Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz GoZoL #1155 üzenetére

    A kérdés, hogy jó lesz-e az hosszú távon!? Hiszen az adott víztömegben újabb adag vegyszer...

    Én is éppen azon tanakodom, hogy kár volt egyáltalán a PH csökkentés felé mennem.

    Eddig 3x250 gramm citromsav van a medencében, de a PH pár nap alatt itt is felkúszik a mérő erős rózsaszín tartományába.

    Emiatt a kombi tabletta is gyorsabban oldódik... 3-4 nap alatt minimálisra zsugorodik. (Igaz, a meleg vízben a klór is nagyon gyorsan bomlik. A víznek alig van klórszaga. Sőt jellemzően semmi.)

    Én pedig már érzem a bőrömön az irritációt. Tegnap már egy kicsit zavarosabb is volt a víz, szóval adtam neki még egy kis extra klórt megint... mostanra a zöme talán el is bomlott.

    Szóval ez a probléma a "mínuszozgatással". Majd' 4 hétig, amíg nem raktam bele csökkentőt, a víz tükrös tiszta volt mindig, heti 1 klórsok, kombi tabletta 5-6 nap alatt oldódott.

    Majd már az első "frankóra" beállított PH után (250 gramm citromsav) pár nap múlva élénk vörös PH-t mért a teszter. Előtte csak ~7.8 körüli értékek voltak jellemzőek.

    Erős a gyanúm, hogy a víz TA értéke nálunk is bőven 120 feletti. Ahhoz viszont nincsen megfelelő mérőm. (Igazából nem is tudom, melyik eszköz tudná 100% bizonyossággal, pontosan megmérni.)

    Summa summarum:

    Megvárom a megrendelt szivattyút, leengedem a víz nagy részét, adok egy klórsokkot, és amikor megfelelő szintre süllyedt a szabad-klór, megy bele a kombi tabletta, és ennyi. Ahogyan eddig.

    Nem vesződöm a PH csökkentésével, és kénsavat pláne nem akarok tenni bele.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák