- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Aktív témák
-
törölt tag
Amúgy neked jelenleg milyen védelmed van?
-
veterán
-
Szellem.
nagyúr
válasz Neil Watts #8804 üzenetére
Mindenképpen integráltat akarsz?
-
veterán
-
Szellem.
nagyúr
válasz Neil Watts #8806 üzenetére
Nézd, integráltból vagy NIS 2009, vagy KIS 2009. A NIS 2009 biztosan nem fogja a géped, és megbízható védelme van. A KIS 2009 a legtutibb, de nagyobb az erőforrás igénye, és terheli a gépet. Vista alatt biztosan.
Ha Vistát használsz, én a helyedben feltennék egy vírusírtót, ami vagy NAV, vagy KAV, vagy Avira, vagy Avast. Mellé feldobnám a Malwarebyte's Antimalware nevű free progit és az ingyenes SuperAntiSpyware-t. Ennyi bőven elég.
Fentebb írtam, hogy én mit használok. Nekem tökéletesen elég védelem. Vírusom nincs. Tudatosan használom a netet és a gépem.
Nem szeretem, ha 3rd party szoftverek, leterhelik a gépem. No meg, ha több féle progit raksz az oprendszeredre, lassít, és sok problémát is okozhat. -
törölt tag
Plag van valami tapasztalatod a nod32 4.0 ás változatáról?
-
Szellem.
nagyúr
válasz #85154688 #8808 üzenetére
Kipróbáltam, de egy-két extra fícsörtől eltekintve, amit beletettek, semmi változást nem tapasztaltam.
Én nem csípem a Nod32-t, mert gyenge a felismerési aránya. Magyarul, több vírust enged be, mint amennyit megfog.Ettől függetlenül, ésszel netezés és géphasználat mellett megfelelő védelem.
Aki warezol, és sok húzós oldalra jár nem ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
törölt tag
válasz Szellem. #8809 üzenetére
Én igazából akkor csalódtam a nod32 -ben mikor 2 hónappal ezelőtt bekaptam egy trójait a nod meg is találta, persze irtani nem tudta se karanténba rakni próbaképpen felraktam a free avg 8.0 át majdnem dobtam egy hátast ugyanis az avg rezidens védelme azonnal elkapta a trójait és már törölhettem is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Neil Watts #8810 üzenetére
olvastam
-
atos30
aktív tag
válasz Szellem. #8809 üzenetére
Sziasztok!
Nem olvastam vissza , de a story a köv:
Tegnap leszedtem egy progit a netről és az AVG internet security beszólt, hogy talált egy trójait a leszedett fájlban.Mondom neki jó van, írány karantén, majd este kiadtam az utászt egy alapos rendszer átfésülésre és , hogy utána kapcsolja is le a gépet. Ma reggel felkelek. Látom a gép kikapcsolva. Na mondom akkor megnézem talált-e valamit. Bekapcsolom a gépet és nem indul. Valami boot fájl hiányzott neki. A telepítőlemez repair- részével sem tudtam helyreállítani a gépet. Most lettem kész az újratelepítéssel és a finombeállításokkal, vírusírtó nélkül. Eddig meg voltam elégedve az AVG internet security-vel, mert tette a dolgát tűzfal, webfigyelés, email figyelés letöltések terén. Most kérdéses, hogy megint ezt rakjam-e ezekután vissza.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
törölt tag
Használtam avg-t én is nem egy rossz progi de sajnos nem teszteltem huzamos ideig mióta van meg neked?Ha eddig nem okozott problémát akkor visszarakhatod lehet hogy ha nem futtattad volna le akkor is így jártál volna a virus miatt.Ha most hibázott nálad először az avg, lehet neki adni még egy esélyt.malwarebytest mindenképp nyomd fel akármit raksz vírusirtónak.
-
Vertigo18
addikt
válasz #85154688 #8811 üzenetére
Nekem is NOD volt régen, aztán csinált egyszer olyat, hogy létrehozott egy fájlt, amit elkezdett "hízlalni"... De olyan mértékben, hogy 10 percen belül 1 Gb-os lett. Ezek után kb. 30 perc múlva (amikor elérte a 20 Gb-ot) kilőttem, majd írtam egyet a Nod-os fiúknak a hibámról... Ők meg csak széttárták a kezüket, hogy nem tudják mi lehet az oka...
Ezután jött az AVG a maga kis téves riasztásaival... Egyébként imádtam, de tényleg sok nála a téves...
Most avast! van, tudtam egy fájlról, hogy nem vírusos, de bejelzett. Ezt jeleztem az avastos csókáknak, és láss csodát: 6 nap múlva már nem jelzett vírust a fájlban... Ez győzött meg.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Szellem.
nagyúr
válasz HarryPotter #8818 üzenetére
Nem, mivel a free MBAM-nak nincs realtime része.
-
Thusor
őstag
válasz HarryPotter #8818 üzenetére
Aktív védelemmel sem akad össze. Viszont Avirával összeakad...
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
TecK
tag
Sziasztok!
Annyit szeretnék,hogy most Avast!-om van,igaz ez is jó,de hallottam hogy az Avira jobb nála.Most azon gondolkozok hogy lecseréljem-e.
De azt is hallottam hogy a NIS2009 nem viszi annyira a gépet mint a régi változatai.A Pandáról semmi tapasztalatom nincs,igy tehát pár kommentet ha lehet kérnék hogy milyen az a vírusírtó.
Kösz előre is !
TM klíma-vill | tmklimavill.hu
-
HarryPotter
őstag
Ez malwarebytes jó egy óra alatt átfésülte a teljes rendszert, és egy problémát talált, valami "Rogue Installer", amit szépen le is szedett. Szóval a majd egy év NIS+TF mellett ennyi jött be, elég jó eredmény szerintem.
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy hagyjam-e fent a malwarebytes-ot, vagy inkább uninstall, aztán havonta egyszer letöltöm, lefuttatom, és törlöm. Nem akarom, hogy még valami a NIS meg a TF mellett fogja a gépem, bárha a malwarebytes passzív, azaz teljesen inaktív, és semmi ramot nem fogyaszt, csak akkor aktiválódik, ha elinditom a kézi keresést, akkor akár maradhat is, hiszen ebben az esetben meg nem nyitva kb annyi teljesítményt venne el a géptől, mint egy meg nem nyitott Word. Vélemény?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Gorneck
legenda
válasz HarryPotter #8827 üzenetére
Hagyhatod hisz alig foglal helyet...vagy nem fér el?
TF? Az mi?
Gorneck#1239
-
HarryPotter
őstag
válasz Gorneck #8828 üzenetére
TF -- Threatfire.
Azt értem, hogy alig foglal helyet, és nem is a winchester igénnyel lenne problémám, hanem azzal, ha a háttérben állandóan fut, mint pl. a Norton. Na, ezt nem szeretném, mert csak 2 GB rammal gazdálkodok, és nem akarok egy újabb background processt.my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Szellem.
nagyúr
válasz HarryPotter #8829 üzenetére
Nem kell neked Threatfire. Elég a NIS. Az MBAM-ot megy hagyd fent. Mivel nincs realtime része, nem is fut csak amikor elindítod. De kézzel frissítsd mindig!
-
HarryPotter
őstag
válasz Szellem. #8830 üzenetére
Hallgatok rád, levettem a Threatfire-t, és maradt az MBAM. Ez az MBAM leginkább a spybot-ra emlékeztet, csak egy kicsit profibbnak tűnik. Mit is csinál ez pontosan, amit pl. a NIS nem tud?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Szellem.
nagyúr
válasz HarryPotter #8831 üzenetére
Ez a program nem klasszikus víruskereső. Olyan kértevőkre van kihegyezve, amik elég sok bosszúságot okozhatnak és nehéz leszedni őket! Ezért is ismer fel jval kevesebb kártevőt, mind egy víruskereső.
Átnéz minden fájlt, a registry-t, és eltávolítja a kártevőt teljes mértékben. -
kp78
addikt
3 hónapos Avira licensz
Én is lecseréltem a free-t„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Vertigo18
addikt
És senki ne feledje el, ha valami fájl kérdéses, akkor:
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
törölt tag
Hallo mindenkinek Plag neked emlékeid szerint melyik volt az eddigi legkeményebb és legbosszantóbb vírusfertőzésed amit win. reinstall nélkül meg tudtál oldani valamint milyen progi segített kiirtani a kártevőt? a TÖBBIEK is hozhatnak fel példákat talán hasznos lehet mindenkinek.
-
TecK
tag
válasz #85154688 #8835 üzenetére
Ami nekem volt kemény vagy bosszantó vírusfertőzés,ha az neked elég kemény hogy eltüntek az ikonok,a start menü majdnem üres lett,nemtudtam bemenni sajátgépbe,se vezérlőpultba,hiába futtattam le a vírusírtót,ezen már nem segített...UJra kellett tenni , és mindez win reinstall után volt 1 nappal , ugyhogy kezdhettem előlröl
TM klíma-vill | tmklimavill.hu
-
Szellem.
nagyúr
válasz #85154688 #8835 üzenetére
Nekem nem volt komoly fertőzésem sosem. Amikor beszívtam vírust az szándékos volt, tehát teszteltem a szoftvert és akkor engedtem be direkt.
Egyszer volt egy apró fertőzésem. A Nod32 driveby engedett be egy kártevőt.
Sosem szenvedtem fertőzésben. Pedig járkálok ide-oda. -
Szellem.
nagyúr
Egyébként, én Nod32-vel is ellenék vírsufertőzés nélkül.
Ésszel csinálom a dolgaimat. -
veterán
-
Szellem.
nagyúr
válasz Neil Watts #8840 üzenetére
Hogyan fogta le a géped ez a 3-as? Elmagyarázod nekem? Ugyanis a 3 közül a NAV-nak van realtime, tehát folyamatosan futó modulja. A másik kettő nincs a memóriába betöltve, csak ha manuálisan elindítod. De ha bezárod mind a kettőt, nem futnak! Szóval, nem értem.
De örülök, hogy a NIS 2009 bejött.
-
veterán
-
HarryPotter
őstag
válasz Neil Watts #8840 üzenetére
Igen, egyetértek Plaggal, itt valami nem tiszta. A NIS-ben benne van a NAV, tehát az ugyanolyan. A másik kettő pedig csak akkor aktív, ha elindítod, ahogy én is most tanultam ezt Plagtól. Ott valami másnak kellett fognia a cuccot.....
-
blaces
tag
Sziasztok!
Miért van az hogy némelyik vírusírtó olyan fájlra is rámondja hogy vírus ami valójában rendszer fájl.
Sztori: Frissen felrakott Vista, még netre sincs csatlakoztatva a gép, egyből megy a vírusírtó, és vírust talált (gondoltam kipróbálom, hogy ad-e álvírus találatot, mert amikor felraktam valahányszor a rendszert és magától csinálta a teljes keresést, mindig talált... és nem tudtam eldönteni, hogy azért találja, mert neteztem-e közben, ezért net és progi telepítés nélkül probáltam ki "szűz" rendszeren) és sajnos igen, igaz alacsony rizikós volt, de töröltem...
A rendszer épp, de akkor a kérdésem, igaz az hogy vannak ilyen ál találatok, vagy már maga az eredeti Vista vírusos? -
Szellem.
nagyúr
Milyen víruskereső csinálja ezt?
A másik, elképzelhető, hogy lehet benne vírusod. Ha warez telepítőlemezről beszélünk mert lehet benne vírus, ha vírusos az image backup amiről visszaállítod, illetve ha van másik partíciód vagy hdd-d, akkor annak a System Volume könyvtárból állhat vissza! -
Szellem.
nagyúr
válasz HarryPotter #8843 üzenetére
Jól vagy Tesó? Dolgozol már, vagy pihi van még és ünnepelés?
Jó a gép, minden ötös vele?
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz Neil Watts #8842 üzenetére
A SAS nál állítsd be a Preferences-nél, hogy ne töltődjön be automatikusan a Windowsal!
Egyébként, meg a NAV és NIS ugyan annyit terhel.
Telepítés után csinálj 2 újraindulást, és faxa lesz! Meg futtasd le az insightot, meg egy teljes rendszerellenörzést. -
blaces
tag
válasz Szellem. #8845 üzenetére
Nem warezos, ha csak az msdnaa-t nem tekintjük annak. (egyetemi hallgatóknak ingyen lehet letölteni a Vista Business változatát, de az Enterprise változat is ezt csinálta, amely a campusról érhető el.) Egy hdd partíció, full formázás. A kiírás is állítólag vírusmentes.. legalább is a NIS nem talált semmit se, amúgy a NIS csinálta ezt nekem.
ISO-ban jön le az msdnaa szerverről, és egyből ment ki teljesen üres lemezre.Csak mert hallotam már arról, hogy néha a vírusírtók a rendszerfájlokra is azt mondják, hogy vírus... Nekem a tanulmányaimhoz kell egy normális OP rendszer, ami tele van fejelsztő eszközökkel, és tudatos alatta a netezés (ami ritka), szinte kizárólag tanulásra van a Vista, és minden eredeti program rajta, mivel ingyen van az msdnaa miatt.
Amúgy valami tracker-t talált mindig.
-
L7wy
őstag
Régen nem szóltam hozzá a topichoz. Nem tudom miről beszéltetek, és nincs is kedvem annyit visszaolvasni. Inkább egy kis beszámolót tartok, remélem nem haragszatok meg
Tehát jelenleg a Microsoft beta üdvöskéjét használom (Win7). Mostmár eljutott arra a szintre bugosság szempontjából, mint amilyenen Vista volt kiadáskor. Érdekes, minden működik rajta, nincs egy eszköz sem amit nem ismerne fel. Ez ugye AV topic, így hát arról kell dumálnom. Jelenleg KIS van fenn rajta, és úgy tűnik, hogy szépen müködik rajta, nem jelentkeznek rajta azok a lassulások amik Vistán voltak, nem is jelzett eddig semelyik modulja leállást, szóval szépen kompatibilis vele. Ezek szerint csak Vistát nem komálja. A bootot sem nagyon hosszabbítja meg. Nem vettem észre külömbséget közte és a Norton termékei között. Talán ők is a trendet követik vagy nemtudom. Nekem Xp-n sem voltak teljesítmény gondjaim, kizárólag Vistán, de ott annyira, hogy mondjuk az 506 os verziója alig működött rajta. Nem akarok semmi rosszat mondani Vistára, de lehet hogy mégis az Ő hibája?? . Van egy olyan érzésem (ne kövezzen meg aki nem így gondolja) hogy a Vista a Microsoftnak egy laboratóriumi patkány volt, hogy tesztelje az új technológiáit.
Mégegyszer BARÁTAIM ne szóljatok le azért hogy a Vistát ilyennek tartom.Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest