsit izmosabb is mint a GXI. Mondjuk inkább a szoftverezettsége izgat, mert nagyon tartok a Samsung fejlesztésektől (főleg a ram bug miatt), de ha azt mondjátok hogy ez belülről inkább Google mint Samsung akkor megfontolom. - Mit mondtok?
Egyébként jól rémlik ez nem lesz kapható szolgáltatói garival, mert kifejezetten függetlenre készítik?
Ez most akkor nekem gyártói vagy bolti garanciát jelent helyette? Abból is csak 1 évet - ami valszeg már minden darab esetén lejárt?[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz atillaahun #34974 üzenetére
samsung ram bug? a sima s3 (i9300) esetén problémás csak kicsit a ram kezelése, más érintett széria nincs.
ugyan a szolgáltatók is függetlenül árulják a nexus szériát, de attól arra még ők töltik ki a jótállási jegyet, amit ők adnak el, csak ugye a szolgáltatós gari egyenlő a gyártóival.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
w333
félisten
válasz atillaahun #34974 üzenetére
Galaxy Nexus = Google referencia telefon
Tehát az összes Nexus telefon független, még fog kapni sok frissítést és full gyári stock android van rajta, jelenleg a legfrissebb a 4.3 ! a Samsung nem piszkálhat bele a Nexus telefonba, atom stabil és nagyon jól van optimalizálva a rendszer így hihetetlenül gyors !
Egy kis bemutató : Link
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
atillaahun
veterán
Nekem utoljára Galaxy S-em volt a Samsung-tól, de azt néhány hónap után eladtam, mert az 500 MB memóriából kb. 200 volt elérhető felhasználói programoknak, a többit meg megette a rendszer különböző indokokkal. Ez nagyjából azt jelentette, hogy a multitasking kimerült kb. 5 program párhuzamos futtatásában, egyébként meg elment az életem a töltési időre. Azóta nem követtem nyomon különösebben az SGS típusokat, csak olvastam itt-ott, hogy az SGS2 és 3 is problémás ilyen szempontból.
Na ez nagyszerű hír, hogy független és még gyártói garis is.
... Akkor bele is kezdek a topic-jába, ahogy látom lesz mit olvasnom.
(#34976) w333
Na jó de gondolom azért a driver-eket még a Samsung írta, és ez a memória modulnál azért aggaszt egy pöppet. De hát mindegy, a korábbi feltételekkel úgy látom nem nagyon lesz más választásom.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz atillaahun #34977 üzenetére
Samu azon kívül hogy legyártotta a Google -nak, semmi köze nincs hozzá !
-
atillaahun
veterán
Szóval akkor csak összeforrasztották az alkatrészeket, és nem programoztak rajta 1 bitet sem? Az megnyugtató lenne.
Egyébként akkor most a Google csak azért gyártatta korábban a telefonjait a HTC-vel, Samu-val, meg most az LG-vel, mert nincs saját gyára? De éppen erre vette a Motorolát, nem? Ennek ellenére a Nexus 5 megin LG lesz?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz atillaahun #34979 üzenetére
Ajánlatos lenne a Nexusnak mint fogalomnak utánanézned..
-
w333
félisten
válasz atillaahun #34979 üzenetére
Így van a Samu csak a hardvert adta, a szoft / driveres rész a Google -é !
A Google Mototola részlege nemrég indult be a Moto X -el, fognak ők majd gyártani Nexus telefont, csak szerintem még nem állnak rá készen !
-
riszter
senior tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék telefont venni, telenor S-es csomagból lehet válogatni, jelenleg egy xperia mini pro-t használ, de eléggé túlérzékeny a kijelzője, plusz szerintem kicsi is neki a mérete, illetve már megunta...
Részletre lenne mindenképp, nem akarom egyben kifizetni.
A kritériumok: friss android, 4" - 4,3" kijelző, ha lehet masszív legyen, mert sokat fog esni a telefon... Igazából amire használja: munkástelefon, fb messenger, böngészés.Szóval a következőket néztem ki neki:
Optimus L7 II: 29900-Ft
Samsung GSIII mini: 54990-Ft
Sony Xperia L: 44900-FtSegítsetek légyszi melyik a jobb vétel, gyorsaság ill. kijelző szempontjából, ill. várok egyéb tippeket is a telenor kinálatából! Felső határ kb az SIII mini ára.
Vivere militare est
-
maggi1886076
addikt
-
riszter
senior tag
válasz maggi1886076 #34983 üzenetére
Köszi. És miben nyújt többet az LG, mint a másik kettő? Vagy csak mert olcsóbb? Bevallom én az sIII minivel szemezek. De mindjárt besétálok egy telenor üzletbe és jól megnyomkodom őket!
Szívem szerint egy Sony P-t vennék neki, de már nincs a kékeknél...dokee78:
Ő az a fajta feleség aki rendszerszinten havi 2 poharat tör össze mosogatás közben. A többi használati tárgyat nem is mondom.
[ Szerkesztve ]
Vivere militare est
-
-
legenda
válasz atillaahun #34977 üzenetére
a galaxy s idejében a más gyártó azonos kategóriás készülékei is azt tudták, de az ne legyen már mostanság viszonyítási alap.
a s2 dupla ram mellett dolgozik, és annyival jobb is, de egyiknél sem problémás a dolog.
ezzel az erővel 2 gigabyte ram is kevés lehetne(ne), de pont úgy nem az arányában, ahogy korábban az 1 gigabyte, vagy az 512 megabyte.
a helyén kell kezelni mindent, meg ismerni kell az android memóriakezelését, nem csak a samsung, hanem más gyártók esetén sem kap az ember látszati 80 - 90% szabad ram értéket, de ez nem is baj, okkal történik így.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
atillaahun
veterán
80-90%-ot nem, érthető hogy valahol futni kell a rendszernek is, ez nem is gond. Csak amíg az SGS előtti Blade-emnél, és a következő LG OB-mnál kb. az 512 MB RAM 2/3-ával lehetett felhasználói szinten gazdálkodni, addig ez az SGS-nél ez inkább az 1/3 felé közelített. Igenis volt látható, mérhető és érezhető különbség. Legalábbis számomra.
-
w333
félisten
válasz atillaahun #34988 üzenetére
Ez nagyban függ a felhasználótól és a telepített programok mennyiségétől !
De nyugi Galaxy Nexuson kb.300-400MB a Free Ram !iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
legenda
válasz atillaahun #34988 üzenetére
viszonyításkor tudni kellene, hogy miként lettek belakva a rendszerek.
a látszólagos szabad ram értéke nem mérvadó, akkor is táraz be folyamatokat a rendszer, ha azok épl nem futnak, de attól még nem lassul be a rendszer, és nem fogy el a ram, normális esetben nem is v3hető észre más módon sem.
nekem az s4 esetén belakva 800 megabyte körül foglal a rendszer úgy, hogy semmi sincs kilövöldözve, és 2 gigabyte ram mellett ez nagyon jó arány, a többi gyártó hasonló szintű csúcskategóriás telefonjánál sem jobb a - látszólagos - helyzet, sőt!
a nexus csupasz android rendszeres, ott eleve nem foglalhat sokat alapban a rendszer, de azzal számolni kell, hogy arra sok alkalmazást telepít utólag mindenki, sokkal többet, mint a samsung, sony...stb által készített integrált rendszerekre, de ezzel gondolom mindenki számol, ha ezt is figyelembe veszi okostelefon vásárláskor.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Bkrisz9
őstag
Xperia sola gyari ram zabalo appok pucolva, rendszer belakva, 12 app telepítve és jobb esetben 25mb ,rosszabb esetben 20mb ,katasztrofális esetben 15mb szabad ram (kesz vicc.. )
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
w333
félisten
válasz Bkrisz9 #34992 üzenetére
Ott valami nagyon nincs rendben párom Xperia Go : Link !
(#34993) batai15
Inkább csak gyári alkalmazásokat használok de pl. Facebook, Hangouts, Chrome, Skype, Dropbox, Mega, Drive, Google+, HD Widgets, History Eraser, Play Music, Inka File Manager, Vlc Player, Airdroid és stb. !
-
Semm1
tag
válasz batai15 #34993 üzenetére
A belakás azt jelenti, hogy beállított és letöltött mindent a mindennapi használathoz...Ez persze mindenkinél mást jelent, nálam 25-30 letöltött alkalmazást, 4 Widget(Any.Do, PowerAmp, Gmail, Weather), de "csak" 800 MB szabad memóriám van ha sok minden fut.
[ Szerkesztve ]
-
riszter
senior tag
válasz pit stop #34986 üzenetére
Sorry, összekevertem az asszony csomagját az enyémmel! XS-es csomagom van. Szóval az az SP nekem 69000-Ft annyiért sokallom egyrészt, másrészt nagy lenne neki, 4,7"!
Xperia Go felejtős, jelenleg mini pro van neki és nem azért akarja lecserélni, hogy downgrade-eljen, hanem hogy szebb, nagyobb kijelzője legyen és gyorsabb rendszere!
Szóval felejtsük el azt amit mondtam a leejtésről, úgyis kap hozzá bőrtokot.
Ez a Galaxy S Advance milyen lehet? Gyenge mint az Ace2?
És a ZTE Blade Super? Hajajj látom már nem lesz könnyű vásárlás...Vivere militare est
-
Bkrisz9
őstag
Pedig értek hozzá és mindent bevetek :| de nekem ha nem hasznalom is csak 70mb ha hasznalom egybol 20mb es ezzel a multitasknak annyi is
Kép: http://kepfeltoltes.hu/131013/Screenshot_2013-10-13-16-01-59_www.kepfeltoltes.hu_.png
Itt "kihuzogattam" mindent ha siman hagyom akkor sokal kevesebb szabad
(sry szar a gepem telo van csak :| )Esetleges valasz az off topicba vagy PÜ
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest