- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
stvnppp
senior tag
akaido: 'köhi' oldal - ez ütött
A Kasperskynek hány óránként kellene frissíteni? Visszaolvasva 1-2 órát láttam, de nekem 15:57 óta nem frissült.
-
L7wy
őstag
Mi a f. szság ez kaspersky weblapján, az előző linkemen... Felfedezett vírusokat több mint 1.5 napig nem tettek bele a frissítési packba? Ez nem tetszik... Az is igaz h iszonyat sok vírus lett felismerve utóbbi időben...
[ Szerkesztve ]
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
L7wy
őstag
válasz stvnppp #8054 üzenetére
Elég az automata.... nagyon pici az esélye hogy mondjuk az az egy, két óra különbség ami automata és ütemezett frissítés között lenne( ha egyáltalán lenne), azalatt te megfertőződj, és méghozzá egy olyannal, amit eddig Kaspersky nem ismer.
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
_ak_
addikt
Hmm, érdekes jelentést kaptam a KAV-tól. Tegnap újra raktama rendszerem és pár diver plusza win update után nyomtan egy egy full scant:
2008.11.28. 0:26:54
Detected vulnerability http://www.viruslist.com/en/advisories/31744
E:\Program Files (x86)\Common Files\microsoft shared\Office10\MSO.DLL
Very dangerousA fenti linket elolvasva kiderült, h ez egy biztonsági rés az officeban és van már javítás is hozzá, csak h én még nem telepítettem egyik office-t serm, így a win update meg nem ajánl fel javítást. Most akkor hogy is van ez? Fel kell telepítenem az egyiket, h majd az update által kinyomott frissítés majd befoltozza a rést? nice..
Amúgy meg azért kellett újra raknom a rendszerem, mert simán akár zenehallgatás közben elfogyott a cpum. A dolog érdekessége, h nem egy vmi sunyiba szívta le, ha nem egy rakás progi generált pár százalékot. pl:
Persze nem volt álladóan így beállva, de szerintem ennyit sem szabadot volna elérnie és ha nem a wmp használta el a maradékot, akkor a firefox.Let's begin, de gozaimasu!
-
Szellem.
nagyúr
válasz HarryPotter #8057 üzenetére
Effektíve semmit. A Bootolás sokkal gyorsabb. Azaz, észre sem vehető, mert nekem 3 csík a boot a Vistánál antivírus nélkül, és a NAVGE-vel is!
Sokkal gyorsabb lett a szoftver, mint a sima NAV 2009. Minden ugyan úgy működik, mint a korábbinál, azzal a különbséggel, hogy ha bekapcsolod a game modot, akkor letiltja a frissítéseket, az extra védelmet, és a háttérműveleteket, meg a riasztásokat! Biztonság terén, semmit nem csökkentettek. Ja, és a nagy újdonság, hogy egyszerre 2 processzt futtat a program!
Szóval, Nod32 érzése van az embernek teljesítmény szempontjából, sőt. Még gyorsabb, és ugye biztonságosabb. Amióta kijött én a NAVGE-t használom.Kegyetlen jó lett.
-
Szellem.
nagyúr
Valami nem stimmel nálad, mert nem szabadna felzabálnia a procit semminek így!
Nekem, ha fut egy valag program, akkor sem megy el a 4 magon a terhelés 100%-ra. Sőt, ugye nem minden programot futtatsz egyszerre, és az oprendszer prioritási szintek által ki kell, hogy ossza az erőforrásokat! -
félisten
válasz Szellem. #8063 üzenetére
Hali Plag!
Remélem még emlékszel rám
Utoljára írtam, hogy letesztelem majd egy külön gépen a saját tesztemmel a NIS 2009-et.
Erre azonban nem került sor. Felraktam a saját gépemre is, mint ahogy mondtam, nekiálltam letöltögetni vírusírtókat meg külön tűzfalakat, hogy elég sok antivírust tudjak tesztelni a tesztgépen.
Épp a Comodo tűzfalat húztam lenek fele, amikor befigyegett a Norton, hogy w32.silly worm blokkolva. Mondom, oké megfogta, no problem. Aztán meg elcsempült a szám, mert a FF-ben elkezdett egymás után megnyílni külön füleken mindenféle dolog. Mire odaértem hogy feladatkezelő indítása, addigra már legalább 40 fül figyegett a böngészőbe és csak nőtt a száma. Nem beszélve arról, hogy a feladatkezelőben eltünt az ALKALMAZÁSOK fülecske...Szóval a NIS 2009 valóban gyors, meg kicsi erőforrás, meg jól állítható, meg minden, de a gépemet egy percre se bíznám rá, mert pár óra netezés alatt leamortizálódott a rendszerem, újratelepítés kellett, amire igencsak hosszú idő óta nem volt példa. Kár mert már majdnem meg is akartam rendelni
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Szellem.
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #8064 üzenetére
És úgy gondolod, hogy más jobban megvéd? Úgy gondolod, hogy van olyan program, ami nem enged be semmit?
Amikor elkezdted tesztelni a Nortont, mit vártál, hogy mindent megfog?
Ez egyik programnál sem tökéletes. Semelyiknél sem.Ezzel nem a Nortont védem, de ebből kiindulni, fölösleges.
Persze, a te dolgod, hogy mit használsz, és mire bízod a géped. Egy biztos: Egyik antivírus sem mindenható!A postodat, meg pontosítanám, mivel nem pár órai netezés után lettél vírusos, hanem pár órai szándékos vírusbegyüjtés után! A kettő nem ugyan az!
Szándékos vírusbegyüjtéssel, nem csodálom, hogy vírusos leszel. Egyébként érdekes, hogy korábban elég sokáig Nod32-t is használtam, és sosem lettem vírusos melette. Pedig járkáltam mindenhol, és nem csak a PH-t böngésztem.
Szóval, én azt gondolom, a te tapasztalatod, a te véleményed. Viszont, 100% védelem, nem lesz. Ha szándékosan gyűjtesz be vírust, egyik sem fog 100%-ra megvédeni.
Ha meg valaki tudatosan használja a netet (és itt a tudatosság alatt nem azt értem, hogy nem lehet töltögetni, meg böngészgetni szabadon) akkor tök mindegy mi van fent a gépen, nem lesz vírusos. Ha meg nem tudatos a használat, akkor meg édesmindegy, mit használ![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Szellem. #8065 üzenetére
Hali!
"pár órai szándékos vírusbegyüjtés után"
Hát ha a gyári oldalról a trial antivírusok ill trial vagy free tűzfalak letöltése Nálad vírusgyűjtésnek számít, az elég szomorú.Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Szellem.
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #8066 üzenetére
A személyeskedésedet ha lehet tartogasd máshová!
Ne tudom, te hogyan használod a géped, és egyáltalán hogyan néz ki szoftveresen, stb., de az nem igaz, hogy netezel, egy kellően felfrissített operációs rendszerrel, és vírusos leszel, főleg olyan használat mellett, amit fent leírtál. Ezt lehet van aki beveszi, de én nem!
Magától nem jön le vírus, ha frissített az operációs rendszered és minden programod!Ha azér írtál be, hogy fikázd vagy szándékosan rossz fényben tüntesd fel a Nortont (vagy akár más terméket), akkor ezért fölösleges!
Kiváncsi lettem volna rá, hogyan lett használva az a gép, mert hogy magától nem jön be vírus, az 100%.
-
zed01
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #8066 üzenetére
Ne haragudj, de ezt egész egyszerűen nem hiszem el. Olyan nincs hogy normál használat mellett (értem ez alatt, hogy nem nyitottál meg húzós fájlt, nem jártál húzós helyeken) vírusos leszel, nem csak a Norton mellett nem, hanem akármelyik másik vírusirtó mellett sem, ugyanis nincs mitől megvédjen a vírusirtó. Remélem te sem hiszed el amit leírsz. Most miért hazudsz? Jó neked ha fikázod a Nortont?
Egyedül a szervízcsomag nélküli XP az ami veszélyeztetett, arra simán felmennek a kártevők akkor is ha nem nyitsz meg semmit, de ha feltelepíted a SP2-őt, vagy az SP3-at, akkor nincs gond.“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
Lokids
addikt
Sziasztok.
Szeretnék végre venni egy eredeti vírusírtó+tűzfal-at. Eddig az ESET internet security programjára gondoltam, de megláttam a tacskós újságban a G Datafélét 6990-ért (2009 évjáratú). Ez fele annyi, mint amennyiért euróban meg lehetne venni. Ráadásul ahogy néztem a forgalmazó lapját 3 PC-re 9990 (http://www.cdv-sevenm.hu/preview.php). (van 2 PC-m, meg akkor 1 valamelyik ismerősnek).
Ha tudnátok mondani tapasztalatokat, vélemény, az jó lenne. Persze vétel előtt mindenképp leszedem a trialt meglesni, de jó lenne mások véleményét is olvasni. AV-Test.orgon elég jól szerepelt, de nem tudom mennyire megbízható az oldal.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
didyman
őstag
válasz Szellem. #8065 üzenetére
Érdekes dolgok ezek. nekem nincs semmilyen rezidens víruskeresőm. Parából kinőttem, memóriát, CPU-t minek egyen. Anno volt kapsersky, norton, zonealarm, meg mindenféle, ami keresztül ment a gépen és pl. sasser vagy blaster ellen egyik se tudott mit tenni, előbb jöttem rá a vírusra (és tettem ki a szűrét), minthogy a kasperskí letöltötte volna a javított adatbázisát. Azóta nincs víruskergetőm rezidensen. Néhanapján leszedek valami aktuális eszközt és keresek kémprogramot, rootkit-et, meg vírust, ha olyanom van, de 2003 óta negatív vagyok minden fronton. Operával böngészek (néha mással is), látogatok én mindenféle oldalt , van egyedi hosts fájlom és rendesen megcsinált, XP-s tűzfalam, nincs fölöslegesen futó szolgáltatásom, programom. Eddig akármelyik tűzfalat tesztelő online akármivel néztem meg a gépem, egyik sem talált benne sebezhetősget-kívülről. Aztán úgy vagyok vele, hogy ezen a netezős gépen nincs semmi úristen adat, meg azért értek hozzá valamennyire, hogy mi zajlik éppen a gépen, merre megy forgalom és naponta új IP jön a szolgáltatótól Kinőttem ezekből a parákból, néha megnézek egy-egy vírust, hogy mit alkot, aztán leszedem, mert olyan vagyok . Ügyfelekhez meg szó nélkül megy fel AVG free, mert nem szeretek kirohangálni minden egyes "Telepítsem a vírust? OK/mégse" jellegű eseményekhez, oda kell ilyesmi, de itthon köszönöm, megvagyok nélküle...
Mindenható védelem pedig nincs. Az egyes védelmi szoftverek egymásra épülve fejtik ki hatásukat és az egész szart se ér, ha a windows és az adott védelmi szoftver csak next-next-finish módszerrel van telepítve, nulla konfigurálással (nem, a szabályokat folyton tanuló tűzfal az nem konfigurálás!!). Szedtem én már le épp elég vírust olyan gépekről is, amiken két rezidens víruskergető és tűzfal futkározott, 8 perces nyomtatási időt produkálva, úgyhogy ez is előfordul, meg az is, ami nálam van. A legnagyobb hibaforrás, a leggyengébb láncszem, a rés a pajzson mindig a felhasználó lesz.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #8064 üzenetére
Az egymás ehgyén-hátán körültekintés nélkül telepített védelmi szoftverek előszeretettel hülyítik meg vagy blokkolják egymás ténykedését, így nem is csoda, ha kinyílik pár kiskapu..
-
didyman
őstag
válasz Szellem. #8070 üzenetére
Vagy de. Java kódban el lehet rejteni simán, oldal feltörhető, és egyéb megoldások. Volt gépemen is java-s valami párszor, feltörték a hwsw-t, talán exploit, de nem jutott semmire. Akart indítani svchost-ot, nekiállni levelet küldeni kifelé, de nem ment neki.
-
Szellem.
nagyúr
válasz didyman #8072 üzenetére
Ebben egyetértünk, és pont ez a lényeg!
Helyesen bekonfigolt, és frissített operációs rendszer esetében magától nem jön le vírus!
Csak ha ezt megpróbáldo megmagyarázni másnak, akkor hülyének néz!
A másik, meg egy víruskereső sem véd meg 100%-ra a vírustól.
Én azért használok víruskergetőt, mert itthon a gépemet a húgom is használja. Azt meg nem tudom mindig elleőrizni, hogy őt mit csinál. A NAVGE-nél meg azért maradtam, mert nem eszi a gépet és észre sem lehet venni. Olyan, mintha fent se lenne.
Anno egyébként a Vistat víruskereső nélkül kezdtem használni, és sosem volt gondom, pedig használtam a gépet rendesen! Aztán amikor a dual boot megszünt és Vista lett azóta teszek fel a hugom miatt víruskeresőt.Effektíve ésszel, tudatos használattal, és kellően bekonfigolt és frissített oprendszernél nincs probléma.
A next-next-finish ellen meg nincs védelem. -
Szellem.
nagyúr
válasz didyman #8074 üzenetére
Ez rendben van, de automatikusan már nem töltődik le semmi (IE7 védett módban Vista alatt), főleg a Norton termékeknél, mivel van egy beépített ISP modulja, ami meggátolja a driveby letöltödéseket! Nem a víruskódot ismeri fel, hanem a behatolás tényét, hogy engedély nélkül akar bejönni valami az oldalról!
A másik Opera, és F3 már védettek ezek ellen!
Mellesleg akkor bármilyen techonlógiát megemlíthetünk, mert mindig vannak kiskapuk![ Szerkesztve ]
-
zed01
őstag
Nekem a 2008-as verzióhoz van még pár hónap licenszem, de az nagyon fogta a gépet, úgyhogy nem használom.A 2008-as verzió az Avast+Kaspersky motorokat, a 2009-es verzió Avast+BitDefender motorokat használja. Hogy a 2009-es verziónak milyen rendszerterhelése van, azt nem tudom. Én azt ajánlom, először próbáld ki a trial verzióját, utána döntsd el megveszed-e vagy nem annak fényében hogy hogyan viselkedik a gépeden. Való igaz, a felismerési aránya kitűnő.
Az AV-Test.Org (és az AV Comparatives) az egyik legpatinásabb tesztelő cég. Bízhatsz benne.
[ Szerkesztve ]
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
HarryPotter
őstag
válasz didyman #8072 üzenetére
Rémlik nekem valami, de utána kellene néznem....valami olyasmi, hogy tűzfal+AV nélküli Windows-t rajta hagytak a neten, és azt nézték, hogy mennyi idő alatt lesz fertőzött....ha jól emlékszem, 38 perc volt, amire használhatatlan lett a gép.
Mielőtt nekem rontanak: ez csak rémlik, utána kellene nézni, hogy hogy is volt. Lehet, hogy rosszul emlékszem.
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Lokids
addikt
Már nem módosítható az előző hsz.
Még azt szeretném megérdeklődni, hogy átlagosan az ingyenes vírusírtók, és tűzfalak, megfelelnek arra amire valók?
Ingyenesek közül melyiket ajánlanátok?
Tűzfalnál annyi feltétel, hogy legyen program/port control. (lehet hülyeség ez, de még sohasem használtam ingyenest, nem tudom, ált milyen szolgáltatásokat nyújt)If you chase two rabbits you will lose them both.
-
didyman
őstag
válasz HarryPotter #8078 üzenetére
Ez annyi mindentől tud függeni, mint a rakottkrumpli. Ezért magyarázom, hogy a telepítés nem a varázsló végigkövetéséből áll, a java csak aztán jön.
-
didyman
őstag
Ingyenes tűzfal: Comodo, talán.
Ingyenes AV: AVG8, sajnos a 6-osok fürgesége nincs már meg, ellenben az ingyenes modul tud kémprogramot keresni-irtani, úgyszólván fölös erőforrás nékkül. Az Avira meg tartalmaz rootkit-kergetőt az ingyenesben. A spybot teatimer-e érdekes, újabban olyan 60-80M-s memóriacsorgást produkál aktív procihasználattal, hogy ihaj. valamit nagyon elcsesztek benne...
Program/port control? Még az XP tűzfalában is van olyan ."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
HarryPotter
őstag
válasz didyman #8082 üzenetére
Hát igen, a jó rakottkrumplit nem is olyan egyszerű megcsinálni!
Comodo: csak annyi ellenvetés, hogy szerintem nem "talán". A Comodo az összes létező teszt szerint az egyik legjobb, ráadásul ingyenes.
Amivel fel is adja a leckét a modern közgazdaságtanoknak: ingyen adni a legjobb terméket??
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Szellem.
nagyúr
válasz HarryPotter #8078 üzenetére
Kérdés, hogy milyen windows-ról volt szó. 2000 esetében hiába az SP4 volt az utolsó szerviz csomag, tűzfal nélkül egyszerűen nem lehetett kapcsolódni a netre, mert ha felraktál egy víruskeresőt, 2 percen belül visított, hogy egy backdoor, meg egy trójai magától feltelepült a gépre.
XP esetében is fennál ez a helyzet. Bár, manapság régebbi operációs rendszerrel tűzfal nélkül csatlakozni a netre öngyilkosság.
Vista esetében nincs ilyen esehetőség egyenlőre. -
Szellem.
nagyúr
válasz HarryPotter #8083 üzenetére
Ha megnézed a matousec teszteket az ingyenes közül a legjobb! Az Outpost vezeti a listát, persze ez fizetős.
Ingyenes megoldásként a Comodo kiválló megoldás. -
didyman
őstag
válasz Szellem. #8084 üzenetére
Van pár 98/2000 elszórva ügyfeleknél, szerencsére mindnél router mögött, ami nagyon sokat számít, de ott is általános, hogy a windows-ok is rendbe vannak rakva, nem csak úgyhagyva. Nincs vírus. A 98-as gépek suliban futnak, mindenféle védelmi szoftver nélkül, mert csak , és egy év után legalábbis működik mind .. Win2000 munkaállomásokon évek óta nincs vírusriasztás.
-
zed01
őstag
Az ingyenes vírusirtók közül én az Avastot ajánlanám, egész jó a felismerési aránya. Az Avira is jó lenne, de az ingyenesben nincs kémprogram eltávolító, nem ellenőrzi a leveleket, nincs webguard, és minden frissítéskor reklámablakokat dobál, akár játék közben is.
Viszont a G Data az Avaston felül, még a BitDefender motort is tartalmazza, úgyhogy te tudod.
Az ingyenes tűzfalak közül a Comodot ajánlanám, lekörözi a fizetős tűzfalakat is.“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #8085 üzenetére
Most már nem egészen ez a helyzet...friss eredmények
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
zed01
őstag
A Comodo antivirus egészen friss termék, kb 2 hete jött ki a piacra. a 3-as verzió. Egyenlőre még nem szerepelt a teszteken, úgyhogy semmit nem lehet tudni róla. Én megvárnám a tesztek eredményeit, mielőtt felraknám. Az is lehet hogy nagyon jó vírusirtó, de az is lehet hogy csapnivaló.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
Szellem.
nagyúr
válasz didyman #8086 üzenetére
Ha be van állítva minden, és kellően be van konfiolva a környzet is, akkor nincs gond. Én arra értettem, ha munkaállomásra telepíted a 2000-ret, és tűzfa/rooter nélkül mászol fel a netre, az biztos, hogy azonnal megfertöződsz! Erről a problémáról, sajnos a neten is írtak.
Azt gondolom, egy munkaállomás védelme, elsősorban a jól beálított tűzfalban rejlik, meg a frissítésekben. Sok esetben itt vérzik el a dolog!
A vírusvédelem másodlagos.
Ahogy Te is írtad, sok helyen a nem kellően beállított rendszer a gyenge láncszsem. -
blattida
nagyúr
Nem rossz, de még koránt sem tökéletes. Nincs kellően nagy adatbázisa, még mindig kicsit sok a téves riasztása, a heurisztikája sincs a topon. Sok teszt nincs róla. Én erről tudok: PCMAG
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz blattida #8092 üzenetére
Egy ideje használom már a gépemen a CIS-t, spyware-malware, e-mail védelme nincs, az erőforrásigénye alacsony, a keresője gyors, konfigurálni nem sokat lehet benne.Később bele kerül a BoClean is. A Partnereire nem háklis.
-
Lokids
addikt
A free és a fizetős Avast antivírus semmiben nem különbözik eymástól ugye? A + szolgáltatásokat leszámítva. Szal ugyanaz az engine, és hatékonyság...
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
törölt tag
Ígértem, hogy 1 hét használat után megosztom a tapasztalataimat az Avira AntiVir
Premium + PC Tools Firewall Plus fél ingyenes csomag használatáról. Sajnos nem nagyon van mit írni. Tökéletesen megférnek egymás mellett, észrevehetetlenül teszik a dolgukat a háttérben. Nincsenek rejtélyes nyitott portok, magas processek. Mellékesen a tűzfal szakértő módja megfelel egy 2. vírusirtónak, minden rendszerbe beavatkozó eseményről értesít. Kipróbáltam az összes programom és játékom alatt, kompatibilitási problémával nem találkoztam. A teszt kedvéért elmentem meztelen néniket nézni, csúnya generátorokat futtattam, csilingelt is rendesen. Nyomtam egy uninstallt, majd felment a Kapersky, NOD, NIS és nem találtak semmit. Engem meggyőzött, most újraraktam a rendszert és úgy érzem egy darabig kitartok eme páros mellett. A PC Tools az új matousec teszten is kiválóan teljesít. -
bojti1976
csendes tag
Sziasztok !
Pár napja nem tudok semmit letölteni az uploaded.to fájlcserélő oldalról . Az Avira webguard-ja ezt dobja ki :Ez most valós riasztás vagy fake ?
Eddig rendszeresen töltöttem le erről az oldalról minden probléma nélkül .
Ez most valós riasztás vagy fake ?
Kössz a válaszokat !
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest