Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szellem.

    Topikgazda

    válasz Szellem. #63440 üzenetére

    tyan írta feljebb, hogy nem ismer fel egy csomó kártevőt, amit más igen, de gyorsan reagálnak a fertőzésekre. Ez nagyon szuper! DE!!!
    A DE annyi, hogy miért utólag kell reagálni? Miért nem lehet -ha már felhőalapon dolgoznak- ezt hamarabb megtenni. Tök jó, hogy 5 perc alatt blokkol, de én az utólagos tűzoltásban nem hiszek! Az adatbázis alap elavult, ezt tudjuk. Nehézkes, nagy mérető, lassít, stb. Egyértelmű, hogy a proaktív technológia és a felhő a jövő. Azért az is fontos, hogy az adatbázis (ami nem feltétlen kell, hogy lokális legyen) felismerje a kártevőket. Az ügyfélszolgálat, nagyon fontos, de fontosabb az, hogy a termék észrevehetetlen legyen a gépen.

    Amúgy, így elgondolkodtam, hogy ha leszedsz egy ransomware-t, lefuttatod, de nem ismeri. 5 perc múlva amikor már felismeri akkor működik a rollback? Szerintem nem, azaz ha a ransomware lefutott, akkor hiába ismeri fel 5 perc múlva, már letitkosította a cuccokat és nem lehet visszaállítani. Amúgy ezt érdemes lenne egy virtuális gépen kipróbálni! Meglepne az ellenkezője mint amit írtam.

    Amúgy a beküldés hogy megy? Programon belül, vagy más megoldással?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák