- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
salaud
aktív tag
válasz Semplar #75338 üzenetére
Aki mindenféle telepítőket letöltöget mindenhonnan, meg is érdemli. Ha csomagkezelővel telepítesz, 99% hogy nem lesz soha semmilyen fertőzésed Linuxon.
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nálatok nincs olyan, hogy néha eléggé lassítja a böngészést ( chrome böngésző ) a kaspersky? Ilyenkor bezárom a kaspersky -t ( jobb egérgomb kilépés) utána megnyitom és akkor már nem lassít. Egy héten kb háromszor előfordul ez szóval nem olyan nagyon gyakran de azért zavaró. Böngésző kiegészítő nincs telepítve Chrome-ba.
-
Imi1981
veterán
válasz Szellem. #75355 üzenetére
Ilyenkor látom ,hogy kaspersky szerver válaszára vár .Valami ilyesmit ír keresés közben bal oldalt alul chromeban . Lehet újratelepítem kaspersky-t .A amúgyv egyáltalán nem fogja a gépet csak néha ez a böngészés lassítás van . Kaspersky standard-ot használok.
Jack Oneill
Nálam se sűrűn csinálja de azért előfordul . Mindíg megszűnik ha kilövöm a kaspersky-t majd visszakapcsolom .[ Szerkesztve ]
-
Thegrey
tag
-
Jack Oneill
veterán
válasz Thegrey #75358 üzenetére
Pedig dobal. Bar az tulzas, hogy dobal, kb 1x jelzett nekem eddig, hogy telepitsem a bovebb funkcionalitasu verziot, mert abban mar van kameravedelem. Ezzel egyutt lehet elni, teljesen normalis jelenség szerintem, ez nem reklam.
Raadasul bejelolheted, hogy tobbet ne zaklasson.[ Szerkesztve ]
-
Thegrey
tag
válasz Jack Oneill #75359 üzenetére
Akkor csak az lehet, hogy én állítottam el benne valamit, még azelőtt, hogy rájött volna a kamerahasználó programokra...
[ Szerkesztve ]
Verba volant, scribere non scio
-
Semplar
őstag
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Thegrey
tag
Miután az F-Secure nem akart a 19.0- verzióról 19.1-re frissülni, így lecseréltem kipróbálásra a Kaspersky Free-re. Kicsit zavart, hogy "túl sok" nyomkodási lehetőség van az F-Sec-hez képest. Persze nem tartottak fegyvert a fejemhez, hogy állítgassam. A 90-es évek végén használtam Kasperskyt utóljára, aztán vagy 20-21 évig Nod32-t. Azt cseréltem F-Sec-re. Így, hogy most már vagy 2 hónapja használom a Kaspersky Free-t, az a meglátásom, hogy ez marad. Ha ajánlanom kell védelmet ingyért, csak és kizárólag ezt ajánlom. Nem fogja a gépet, nincsenek engem zavaró hülyeségei, védelmi képességei megfelelőek. "Mást elmondani nem tudok, kérem kapcsolja ki!"
Verba volant, scribere non scio
-
UserX
addikt
Tényleg az F-SECURE miért nem frissül 19.0-ről 19.1-re???
Sem Windows 10-en sem 11-en.
Valaki leírhatná a 'How know?'-t!
Köszönöm!!![ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
válasz Semplar #75353 üzenetére
Rosszul olvastad. A Free Download Manager nevű letöltésmanager volt fertőzött, aminek csináltak egy nemhivatalos Debian repository-t. Ez önmagától, illetve böngészőhasználattól nem mászott fel a gépedre, pontosan ugyanannyi, illetve több közreműködés kellett a telepítéséhez, mint windows-on ha letöltesz egy FDM.exe-t és telepíted.
Egyszóval a felhasználó lelkes, tudatos közreműködése kellett a telepítéshez, nem sérülékenység kihasználásról volt szó, hanem arról hogy te felmaszíroztál a gépre valamit, méghozzá root joggal, terminál használattal, illetve rendszergazda jelszó megadásával.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
salaud
aktív tag
Majd fog, nálam is 19.0-án áll, viszont a hivatalos oldal szerint is ez az aktuális, támogatott verzió. Ütemezve terjesztik, ami nem baj, így ha kiderül pl. hogy maradt valami bug benne, nem érint mindenkit azonnal és persze az ő szerverüket sem terheli agyon az összes user frissítése egyszerre.
-
-
Thegrey
tag
Frissíteni kellene...
F‑Secure consumer security supported operating systems and browsersVerba volant, scribere non scio
-
Semplar
őstag
válasz salaud #75371 üzenetére
Felfedeztük továbbá ennek a szoftvernek a Debian-csomagját, amely letölthető a https://deb.fdmpkg[.]org/freedownloadmanager.deb URL-ről.
Nekem ebből az jött le, hogy böngésző kellett hozzá. Rég használtam már debiánt, de nem rémlik, hogy a csomagkezelőnek is lett volna címsora.
-
salaud
aktív tag
válasz Semplar #75376 üzenetére
Hát pont linux alatt ehhez böngésző nem kell.
wget -c https://deb.fdmpkg[.]org/freedownloadmanager.deb
Ezenkívül ha továbbolvasol a cikkben szerepel egy shell script is, amivel ezt a külső tárolót hozzá lehet adni a csomagkezelőhöz. Utána pedig márapt install freedownloadmanager
Amúgy meg akkor ha letöltöd windowson a fdm.exe-t és ezzel megfertőzöd a géped, akkor az edge a hibás? Azzal a böngészővel töltötted le...
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz renegat1 #73693 üzenetére
Sziasztok!
Én is vettem F-Secure licenszt, 3 db-os SAFE licenszt innen.
Felraktam (egyelőre) a barátnőm laptopjára, és nekem is "F-Secure Internet Security" licensz lett a próba verzióból, miután beírtam a kódot.Olvastam, hogy ez másoknál is így van, és látom nincs is már SAFE termékük.
Kettő kérdésem van.
1) Nem világos. Van-e ebben a licenszben tűzfal? Olvastam hogy a Win saját tűzfalát használja , csak a GUI külön van, ez nem is baj. De nem látom a GUI-t. Nem mintha annyira állítgatni akarnám, de tudni szeretném fenn van-e.2) Felraktam az F-Secure browser extention-t, ami ugye rosszindulató oldalakat blokkol. Emellé még megéri felrakni az uBlock Origin addont is?
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz batagy #75380 üzenetére
2: Egyik oldalakat blokkol, másik oldal elemeket blokkol.
Nem akarsz felmenni egy ismert malware terjesztő oldalra: f-sec-kieg
Nem akarod, hogy a facebook kövessen a gombjával (és tiktok, twitter, miegyéb+ googletag manager, gemius és miegyéb): Ublock origin.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz batagy #75382 üzenetére
Utóbbi szabható annyira szabadon, és személyre, hogy pl én magamnak leszedtem a youtube-os lejátszó "léptetés következőre" gombját, mert zavart, hogy mikor betült az, sokszor az ugrik, véletlen pont a play gomb helyére... Más liga a kettő! Nem probléma, csak másra van!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdekesen alakult a vírus irtás...
Voltam szüleimnél a hétvégén és feltűnt, a windows10 igencsak lassú és néha nem az az oldal jön be amit szerettem volna, vagy magától megnyit oldalakat. Időm volt így lefuttattam az Eset Online Scannert. Semmi találat. A másodiknak lefuttatott Norton Online Scanner kettő kártevőt talált azt ki is irtotta. A gép továbbra is lassú maradt és random nyitott meg ablakokat.
Win defender van azon a gépen és eszembe jutott, hogy annak van a Vizsgálati beállításai között egy Offline keresési mód is. Ezt elindítottam, gépet újra indította, mert boot időben is keresett és utána amikor már normál módban volt a windows, az állapot ablakban szépen kezdtek pirosan sorakozni a találatok. Nem számoltam meg mennyit talált összesen, de kábé úgy 15-20körül lehetett. Megtisztításnál háromszor indult újra a windows, és miután végzett most teljesen jól működik és gyors is ahogy annak kell. Ezek szerint ennyire hatékony lenne tisztításban ez a Defender? Ha igen akkor meg miért engedett be annyi kártevőt, amit végül leirtott?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
junior11
veterán
Szia, nekem is Defender van, én már olyat is hallottam, olvastam hogy addig jó a Defender, amíg nem kell a kártevőt eltávolítani, mert olyankor néha kiszámíthatatlanul működik - olyan értelemben, hogy nem egyértelmű, vajon teljesen el van távolítva az adott kártevő vagy sem - a Defender által közölt információk alapján.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
HugóBoss
tag
Sziasztok, új gépre szeretnék valami átfogó védelmet rakni, ami mindent is véd, biztonságos, és használható is.
Nem baj, ha épp akciós -
Petya XT
aktív tag
válasz Semplar #75378 üzenetére
Ettől függetlenül ...ez persze nem mentesíti a usert, hogy alkalomadtán néha átnézze a rendszerét, akár clamav, akár KRD-vel. Nem kellenek fizetős megoldások sem. Egyszerű lustaság, mindez megspékelve a butasággal, illúzióval, hogy az ő linux rendszere nem lehet fertőzött úgysem. Tűzfal meg minek, van a routerben. Erre nehéz mit mondani valóban. Számomra egyetlen kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, hogy a Kaspersky tudott a dologról, hogy mehetett évekig ez a történet? Nem ment át a story, vagy mi történt?
Linux alatt is ugyanúgy érdemes eljárni, mint az ablakos rendszer esetében. Olvastam a minap egy olyat, hogy jelzett neki a clamav, valami 29 fájlra, de mivel nem tudta, mit is kellene csinálni, inkább letakarította a clamav-t.... Erről ennyit. -
Semplar
őstag
válasz Petya XT #75398 üzenetére
Passz, mi mehetett ott évek óta. Rég nem használok linuxot. Jött szembe ez a hír, gondoltam megosztom, hogy mindenki legyen résen. Véleményem szerint a profi hackerek úgy járnak át bármilyen rendszeren, mint szél a szitán és ehhez felsőbb utasításra asszisztál az egész IT ipar. A kártevővédelem ettől még fontos!
[ Szerkesztve ]
-
Petya XT
aktív tag
válasz Semplar #75399 üzenetére
Nagyon korrekt, hogy belinkelted, itt a topikban használati arány okán viszonylag kevés a linuxos tartalom, ill eszmecsere.
Sajnos ebben az esetben is egyfajta bizalmi kérdés, hogy az adott programhoz tartozó PPA-t hozzádja e a felhasználó. Ez a melyik ujjamba harapjak esete, amikor vagy használod a régi programverziót, amiről sok esetben kiderül, hogy biztonsági kockázatot jelent, vagy felveszed a PPA-t, amiről nem tudsz semmit, csak bízol benne, hogy valóban azt kapod, amit látsz. De ez az eset azért érdekes, mert nagyon hosszú időszakot ölelt fel. Nem használtam soha magát a programot, így nem tudom a Kaspersky ugrott volna e rá.... Mindenesetre tanulságos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest